מאה צלמי-טבע למען ארבעה ארגוני שימור סביבתיים

אם אתם מחפשים תמונה חדשה לתלות בסלון או מחפשים דרך לתרום למאמצי השימור הסביבתי של ארבעה ארגונים מובילים בתחומם, כדאי שתבקרו לפני סוף החודש באתר של המלכ״ר Vital Impacts. בחנות המקוונת של המוסד תמצאו צילומים ויצירות אמנות של מאה מצלמי הטבע ופעילי השימור הידועים ביותר בעולם, ובהם הפרימטולוגית ג׳יין גודול שתרמה שני צילומי שימפנזות ודיוקן עצמי נדיר; הצלמת והביולוגית הימית כריסטינה מיטרמאייר (Cristina Mittermeier), צלם הקוטב פול ניקלן (Paul Nicklen); הצלמת זוכת ארבעת פרסי הפוליצר קרול גוזי (Carolyn Guzy); הצלם ג׳יימס ביילוג (James Balog) שחוקר בעבודתו את הקשר בין בני האדם לטבע; וצלמת הנשיונל ג׳אוגרפיק עטורת הפרסים איימי ויטלי (Ami Vitale) שגם הקימה את המלכ״ר עם העיתונאית איילין מיגנוני (Eileen Mignoni).

ג'יין גודול  (צילום: Jane Goodall)
אחת מתמונות הטבע המפורסמות בעולם, תצלום עצמי של ג'יין גודול|צילום: Jane Goodall

קרנף (צילום: Ami Vitale)
תמונתה של הצלמת איימי ויטלי|צילום: Ami Vitale


ההכנסות ממכירות הצילומים יתחלקו 40 אחוזים לצלמים ו-60 אחוזים ייתרמו לארבעה ארגוני סביבה ושימור: Big Life Foundation המתמקד בשימור המערכת האקולוגיות ובתי הגידול של פילים במסלול נדידה בין ארבע שמורות טבע במזרח אפריקה; Roots and Shoots של ג׳יין גודול, חממה לפרויקטים סביבתיים וקהילתיים הפועלת ב-120 מדינות; Project Ranger של The Great Plains Foundation, קרן חירום לתמיכה בסיירים ופקחים  המגנים על חיות בר באפריקה; ו- SeaLegacy של מיטרמאייר וניקלן הפועלת לשימור האוקיינוסים.

פינגווין  (צילום: Paul Nicklen)
תמונתו של הצלם פול ניקלן|צילום: Paul Nicklen

״זהו רגע לדמיין מחדש את מערכת היחסים שלנו עם הטבע והאחד עם השני״, אמרה ויטלי ל-PetaPixel, ״כולנו צריכים לעשות כל שביכולתנו כדי לטפל בצמחים וביצורים המאכלסים את כדור הארץ. לכל תמונה יש סיפור רב עוצמה והוא ממחיש עד כמה קטן וקשור עמוק העולם שלנו. כאשר אנו רואים את עצמנו כחלק מהנוף וחלק מהטבע, אז הצלת הטבע היא בעצם הצלת עצמנו״.

המכירה תימשך עד ה-31 בדצמבר, והמחירים מתחילים מ-100 דולר ועד 30,000 דולר למהדורות מוגבלות.

צפו בג'יין גודול מזמינה אתכם להשתתף ביוזמה:


אישור כניסה למנחת המלאכים

החל מה-1 באפריל, 2022, יידרשו המבקרים בפארק הלאומי ציון (Zion) שביוטה המבקשים להעפיל למנחת המלאכים (Angels Landing), להנפיק אישור מבעוד מועד. השביל המוביל למנחת המלאכים נמשך על פני כארבעה ק״מ לגובה של כ-460 מטרים. לכל אורכו ובקצהו, נוף עוצר נשימה על הפארק. הדרך תלולה ומאתגרת ברמת קושי 3 על פי המערכת העשרונית של יוסמיטי, כלומר: רוב הזמן תהיו חייבים להשתמש גם בידיים וגם ברגליים כדי לטפס על הסלעים.

לשביל יש מוניטין כמסוכן ולא מומלץ לסובלים מפחד גבהים, כש-800 המטרים האחרונים עוברים בשביל צר ברוחב פחות ממטר ומשני צידיו צוקים תלולים. במקומות מסוימים, השביל צר מכדי לאפשר למטיילים לעלות ולרדת בבטחה בו זמנית, בעיה שמקווים בהנהלת הפארק לפתור בעזרת הגבלת מספר המבקרים. לאחר מעקב אחר צפיפות המבקרים בפארק ב-2019-2021, שבאה לידי ביטוי גם במטיילים שממתינים שעות כדי להתחיל את המסלול, החליטו בשירות הפארקים הלאומיים (NPS) להוסיף את מנחת המלאכים לרשימת ההגרלות. ה-NPS יקיים ארבע הגרלות עונתיות, הראשונה תיפתח ב-3 בינואר, 2022 להיתרים מה-1 באפריל עד 31 במאי, ושלוש נוספות ב-1 באפריל, יולי ואוקטובר, וב-28 בפברואר, 2023 ייסגר השביל עד לאביב. ההשתתפות בהגרלה כרוכה בתשלום של 6 דולר, והזוכים ישלמו 3 דולר על כל מטייל נוסף שרשמו בהיתר. מי שלא יקבל אישור בהגרלה הראשונה, יוכל לנסות להיכנס להגרלה-יומית יום לפני הטיול המתוכנן.
וידאו מבעית:


ביג-בן איז בק

אחרי למעלה משלוש שנות שיפוצים, יחזור מגדל אליזבת, הוא הביג-בן הלונדוני לתפקידו כשעון, ופעמונו הענק יכריז להמונים על תחילת השנה האזרחית החדשה. האירוע, בו צפויים לקחת חלק אלפי אנשים ברחובות העיר ועוד מיליוני צופים המרותקים לשידורי חגיגות השנה החדשה מסביב לעולם, התאפשר בזכות עבודתם של מאות אנשים בתיקון ושימור המבנה ותקציב של 107 מיליון דולר. כפי שכתבתי במאי אשתקד, ב-2017 החלו עבודות השיפוץ המקיפות ביותר של מגדל אליזבת׳ מאז הקמתו ב-1859.

לאורך השנים בוצעו עבודות שונות לתיקון נזקי זיהום אוויר ומלחמות, והפרויקט הנוכחי, מן הגג ועד המסד, כלל התקנת תאורה חסכונית, החלפת כל 234 הזכוכיות המרכיבות את ויטראז׳ החלון ועשרות אבנים שניזוקו, מוחלפות בתחריטים חדשים שנעשים במלאכת יד, כמו גם התקנתה של מעלית שתחסוך טיפוס בכמה מאות מדרגות. מפנה השנה יצויין ב-12 צלצולים של פעמון המגדל הגדול, אך המנוע שיפעיל אותו הינו חשמלי ולא המקורי בעל המכניקה המעלפת, שעובר פירוק והרכבה מחדש בקאמבריה וצפוי לשוב באביב בחזרה.