אנגליה: הביקור נעשה יותר נוח

החל מה-4 באוקטובר תוחלף מערכת הרמזור הנוכחית של אנגליה במערכת "חדשה ויותר ברורה", כך עולה מהודעת שר התחבורה גרנט שאפס (Grant Shapps). המערכת החדשה תכלול רשימה אחת עם כל המדינות והטריטוריות הנחשבות בסיכון גבוה, כשמדינות שאינן מופיעות בה נחשבות לבעלות סיכון נמוך ומכאן שכניסת תיירים מהן מאושרת אוטומטית. זאת ועוד, תיירים ממדינות בסיכון נמוך הנחשבים מחוסנים ומחזיקים בתעודת מתחסן תקפה, לא יצטרכו לבצע בדיקת קורונה לפני הגעתם, ותיירים שיגיעו לקראת סוף החודש יוכלו לבצע בדיקה מהירה וזולה יותר מבדיקת ה-PCR ביום השני להגעתם. מי שיימצא חיובי לקורונה בבדיקה, יצטרך להיכנס לבידוד ולבצע בדיקת PCR נוספת ללא עלות. במסגרת התקנות החדשות יחויבו תיירים שאינם נחשבים מחוסנים ומגיעים ממדינות "בטוחות" וכלל הנוסעים המגיעים ממדינות אדומות, לבצע בדיקת PCR לפני הנסיעה, לבלות עשרה ימים בבידוד במלון מאושר על ידי הממשלה ולבצע בדיקות PCR נוספות ביום השני והשמיני לשהותם. לדברי שאפס, מערכת זו תהיה בתוקף עד תחילת 2022 לפחות.

נגיף הקורונה בבריטניה - יוני 2021 (צילום: NIKLAS HALLE'N, AFP)
נגיף הקורונה בבריטניה - יוני 2021|צילום: NIKLAS HALLE'N, AFP

הוואי: צו הריסה למדרגות לגן עדן

מועצת העיר הונולולו, בירת האי אוֹאַהו (Oʻahu), אישרה את הריסתן של מדרגות האייקו (Ha’iku Stairs), הידועות גם כ"מדרגות לגן עדן". המדרגות, שנבנו במקור על ידי הצי האמריקאי בשנות ה-40 כדרך גישה לתחנת רדיו, הפכו לאטרקציה תיירותית שמשכה אלפי תיירים מדי שנה, גם לאחר סגירתן הרשמית לציבור. ככל שהאתר הפך יותר פופולרי, כך עלה מספר הדיווחים על ערימות האשפה, ההשחתה ומקרים של הסגת גבול, מה שהוביל לסגירתן על ידי משמר החופים ב-1987. בשנים האחרונות גדל משמעותית מספרם של המטפסים במעלה 3,922 המדרגות הרעועות שברכס הרי קולאו (Koolau Mountains), כשגם איום בקנס בגובה 1,000 דולר לא עצר הרפתקנים בדרך ל"סלפי המושלם". ראש עיריית הונולולו, ריק בלנג'יארדי (Rick Blangiardi), אישר החודש את הריסת המדרגות, בנימוק של חששות לגבי בטיחות הציבור והיעדר תשתיות לתמיכה במבקרים."אנו מכירים בעניין שמעוררות המדרגות אולם לא ניתן להתעלם מנושאים כגון הסגת גבול, פציעות אישיות (של מטיילים ל.מ), ובטיחות כללית של הציבור", אמר בלנג׳יארדי.


קנטקי: מערכת המערות הגדולה בעולם גדלה עוד יותר

צוות חוקרים שסקר את מערות הפארק הלאומי מאמות, הידוע כבעל מערכת המערות הגדולה בעולם, גילה עוד 12.87 ק"מ תת-קרקעיים של מערות. "כשמדובר בתגליות במערת מאמות, באמת שאין סוף באופק!" צייצו בשירות הפארקים הלאומיים (National Park System) וציינו, כי תגליתם של החוקרים מהקרן לחקר המערות (Cave Research Foundation) הגדילה את סך המעברים שנחקרו ל-676 ק"מ. מתנדבים מהקרן לחקר המערות מבקרים בפארק מדי שנה כדי למפות מעברים שהתגלו ואתרי מחקר פוטנציאליים ולסייע בניהול הפארק הלאומי.

הגישה למעברים החדשים אינה פתוחה לקהל הרחב, אבל זה לא אמור לגרוע מחדוות הביקור בחמשת המפלסים הפתוחים לציבור. "השדרה הגדולה", אחת האטרקציות המובילות במערת המערות, עברה לאחרונה שידרוג הכולל שבילים משופרים, מעקות וספסלים, וניתן לבקר בה במסגרת כמה מהסיורים המודרכים. הסיורים במערות פעילים לאורך כל השנה, ומומלץ להזמין מקום מראש ולעקוב אחר הנחיות הקורונה העדכניות.