שעת ערב מאוחרת בזירת הבילויים המשכרת של דבלין – הטמפל בר הממוקם בגדה הדרומית של נהר הליפי. בליינים מסתובבים ברחובות התוססים, מדלגים בקלילות (ואחרי בירה או שתיים, כבר בכבדות) בין פאב לפאב, המוסיקה השמחה מחרישת אוזניים והבירה זורמת מכל הכיוונים תוך כדי שכולם רוקדים ונהנים. כזאת היא אירלנד, מדינה של טבע פראי, עתיקות, תרבות וגם הרבה בירות. 

בפאב העתיק ביותר באירופה

רבים מהברים האיריים שמרו על המסורת ועל עיצוב כפרי חמים בניחוח נוסטלגי, אבל אם יש מקום בו באמת תוכלו לשתות ולהרגיש שאתם חוזרים אחורה בזמן זה בפאב של שון בעיירה היפה אתלון. כאן לאורך נהר השנון בין בתים צבעוניים עומד על תילו הפאב האירי העתירה ביותר באירופה, שאומנם שופץ במהלך השנים אבל משחזר היטב את המקור באמצעות פירורי נסורת המקשטים את האריחים ועד האח הבוערת בערבים, הופעות חיות מלהיבות וכמובן בר עשיר במשקאות כולל בירות ונשנושים בצד. אל תפספסו את ההזדמנות לקצת אותנטיות. לאתר.

להשתכר עד השמיים – חוויות במרכז המבקרים של גינס

חלק בלתי נפרד מהרפתקת השתייה האירית שלכם עובר בבית של "החומר השחור", כך מכנים כאן את בירת גינס המזוהה עם דבלין. המסע מתחיל בתחתית של כוס הבירה הגדולה בעולם וממשיך במעלה שבע קומות גדושות בחוויות אינטראקטיביות במרכז המבקרים של המותג, שמציגות כל אחת בדרכה את ההיסטוריה העשירה של הבירה, תהליך העשייה, איך טועמים ומסתיים בלגימות מענגות בבר הגג המפורסם של המקום ממנו נשקף נוף עוצר נשימה של דבלין – תחושה של מעוף הציפור שמעוצמת כשהאלכוהול מתחיל לשוט בדם. לאתר.

איש שותה בירה (צילום: g-stockstudio, Shutterstock)
אין כמו בירה|צילום: g-stockstudio, Shutterstock

מגלים את הסודות במבשלה של Carlow Brewing

אחת מנקודות המשיכה של חובבי הבירה באירלנד היא הסיור שמציעה משפחת אוהרה באחת המבשלות העצמאיות הוותיקות של אירלנד, שנוסדה ב-1996 וההגעה אליה מלווה בנסיעה בכבישים מפותלים ובין מפלים הזורמים בין הרים. ברגע שתגיעו ל-Muine Bheag Business Park תוכלו ליהנות מסיור מרתק ברחבי המבשלה המודרנית וכמובן ליהנות מטעימות בחדר טעימות מיוחד ואם תרצו, לקנות בקבוקים שילוו אתכם בהמשך הטיול. לאתר

>> צמאים לחופשה? חבילות טוס וסע לאירלנד במחירים משתלמים

מביאים את הטעם הביתה - לומדים איך להכין ולטעום בירה

אם הגעתם לעיר ומבעוד מועד החלטתם שאתם בענייני התמקצעות בעולם הבירות, תוכלו להירשם לאחת מהסדנאות החווייתיות של אקדמיית הבירה בדבלין בהן תלמדו כיצד לשפוט טעם ואיכות של בירות, לשדך בין בירות למנות שונות ליצירת חוויה קולינרית מיוחדת, כיצד להיות סמולייה של בירה בפאבים ובמסעדות מתהליך המזיגה ועד הגשה נכונה ועוד טכניקות ומיומנויות של מי שמתעסקים עם בירות. לאתר.

אנשים בבר (צילום: Nejron Photo, Shutterstock)
רק תזכרו לשתות באחריות|צילום: Nejron Photo, Shutterstock

מעוניינים ללמוד כיצד להכין בירות?

בחנות הבירה הקונספטואלית The Mottly Brew בדבלין מציעים לכם קיטים להכנה עצמית ביתית של בירות כולל חומרי הגלם וציוד תואם. כמו כן, מתקיימות כאן מעת לעת סדנאות מהנות להכנת בירה בבית בליווי מדריכי בירה מנוסים. מי יודע, אולי אחרי זה תפתחו מבשלה בבית.

בגסטרו פאב כבר הייתם?

תמיד יש פעם ראשונה. פאב דיווי ביירנס הוא אחד מהפאבים הגסטרונומיים הידועים בדבלין ובאירלנד כולה. הפאב התפרסם בספר "יוליסס" של ג'יימס ג'ויס בו ליאופולד בלום עוצר לכריך גורגונזולה וכוס בורדו בעת שיטוטו בדבלין וגם אתם מוזמנים ליהנות כאן מחיבורים מעניינים בין מגוון בירות לפירות ים, צ'יפס, ירקות, נזיד אירי מסורתי ועוד. 

>> מצטרפים לחופשה של שכרון חושים? הזמינו עכשיו טיסה לדבלין