בעת הזמנת הכרטיסים
גלשו בחלון גלישה פרטי, כמו האינקוגניטו בכרום. אתרי התיירות נוהגים לעקוב אחרי הכניסות שלכם לאתרים שלהם, ומשנים את המחיר (רוב הזמן כלפי מעלה) בהתאם. עוד שיטה היא לנקות את הקוקיז שלכם לפני חיפוש הכרטיס.
השתמשו באתר הסורק את כל חברות התעופה ובדקו קודם כל כמה עולה כרטיס בכיוון אחד, ואז כרטיס בכיוון אחר. לפעמים שווה לטוס בחברת תעופה אחת ולחזור באחרת, מאשר לטוס הלוך וחזור באותה החברה. יש אינספור אתרים ואפליקציות שעושות את זה, אבל נציין את אפליקצית Hopper, אותה הכתיר מגזין Traveler כאפליקצית השנה. היא לא רק עוזרת לכם למצוא את המחיר הנמוך ביותר לטיסה הקרובה שלכם, היא גם עוזרת לכם לקבוע את הזמן הטוב ביותר לקנות את הכרטיס.
אגב הנה כלל אצבע שכדאי לזכור: אם אתם מחפשים טיסה זולה באמת - תהיו גמישים לגבי התאריך או לגבי היעד. אי אפשר להיות מקובעים על שניהם ולמצוא טיסה זולה, אלא אם כן יש לכם פוקס מהשמיים.
מסכמים את 2015 ב-mako:
עוד דרך להשיג כרטיס מוזל, היא לגלוש דווקא אל אתר חברת התעופה הרשמי. אם תחפשו בגוגל את שם חברת התעופה + הצירוף "promo code" (נגיד Lufthansa Promo Code) תוכלו למצוא קודים שיתנו לכם הנחות בהזמנת הכרטיסים.
כמה מילים לגבי חברות במועדוני נוסע מתמיד של חברות התעופה. חברות עולה כסף, אבל היא מספקת שדרוגים עתידיים, בתנאי שאתם נוסעים הרבה (אחרת הנקודות האלו סתם הולכות לאיבוד). שימו לב שלא כל הנקודות שוות – אם אתם חברים במועדון של חברת התעופה היוונית Aegean Air אתם מקבלים פי 4 יותר נקודות של Star Alliance, אותה ברית בין 26 חברות תעופה ביניהן לופטהאנזה, יונייטד איירלנס, סוויס ועוד), אותן ניתן להמיר בכל אחת מחברות התעופה שחברות בברית.
ועוד משהו קטן לגבי הנוסע המתמיד של אל על – אם אתם צוברים מעמד (כסף, זהב, פלטינה וכו') במועדון של חברת תעופה אחרת, נסו לדבר עם אל על – רוב הסיכויים שהם ישוו לכם את המעמד אם תצטרפו לנוסע המתמיד שלהם.
המקום הכי טוב במטוס
למרות שיש כמה דילים נהדרים של הרגע האחרון, כדאי להזמין את כרטיסי הטיסה כמה שיותר מוקדם, אפילו שנה מראש. בנוסף לכך, ככל שתזמינו את הטיסה מוקדם יותר, כך יהיו יותר מקומות פנויים שתוכלו לבחור מהם. כמו כן, למרות שהשימוש באתרים הסורקים את כל חברות התעופה נוחים לשימוש ואפשר למצוא בהם את האופציה הזולה ביותר, הם לא עוזרים לכם בנוגע למציאת המקום הכי טוב על המטוס. במקרה הזה – עדיף להזמין את הכרטיס דרך חברת התעופה ולא דרך צד שלישי.
עוד דבר שתוכלו לעשות הוא להיכנס לאתר SeatGuru, לבחור את הטיסה שלכם לפי היעד והתאריך ולראות את מפת ההושבה במטוס. האתר ייתן לכם טיפים על המושבים במטוס – איזה מושבים לא נשענים לאחור עד הסוף, מה קרוב לשירותים ואיפה יש הכי הרבה מקום לרגליים. אגב, אם אתם מתלבטים בין שתי טיסות ואחת מהן היא בבואינג 767 – לכו עליה. יש במטוס הזה הרבה פחות מושבי שלשות.
לישון במקום שווה
אם לא בא לכם ליפול על דירת Airbnb מפוקפקת, כמעט לכל עיר בעולם יש קבוצת ישראלים בפייסבוק – כאלו שגרים שם ומכירים הכל ואפילו מסבלטים דירות באחלה מחירים. אגב, זמן טוב להזכיר שתמיד טוב לזכור שהישראלים נמצאים בכל מקום ובחו"ל רמת הסולידריות מזנקת. ישראלים בחו"ל יעזרו הרבה מעבר למה שצריך.
עדיין רוצים מלון? אתרים כמו Priceline ו-Hotwire (או דומים אחרים) ימצאו לכם מלונות שווים במחיר מוזל, על בסיס מקום פנוי. החיסרון היחיד הוא שאתם לא אמורים לדעת מה שם המלון אותו הזמנתם, רק עד אחרי ביצוע ההזמנה, אבל יש מספיק אתרים שיגלו לכם את זה תוך כדי ההזמנה. אחד מהם הוא האתר הישראלי iBidLow, שיזהה לכם מראש איזה מלונות פוטנציאלים עלולים לעלות בחיפוש שלכם באתר Priceline. אתר hotwirerevealed עזור לכם עם הוטוויר.
אחרי כל כאלו איכשהו מצאתם את עצמכם בחו"ל, נטולי מלון ועומדים בקבלה של מלון בו אתם רוצים לבלות את הלילה? תבדקו בסלולרי (יש סיכוי גדול שיש וויי פיי בלובי) אם יש הטבה אליו באינטרנט, ותרו על הפקידה ותזמינו אותו אונליין.
אגב, תארזו בתיק מתאם אוניברסלי ומפצל חשמלי (ישראלי, הוא יתחבר למתאם) - זה יעזור לכם יותר ממה שאתם חושבים (אלא אם כן אתם ישנים במלון יקר, אז רוב הסיכויים שישאילו לכם אחד כזה).
בזמן הטיול
קנו כרטיס נסיעה בתחבורה ציבורית לכל ימי השהייה שלכם עוד בנמל התעופה – זה חוסך זמן וכסף, והרבה פעמים גם מעניק צ'ופרים שווים באמצעות הנחות. אם אתם לא בטוחים מה כדאי לקנות מראש – בררו קודם כל עם מקומי. אגב, אפליקציית התחבורה הציבורית Moovit תסדר לכם את החיים.
כשאתם נמצאים בסביבת WIFI, גשו לגוגל מאפס, חפשו את האזור בו אתם מתכננים לטייל והקישו "OK Maps" ע – גוגל יציעו לכם לשמור את האזור בו הסתכלתם במפה למכשיר, כדי שהמפה תהיה לכם זמינה בזמן שלא תהיו בסביבת וויי פיי, כך תוכלו לחסוך בדאטה. ואם כבר מפות, עבדו לפי אזורים, סמנו לכם מקומות עניין מרכזיים מראש וכך תמיד תדעו לאן ללכת.
ווי פיי בחינם: הנה כמה דרכים למצוא ווי פיי בחינם בחו"ל: לובי של בתי מלון, רשתות קפה כמו סטארבקס – את זה כולם יודעים. הנה עוד כמה דרכים: יש אפליקציות ייעודיות למציאת נקודות התחברות חינמיות כמו WifiMapper, WiFi Finder, WiFi Map ואפילו FourSquare, בה תוכלו למצוא לצד ביקורות של משתמשים על מקומות גם את סיסמאות הווי פיי של אותם מקומות. אם תרצו דרך טובה יותר לקבל מידע מפורסקוור, מבלי להתחיל לפשפש בה, האפליקציה 4sqwifi מבוססת על הטיפים דנן. אגב, במלונות שלא מספקים לכם וויי פיי חינם יש לפעמים דילים של להירשם כחבר במלון (משהו שלא באמת מחייב כלום), מה שיקנה לכם גלישה חינם. בררו בקבלה.
לטייל כמו מקומיים: המקומות הכי שווים הם ללא ספק המקומות שהמקומיים המעודכנים נוהגים לבלות בהם, ולאו דווקא מה שמדריכי התיירות אומרים. אם אתם נוסעים לעיר מרכזית שחיים בה בלוגרים שאתם אוהבים, כדאי לעקוב אחרי חשבון האינסטגרם שלהם ולסמן לעצמכם את המקומות אליהם הם נוהגים ללכת – ברים, מסעדות, חנויות וכו'. אם אתם לא מכירים כאלו, אפשר להיכנס לאתר Spotted by Locals ולקבל המלצות ממקומיים מעודכנים. מקומיים אפילו יותר מעודכנים תמצאו ב-Cool Cousin, מיזם ישראלי שימליץ לכם על מקומות חמים בערים מרכזיות, כאילו שבן הדוד המגניב שלכם לקח אתכם לסיבוב.
זה אולי נשמע מוזר, אבל כדאי לכם לעבוד עם לוח השנה בסלולרי שלכם, זה יסדר לכם את הראש באופן מדהים. כתבו מראש בארץ באיזה ימים יש פעילויות חינמיות בעיר (מוזיאון בחינם, הצגות וכו') ועבדו סביב הלו"ז הזה בהרכבת הטיול שלכם.
תחבורה: Uber או גט טקסי מקומיים תמיד עדיפים על מוניות. שימו לב שבדרך זאת אתם גם יכולים לשלם באשראי על הנסיעה, ואז להמיר את הכסף שלכם למטבע מקומי בתוך העיר ולא בעמדות ההמרה היקרות של שדה התעופה. אם אתם טסים לאירופה כדאי לכם לבדוק את אפליקציית GoEuro, שתעזור לכם להשוות בין מחירים מעודכנים של טיסות, רכבות, אוטובוסים והשכרות רכב (כולל עלות הדלק).
בדרך לארץ
רוצים לחזור הביתה במונית, אבל להזמין גט טקסי ולא לנסוע במוניות הקבועות של נתב"ג? אין בעיה, אתם צריכים להזמין אותם כל עוד אתם בחו"ל, מחוץ לגבולות ישראל, להזין שעת נחיתה משוערת – והמונית תחכה לכם בשדה.