מחאת מחירי המזון בארץ התחדשה לאחרונה וקיבלה משב רוח רענן ממחוזותיו של חטיף אהוב ומוכר לכולנו – הפסק זמן. שוב נוכחנו לדעת עד כמה יקר לחיות כאן, ואם כשתנובה והקוטג' היו בכותרות הרגשנו שעושקים אותנו, עכשיו, כששטראוס על הכוונת, אנחנו כבר ממש מרגישים פראיירים. איך עוד אפשר לתאר את התחושה המתקבלת כשמגלים שההפרש בין מחירו של החטיף אצלנו לבין מחירו אצל האמריקאים עומד על 4 שקלים?
כדי לנסות ולשפר את הרגשתנו, יצאנו לבדוק האם בעוד מדינות שנפוצות בקרב מטיילים ישראלים מעזים גם להתפרע עם מחיר החטיף הלאומי. ואחרי שתרנו אחר הנשנושים הפופולריים ביותר על מדפי החנויות ברחבי העולם, יש לנו רק דבר אחר לומר לכם: בפעם הבאה שאתם יוצאים לטיול אחרי צבא, סיבוב שופינג בניו יורק או גיחה קצרה ללונדון, קחו אתכם מזוודה נוספת רק למנצ'ס. לפניכם החטיפים המקומיים במחירים השווים - מכירים חטיפים זולים נוספים? טקבקו לנו!
ארה"ב: הפסק זמן זול מהחטיפים המקומיים
ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות הייתה בין המוקדים הראשונים אשר בהם החלה מהפכת "העם דורש צדק חברתי", או כפי שהיא נקראת שם: "We are the 99%". שלא נדבר על זה ששם התגלה כל עניין הפסק זמן המקומם. אז אילו חטיפים מעדיפים האמריקאים? בין השאר את ממתקי חמאת הבוטנים של Reese's, את סוכריות ה-M&M המפורסמות, שמגיעות בשלל צבעים ומילויים שונים, סוגים רבים של עוגיות Oreo, שוקולדים של Hershey's, חטיפי Twix, ועוד רבים וטובים, שככל הנראה כבר שמעתם עליהם ואף טעמתם אותם.
אבל מה שהכי מעניין לראות, הוא שבאופן מוזר הפסק זמן נמכר בארה"ב בכמעט 69 סנט – על אף שהוא כביכול מיובא, בעוד שאפילו החטיפים המקומיים עוקפים אותו בסיבוב, אבל כמובן - הם עדיין יותר זולים מחטיפים בארץ.
וכמה זה בכיס?
בריטניה: עדיף על תפוצ'יפס
אם כבר הגעתם עד לממלכה המאוחדת ואתם בעניין של לספוג את האווירה, יש עוד כמה דברים שתוכלו לעשות מעבר לביקור בארמון המלוכה, סיור בפארקים ודיבור באנגלית עם מבטא מצחיק. ולא, אנחנו לא מתכוונים לפיש-אנד-צ'יפס או תה בשעה ארבע, אלא לחיסול ממוקד של חבילת Maltesers.
מי שלא מכיר, מדובר בחטיף מתוק שמזכיר בצורתו את קליק הישראלי וממכר לא פחות ממנו. אם תעדיפו משהו קצת יותר מוכר, לכו על Walkers Crisps, שהוא למעשה התפוצ'יפס המקומי. בשביל להפיג את הצמא, קחו בקבוק מיץ ענבים, פטל או תותים של Ribena, אותו תוכלו למצוא כמעט בכל מכולת. אגב, המחירים בבריטניה הם ללא ספק יקרים, ועדיין, למען ההשוואה - מחירה של שקית תפוצ'יפס בארץ במשקל 100 גר' תעלה לכם לערך 8 שקלים, ואילו שם הווקרס מגיע ל-6 שקלים.
וכמה זה בכיס?
פרו: המצופה המקומי לא עולה יותר מחצי שקל
אין ספק שאחד היעדים הפופולריים ביותר בקרב ישראליים היא פרו שבדרום-אמריקה. המדינה המדהימה הזו מושכת תיירים מכל מקום בעולם, שבאים לראות את הנופים המדהימים ואת תרבות עתיקת הימים של ממלכת האינקה, ששלטה במקום במשך מאות שנים. אבל אם כבר הגעתם לכאן ויצאתם בעקבות התרבות הקדומה, למה שלא תלמדו קודם משהו על התרבות העכשווית של המקומיים? תוכלו להתחיל בלטעום ופל Cañonazo - המצופה המקומי. בשביל להרטיב את הגרון תוכלו לקנות לעצמכם בקבוק Inka Cola, שבניגוד לקולה המוכרת, זו מגיעה בצבע צהוב, ומכאן המוטו הבינלאומי שלה: "הקולה המוזהבת".
וכמה זה בכיס?
דרום אפריקה: ופל ב-2 וחצי שקלים
דרום אפריקה מציעה לא מעט לתיירים שבוחרים להגיע אליה. בין אם תבחרו לטייל בסוואנות ובנוף האפריקאי המדהים ובין אם ללכת בין רחובות קייפטאון, בין אם תחליטו לצאת למסע קניות או לבקר בכפרי הזולו, ובין אם תבחרו לראות את כף התקווה הטובה או להשקיף על הר השולחן, אין ספק שלא תמהרו לעזוב. ואם אתם כבר כאן, למה שלא תטעמו גם את האוכל המקומי? תתחילו בצנצנת של חמאת בוטנים Yum Yum, הפופולרית ביותר במדינה. על הדרך, תוכלו גם לבחור בין מגוון הוופלים והחטיפים המתוקים של חברת Beacon, אותם תמצאו בכל מקום אפשרי במדינה והם עולים כ-5 ראנד, שהם 2.5 שקלים.
וכמה זה בכיס?
לאוס: בירה בפחות מ-3 וחצי שקלים
המסיבה בלאוס לעולם אינה נגמרת. המיקום המושלם שלה ליד וייטנאם ותאילנד משך אליה אלפי תיירים ישראליים וכן מטיילים מהעולם כולו. המחירים הזולים, הנופים המדהימים, ומקומות כמו ואן-ויינג בהם רוב האנשים מאבדים חלקים לא קטנים מהזיכרון שלהם, דואגים לכך שאותם תיירים לא יעזבו כל כך מהר. ומה יותר טיפוסי ללאוס מאשר הבירה המקומית Beerlao? פשוט לכו לאחד הדוכנים שברחוב, ופתחו עוד בקבוק של בירה שנחשבת לטובה ביותר במזרח הרחוק.
וכמה זה בכיס?
סין: מעדן יוגורט כמשקה פופלרי
עיר הבירה הסינית, בייג'ינג, מרכזת בה כמעט את כל התרבות הסינית שהתייר הממוצע בא לראות. מהעיר האסורה, דרך כיכר טיאן-אן-מן, המוזיאונים והמקדשים המפורסמים הרבים, ועד לחומה הגדולה ממש בפאתי העיר. תוכלו גם לשוטט ברחובות המלונות היוקרתיים, או לבחור לבקר דווקא בחוטונגים, השכונות הצפופות של המקומיים.
אחד המשקאות הפופולריים ביותר בעיר הוא יוגורט מקומי המגיע בצנצנת קרמיקה אפורה, אותו שותים בעזרת קש. אלו מכם אשר טיילו בסין בעבר, יודעים עד כמה נדיר למצוא במדינה זו מוצרי חלב, אך דווקא את היוגורט הזה ניתן למצוא בכל קיוסק, והוא בהחלט מומלץ מאוד.
וכמה זה בכיס?
הודו: וופל ממכר בפחות מחצי שקל
אחת ממדינות העולם בהן כל אדם שלישי ברחוב דובר את השפה העברית היא הודו. המדינה מושכת אליה רבבות מטיילים מהארץ ומהעולם כולו, שבאים לחוות את האווירה המקומית - כזו שמביאה איתה רוחניות, נופים ועוני מחפיר במדינה שמנסה להתקדם ולהתפתח, אך נעצרת במקום בכל פעם שפרה מחליטה לנוח על הדרך. בהודו כמעט הכל זול יותר, באופן משמעותי, ממדינות תיירות אחרות בעולם. אבל ללא ספק החטיף הזול והכי מוכר בהודו הוא ה - Munch, שמיוצר על ידי נסטלה, וניתן למצוא אותו כמעט בכל מכולת. החטיף כל כך זול וממכר, שלא מעטים מביאים אותו איתם חזרה לארץ.
וכמה זה בכיס?