האירועים הכי שווים בינואר בכלל מתרחשים עשר שניות לפני שהוא מגיע, כנראה שככה זה כשאתה החודש שמסמל את תחילת השנה האזרחית החדשה. כמעט בכל עיר שמכבדת את עצמה מסביב לעולם תוכלו ליהנות מחגיגות חילופי שנה מושקעות וכל מה נותר לכם הוא לבחור כמה רחוק אתם רוצים לטוס בשביל זה ומה הסגנון שאתם מחפשים. אם אתם בקטע של מסיבות מטורפות היינו ממליצים לבחור בברלין או לונדון, ואם אתם מחפשים אווירה רומנטית ההמלצה שלנו היא ללא ספק פריז, שם האייפל יאיר לכם את הספירה לאחור ויספק תפאורה מושלמת לנשיקה המסורתית של חצות.
בזמן שרוב המדינות ברחבי העולם עוד מנסות להתאושש מאירועי פתיחת השנה האזרחית, בברזיל דווקא ממשיכים עם רצף החגיגות והן מגיעות לשיאן בקרנבל המפורסם ביותר בעולם. החג למעשה מתחיל בשבת שלפני "יום שלישי השמן" (היום המבשר על תחילת התענית הנוצרית) ונמשך ארבעה ימים. עבור הברזילאים מדובר במסורת עממית הנחגגת בכל רחבי המדינה באמצעות תהלוכות עם תלבושות מושקעות, תחרויות סמבה, מסיבות ענק והופעות חיות.
אירועי הקרנבל מושכים המוני תיירים נמרצים מכל העולם, ביניהם גם ישראלים רבים הבוחרים לרוב לחגוג את הקרנבל בערים הגדולות – ריו דה זינרו וסלבדור, בהן מתקיימים מופעי ענק ותהלוכות מרהיבות. אם אתם בוחרים לקחת חלק באירועי הקרנבל נמליץ גם על ביקור בערים קטנות יותר כמו פלוריאנפוליס (הידידותית מאד לקהילה הגאה) ומתהדרת בחופי ים נהדרים ובאוכלוסיה נעימה.
קרוב יותר: אם ברזיל רחוקה לכם מדי תמיד תוכלו לנצל את פברואר כדי ליהנות מפסטיבל המסכות של ונציה. העיר שביקור בה לאורך כל השנה הוא חוויה יוצאת דופן, הופכת במהלך ימי הפסטיבל לחגיגה עוצמתית של מחול, תרבות ואמנות.
"יום פטריק הקדוש" הוא חג נוצרי החל מדי שנה ב-17.3 לזכרו של פטריק הקדוש שעל פי המסורת היה מי שהביא את הנצרות לאירלנד. על פי האגדה פטריק לימד את האירים על השילוש הקדוש דרך עלה התלתן, מה שמסביר את הפיכת התלתן לסמל לאומי בתרבות האירית. בשנת 1996 החליטה הממשלה באירלנד להפוך את החג מאירוע נוצרי לאירוע לאומי, ומאז מדובר בחגיגה ענקית של חמישה ימים ברחבי המדינה.
זה לא סוד שאירועי פטריק הקדוש הם סיבה למסיבה גם מחוץ לגבולת אירלנד בערים כמו לונדון, ניו יורק ואפילו תל אביב, אבל אם אתם חפצים בחגיגה אירית מסורתית ומשכרת במיוחד, היינו מציעים לכם להתאמן על קיבולת הבירה שלכם ולהזמין כרטיס טיסה לדבלין.
פסטיבל פריחת הדובדבן ביפן הוא מסורת לאומית המסמלת את המחזוריות של הטבע ומקדשת את התחדשות החיים אחרי החורף. פריחת הדובדבן היא ביטוי של הטבע במלוא הדרו, ותמונתם של מאות עצים המלבלבים היא אירוע שללא ספק ייחקק בראשכם לנצח. הפסטיבל מתקיים בכל רחבי המדינה ומכיוון שבכל איזור עצי הדובדבן מלבלבים בזמנים שונים האירועים מתחילים למעשה כבר בחודש מרץ באזורים מסוימים. תאמינו או לא, אבל לא חייבים להגיע למקומות נידחים כדי לחזות בפלא הפריחה ואחד המקומות המומלצים ביותר לחגוג את הפסטיבל הוא פארק אונו שבטוקיו הבירה.
אם תמיד חלמתם לפגוש את אנג'לינה ג'ולי ברחוב או להיתקל בבן אפלק כשהוא יוצא לריצת הבוקר שלו, אתם חייבים להגיע לקאן בתקופת פסטיבל הסרטים המפורסם, הנחגג בה מדי שנה במהלך חודש מאי. עיירת החוף הציורית המשתייכת לאזור הריביירה הצרפתית, תספק לכם תפאורה לחופשה שמשית מושלמת כך שלא תתבאסו גם אם לא ייצא לכם לשטוף את העיניים בשחקנים המפורסמים בעולם.
בין אם אתם משתייכים לקהילה הלהט"בית או סטרייטים שמאמינים באהבה ודוגלים בשוויון זכויות, מצעדי גאווה הם אירוע מדהים המציע גם בילוי שווה וגם מעורבות חברתית חשובה. במרבית העולם מציינים את אירועי הגאווה בחודש יוני (כציון למהומות סטונוול) אך אם בעבר היה תאריך קבוע לכל הקהילות הגאות ברחבי העולם, כיום נהוג לרווח את התאריכים בכדי לאפשר לתיירים גאים להשתתף ביותר ממצעד אחד בשנה. אמנם לא חסרים מצעדי גאווה מעבר לים, אבל אחד המצעדים הגדולים והמבוקשים ביותר בעולם קורה ממש כאן בתל אביב.
המצעד התל אביבי שמופק בחסות העירייה ומשתף פעולה עם הקהילה הגאה המקומית מושך אליו מאות אלפי צועדים (תיירים ומקומיים) מדי שנה. מעבר לאווירה המחשמלת שצובעת את העיר בצבעי הגאווה, בין אירועי המצעד תוכלו ליהנות ממסיבות רחוב וחוף וממופעים חינמיים של מיטב האמנים והדיג'ייז.
ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות מוכיחה כבר מאז 1776 שעצמאותה היא סיבה מצוינת לחגיגות בלתי מוגבלות. התאריך המפורסם - הרביעי ביולי, הוא היום בו חתמו על הכרזת העצמאות של ארצות הברית. תאריך זה אצל האמריקאים הוא חג פדרלי והוא למעשה בין ימי השבתון היחידים של המעצמה המערבית.
רוב העסקים אמנם סגורים ביום זה כדי לאפשר לאנשים לבלות בחיק משפחתם, להכין ברבקיו טוב או לצאת לטייל בטבע, אבל אל דאגה, גם לתיירים מדובר בחוויה יוצאת דופן מכיוון שהעיריות בכל רחבי המדינה דואגות לציין את חגיגות העצמאות במופעי זיקוקים בומבסטיים, מצעדים ואירועי תרבות וספורט מגוונים. אם תשאלו אותנו, היינו ממליצים להעביר את ערב החג בעיר בניו יורק שם תוכלו להתמקם לצד נהר ההדסון ולצפות במופע זיקוקים מהמפוארים שתראו בחייכם.
מדי שנה ביום השני האחרון של אוגוסט, מתקיים במדבר "הסלע השחור" בנבדה (ארצות הברית), אירוע יוצא דופן הנקרא ברנינג-מן (האיש הבוער). למרות שהתיאור המתבקש כאן הוא פסטיבל, משתתפי האירוע לא אוהבים את ההגדרה הזו ויעדיפו את התיאור עיר אוטופית. אירועי העיר הזמנית שקמה למשך שבוע מדי שנה, מציעים חוויה אישית ותרבותית רדיקלית המושתתת על עשרה עקרונות מנחים ואפס חוקים. הלינה במקום אפשרית בקראוון או באוהל, ואחרי שתכנסו לאירוע תוכלו להיפרד מהארנק שלכם לשלום, מכיוון שבמקום מתנהלת כלכלת מתנות.
בין שלל האטרקציות הבלתי נגמרות שתוכלו למצוא בברנינג-מן, תוכלו ליהנות ממגוון עצום של מסיבות, סדנאות, הרצאות, מדיטציות והופעות חיות. התפאורה במקום מורכבת מיצירות אמנות מרהיבות ביופיין שמרביתן יישרפו במהלך השבוע כחלק ממסורת האירוע. שימו לב שהאירוע אמנם מתקיים באוגוסט אבל מכירת הכרטיסים מתרחשת כמה חודשים קודם לכן. אם החלטתם להכניס את זה לרשימת המטרות שלכם לשנה הקרובה כדאי שתעקבו אחר הפרסומים.
תת היבשת ההודית רוויה בפסטיבלים, חגים ומועדים לשמחה, אבל אחד מהאירועים המומלצים ביותר לקחת בהם חלק הוא הדורגה פוג'ה. מדובר בפסטיבל דתי ומלא טקסיות, המוקדש לאלה דורגה המייצגת את האנרגיה האינסופית של היקום. במהלך החג הנמשך עשרה ימים, מתגודדים אלפי מתפללים על גדות הנהרות בערים השונות, מנגנים, רוקדים, שרים ומתפללים עד עלות השחר. הפן הדתי של החג הוא מרשים גם למי שאינו מזדהה עם המורשת, אבל הוא רק היבט אחד של החג שכולל מופעי תיאטרון, מסיבות רחוב, דוכני אוכל מיוחדים, ריקודים עד אור הבוקר וכמובן אלפי מאמינים שיצבעו לכם את העיניים בלבוש ייחודי וצבעוני. את החג מציינים בערים רבות ברחבי הודו אך שיאו מתקיים בקולקטה, בירת מערב בנגל.
פסטיבל האוכל ויריד המבקרים הגדול ביותר בעולם מתקיים מדי שנה בגרמניה בעיר מינכן (בירת בוואריה) ומושך אליו כשישה מיליון מבקרים שלוגמים למעלה מחמישה מיליון ליטרים של בירה במהלך שבועיים של פסטיבל. מדובר בפסטיבל הבירה העתיק ביותר בעולם, שהחל בבוואריה כחלק מחגיגות החתונה המלכותית של נסיך הכתר לודוויג (שהפך למלך לודוויג הראשון) והנסיכה טרסה, והוא יציין באוקטובר הקרוב 185 שנה להיווסדו (למעשה, בפועל הפסטיבל מתחיל בספטמבר ונמשך עד יום ראשון הראשון של אוקטובר).
אמנם מדובר בגן עדן לחובבי בירה, אבל גם מי שלא משוגע על משקה החיטה הפופולרי יוכל ליהנות מאווירה צבעונית, שמחה ומיוחדת. מתחם האוקטוברפסט רחב ידיים ומספק בידור לכל המשפחה החל מרכבות הרים וקרוסלות, דרך דוכני אוכל (בעיקר נקניקיות, פרעצלס, עוף ועוגיות ג'ינג'ר) ועד המצעדים המפורסמים של בעלי מבשלות הבירה המלווים בתזמורות מרשימות של כלי נשיפה.
פסטיבל האור (Loy Krathong), הוא הפסטיבל היפה והקסום ביותר של תאילנד. המילה "לוי" פירושה בתאילנדית –לצוף, מה שאומר שמומלץ לחגוג את הפסטיבל ליד מקורות מים, בדגש על הנהרות בצפון המדינה. על פי המסורת שהחלה כעניין חקלאי ועם השנים נהייתה דתית יותר, המקומיים משיטים סירות (עשויות עלי בננה) או סלים קטנים עם נרות, קטורת ומטבעות שמטרתם להרחיק את המזל הרע והחטאים ולהעצים את משאלות הלב.
מעבר לטקסיות שיוצרת מראות מלבבים במים, גם השמיים הופכים לאטרקציה ומקושטים בכדורים פורחים, פנסים סיניים ומופעי זיקוקים עוצרי נשימה שיוזמים התאילנדים לכבוד החג. כדי להרגיש את קסם החג, אנו ממליצים לכל אחד ואחת להפריח פנס משאלות סיני, גם אם זה לא יגרום לחלום שלכם להתגשם, זה מצטלם מעולה לאינסטוש.
עבור חלק גדול מאוכלוסיית העולם, דצמבר הוא הסימן המובהק ביותר לתחילת חגיגות חג המולד הנוצרי, המציין את הולדתו של ישו. בחודש זה כל העולם לובש חג וערים רבות מתגנדרות באורות צבעוניים, עצי אשוח מקושטים וירידי חג מולד מושקעים. הכנו לכם לא מזמן את הרשימה המלאה של המקומות הכי שווים להעביר בהם את החג, אבל אם ממש תכריחו אותנו לבחור מקום אחד זה יהיה העיר הצ'כית היפיפייה – פראג, שתגרום לכם להרגיש שאתם משוטטים באגדה קסומה.