אור לייבוביץ', או בשמה האינסטגרמי - Or Travel Yogi, התחתנה עם בן זוגה, יניב, לפני כחמישה חודשים והייתה בטוחה שאת ירח הדבש שלה, כיאה לבלוגרית טיולים, תעשה במקום הכי אקזוטי שיש. "התכנון המקורי היה לטוס לקוסטה ריקה. היו לנו כבר כרטיסים ביד אבל לאט לאט הבנו שהדברים לא מסתדרים לנו שם. הרגיש לנו בבטן שזה לא הדבר הנכון עבורנו כרגע, זה לא הרגיש לי מושלם".

אור מספרת שמאותו הרגע שהחליטו לווותר על קוסטה ריקה, הם חיפשו לא מעט יעדים חלופיים ולא הצליחו למצוא את "האחד". "חשבנו גם על מיאמי ולקחת קרוז למשל. בסוף החלטנו על מונטנגרו ברגע האחרון, אחרי שהתחלנו לקרוא עליה. ראינו באחת הכתבות שכתבו עליה שהיא יעד שנראה כמו גלויה, אז התחלנו לבדוק והכל התחבר לנו. הלכנו על זה".

כדי לטייל היום במונטנגרו ללא בידוד צריך להציג אישור על שני חיסונים (לא חשוב מתי נעשו), תעודת מחלים מהחצי שנה האחרונה, או תוצאת בדיקה שלילית שנעשתה 72 שעות לפני ההגעה.

>> לעוד מידע על מונטנגרו

 

"כשיצאתי מהארץ עדיין היה לי קצת מוזר שזה ירח הדבש שלי, אבל ברגע שנחתנו גיליתי שלקחנו את ההחלטה הכי טובה. זו מדינה יפהפיה, בתולית, היא לא הרגישה כמו משהו שהכרנו עד היום. יש כאן טיולי יום יפים, אגמים, חיי לילה והיא מאוד נוחה לטיול. חווינו ירח דבש מאוד מגוון: מחופים ומסיבות ועד בטן גב ונופים מרהיבים".

"פחות מעניין אותי כמות העוקבים"

אור, 31, התחילה ממש לפני הקורונה לייצר תוכן על טיולים ולעלות אותו לאינסטגרם. "תמיד יצרתי, כתבתי ואהבתי לצלם, אז זה רק היה מתבקש", היא אומרת. בנוסף, היא החליטה לשלב בבלוג שלה גם את האהבה ליוגה: "בטיולים שלי אני לא עושה רק בטן גב ותמיד משלבת כושר. זה יכול להיות קיאקים, טיול רגלי או תרגולי יוגה בבוקר. תמיד יהיה משהו עם תנועה, אני לא רק יושבת. זה הופך הכל למאוד מיוחד לדעתי ומכניס הרבה אנרגיה לטיול".

אור מציינת שפחות מעניינת אותה כמות העוקבים שלה, אלא חשוב לה פשוט ליצור. "אני לא עושה מזה כסף. אני מנהלת עמודי אינסטגרם ומזה עושה כסף. עמוד האינסטגרם שלי הוא לעצמי. אני מקפידה שהטיולים שלי יהיו נגישים לכלל האוכלוסייה. לא רק יוקרה ומקומות רחוקים, אלא טיולים שכל אחד יכול לטייל אותם".

כמו לא מעט אחרים, גם היא נפגעה בהתחלה מהקורונה, זמן לא רב אחרי שהחליטה לפתוח את האינסטגרם. "לאף אחד לא עניין לקרוא אותי והתחלתי לטייל יותר בארץ". ובכל זאת, בסופו של דבר, היא טיילה לא מעט גם בחו"ל: "הייתי בסיישל, דובאי, כרתים וקרואטיה. גם לפני הקורונה טיילתי לא מעט".

מה אסור לפספס במונטנגרו?

אחרי שאור ויניב נחתו במונטנגרו, והבינו כאמור שהגיעו למקום הנכון, אור התחילה לשתף את העוקבים שלה בטיול שעשו במשך שבועיים. "שבועיים במונטנגרו זה מושלם, אפשר להספיק לא מעט":

  1. בודווה (Budva)  – התחנה הראשונה בה נחתו. עיירה עם אווירה צעירה ומלונות יוקרה, סוג של אילת, רק הרבה יותר זול.
  2. קוטור (Kotor) – העיר המרכזית באזור העתיק. יש שם מלון היסטורי בן 350 שנה. זה היה מטורף. עיירות עתיקות שיושבות על מפרץ מרהיב. זה יעד שהוא עדיין לא מוכר אבל מאוד מונגש. יש כאן שילוב מעניין של יוקרה והיסטוריה. בעיירות מסביב מרגישים כמו בסצנה של משחקי הכס.
  3. צפון מונטנגרו – אזור עם נופים וטבע עוצר נשימה. לקחנו כאן בקתה מבודדת ביער וזו הייתה מבחינתי הגשמת חלום (המחירים כאן הרבה יותר זולים מהארץ – כ-150 יורו ללילה במיקום מדהים). רכבנו על סוסים וזה היה מדהים, בישלנו לעצמנו, הדלקנו את האח, כל ערב קינחנו בגבינות ויין והרגשנו שרק אנחנו בעולם. זו הייתה חוויה מאוד מיוחדת.
  4. אקו סלו נבידיו (Eco Selo Nevidio) - אירוח בכפר אקולוגי. מדובר באירוח בכפר אותנטי שמדמה את החוויה של מונטנגרו מפעם. היה כאן את האוכל הכי טוב שאכלנו בטיול, שתינו קפה מול האגם ועשינו שיעורי יוגה כל בוקר. מאוד קשה להשיג כאן לילה ומומלץ לתאם מראש (כ-60 יורו ללילה). רק לשבת על הערסל ולקרוא ספר.

>> רוצים עוד טיפים על מונטנגרו ובכלל? היכנסו לאינסטגרם של אור