ידוע הוא שביחס הפוך לגודלה המזערי של המדינה - אנחנו הישראלים עושים הרבה מאוד רעש. המטיילים באזורים המתוירים על ידי ישראלים נתקלו ודאי לא פעם בשילוט בעברית, ולעתים גם באנשי תיירות השולטים במשפט או שניים, לרוב גסים, בשפת הקודש. בחרנו מספר נקודות כאלה על פני הגלובוס, בהן לא משנה כמה רחוק תהיו – תמיד תרגישו בבית.
הוסטל בלקון קוסקניו, קוסקו, פרו
אלעד עטר הכיר את קרלה במהלך הטיול הארוך שלו בדרום אמריקה, וכשהשתקע עימה בקוסקו נתקף בגעגועים למקורות, והקים את הוסטל בלקון קוסקניו. "ככה אני נמצא בקשר עם ישראלים כל הזמן, למרות שאני רחוק מאוד מישראל", הוא אומר.
"מההתחלה כיוונתי לישראלים ושיווקתי לכיוון הזה", מסביר עטר. ואכן, אורחי ההוסטל הם ברובם ישראלים, בעיקר בין החודשים פברואר לאוקטובר. בשאר העונות מגיעים גם פרואנים וארגנטינאים, שאולי נהנים קצת פחות מארוחת הבוקר הישראלית ומספריית הסרטים הישראליים העשירה.
סמי בורקס בקאסול, הודו
באזור קאסול הישנה ניצב שלט חוצות בעברית. לא, זה לא מה שעישתנם, זה באמת סמי בורקס. בין אם תזמינו גבינה, תרד או תפוח אדמה, הבורקס זול וטעים וניתן לשלב אותו עם חומוס וכמה שיפודים בצד. קחו בחשבון שזמן ההמתנה ארוך מהרגיל, ככה שמומלץ להגיע שבעים. עד שתקבלו את הבורקס הנכסף, תוכלו לשחק בשולחן הסנוקר במסעדה.
המסעדות "קומונו" ו"אוליביה", איסלה מוחרס, מקסיקו
לי, ישראלי בן 35, הגשים את חלום הילדות שלו ולפניש ש שנים פתח את מסעדת "קומונו". מה בתפריט? חומוס, לבנה, סלט ערבי, שקשוקה ועוד. ברקע תשמעו לפעמים גם את ארקדי דוכין או מוש בן ארי. במסעדת "אוליביה", המתאפיינת בסגנון ישראלי-מרוקאי, תמצאו גם מפרום, מוסקה, קוסקוס ודגים מרוקאים כמו של סבתא.
קפה ירושלים, ניו זילנד
אם תשמעו את אריק איינשטיין או מתי כספי באמצע העיירה קרי קרי, סביר להניח שקולם יבקע מקפה ירושלים. במקום, המצוי בבעלות ישראלים כמובן, מוגשים באדיבות מעורב ירושלמי, פלאפל, שווארמה, לביבות, כופתאות ואפילו בירה גולדסטאר ויין של יקבי ברקן – ותתפלאו, יש הנחה לחיילים.
רחוב הישראלים, לה-פז, בוליביה
שלטים בעברית כמו "אינטרנט", "מניקור" ו"מספרה" נחשבים לתופעה מן השורה ברחוב הבוליביאני איז'מפו, המכונה "רחוב הישראלים" בלה-פז. ההוסטל "לובו", בבעלותם של אלי ודורית הישראלים, הוא המרכז התרבותי-ישראלי של הרחוב, ותמצאו בו מסעדה ישראלית ומחשבים עם מקלדות בעברית. לאורך המדרכות קיימות מספר מתפרות בהן תוכלו לעצב לכם פליזים מקוריים עם כיתוב בעברית.
שכונת בונדי, סידני, אוסטרליה
בלב הכרך האוסטרלי מתקיימת פעילות ענפה של ארגונים יהודיים ותנועות נוער, לצד המוזיאון היהודי בעיר. שכונת בונדי מהווה את מעוז הישראליות, ובה תמצאו את הקצביה של כץ, את "צינר משקפיים", את הפיצה של טוביה ואת מסעדת "סבבה".
רחוב קאווה סאן, בנגקוק, תאילנד
פרט לקניות ברחוב קאווה סאן בבנגקוק, המהווה את "נקודת הכניסה" לתאילנד עבור רבים, ניצבות בו גם שתי סוכנויות ישראליות בולטות - "הקשר הישראלי" ו"המרכז למטייל", המתהדרות בשלטי חוצות בעברית. במרכז למטייל תוכלו להשאיר את החפצים בקומת האחסון ולצאת להסתובב בלי המוצ'ילה, לא לפני שתסעדו במסעדה הישראלית במקום ותצפו בערוצים ישראליים בשידור ישיר מישראל. בנוסף תוכלו להתקשר בזול לארץ ולגלוש באינטרנט בחינם. גם בית חב"ד נמצא בקצה הרחוב, אם לא הספיקה לכם העברית.
שלט בהר ה"פיץ רוי", סנטה קרוז, ארגנטינה
לאורך הטרק בהר פיץ רוי, הממוקם בפארק הלאומי לוס גלסיירס בפטגוניה, תמצאו מגוון שלטים באנגלית וספרדית. אלא שבין גושי הגרניט, הקרחונים והאגמים בולט במיוחד שלט ייעודי למטיילים הישראלים, בעברית: "נא לקחת את האשפה שלכם אתכם".