אפליקציות המפות הפכו בשנים האחרונות למצרך הכרחי בכל הנוגע לטיולים בחו"ל. אנחנו משתמשים בהן כדי למצוא ביקורות על מסעדות סמוכות, לעיין במפות מותאמות אישית, למצוא את הדרך ברחובות הערים ואולי אפילו לאתר את בית השימוש הקרוב ביותר.
האפליקציה המובילה היא כמובן גוגל מפות (Google Maps), שנמצאת בחבילת הבסיס של האפליקציות בכל סמארטפון. היא פועלת עם טכנולוגיית GPS והיא מתעדכנת כל הזמן, עם ביקורות, חדשות לגבי שינויים ואפשרויות שונות למסלולים. למרות שלא מדובר בסוד, ומטיילים רבים מכירים את הדרך הזו לטייל, כדאי לדעת שגוגל מפות יכולה לעבוד גם כשאתם לא מחוברים לאינטרנט, וממש לא צריך למצוא מקום עם ווי-פי כדי להשתמש בה.
איך להוריד גוגל מפות אופליין?
פתחו את גוגל מפות
ראשית, הפעילו את אפליקציית גוגל מפות במכשיר האייפון או האנדרואיד שלכם.
חפשו את היעד שלכם
הצעד הראשון להעברת המפות למצב לא מקוון הוא מציאת היעדים. כדי לעשות זאת, פשוט הקלידו את היעד שלך (לונדון, פריז, כרתים, סיישל...) בשורת החיפוש בראש האפליקציה.
לחצו על "הורדה"
כרטיס המידע על היעד יופיע בתחתית התוצאה. החליקו ימינה כדי לחשוף את כל האפשרויות, ובסוף תמצאו את כפתור "הורדה" (או Download). לחצו עליו כדי להוריד את המפה.
בחרו את האזור הרצוי
לאחר מכן תופנו למפה. השתמשו בשתי אצבעות כדי לשנות את גודלה ובחרו את האזור שאתם מתעניינים בו. כדאי לוודא שאתם בוחרים אזור גדול מספיק שתוכלו לצפות בכמה שיותר שטח. זכרו שגם אם הכל לא נראה כעת במפה, כל המידע יירשם. המפה השמורה תכיל את כל המידע הדרוש ככל שתתמקדו כדי לחשוף את שמות הרחובות, האטרקציות והפארקים.
>> סוד כמוס: אתרים פחות מוכרים בערים הכי מתוירות בעולם
>> סוד קטן: 14 עיירות וכפרים קסומים באירופה
>> אצא לי השוקה: אלה שווקי האוכל הפופולריים ביותר באירופהשמרו את המפה
לאחר שבחרתם את האזור, לחצו על כפתור "הורדה" בתחתית. לאחר מכן, המפה תישמר בחשבון ה-Google שלכם. שימו לב שהורדות של מפות תופסות שטח אחסון גדול מכיוון שמדובר בקבצים גדולים. לכן ודאו שאתם מחוברים לרשת wifi במהלך תהליך ההורדה. מומלץ כמובן לעשות את זה בבית שלכם לפני הטיסה.
מצאו את המפות שלכם במצב אופליין
כדי למצוא את המפה השמורה שלכם, עברו לחשבון Google שלכם מהעמוד הראשי של האפליקציה. כדי לעשות זאת, פשוט לחצו על העיגול הצבעוני בפינה העליונה, המציג את התמונה המשויכת לחשבון שלכם (או האות). זה יציג את תפריט חשבון Google שלכם, ולאחר מכן בחרו בכרטיסייה "מפות שהורדת".
השתמשו במפות במצב לא מקוון
זה המקום שבו תמצא את המפות הלא מקוונות שלכם מוכנות לשימוש. ברגע שהן שם, אתם רק צריכים ללחוץ על שם המפה הרצויה כדי שתוכל להשתמש בה במצב לא מקוון. שימו לב, מצב האופליין אינו מאפשר לכם לחפש או לקבל מסלול בין 2 נקודות. עם זאת, אתם יכול להשתמש בהן כמפות דרכים ולראות את כל הפרטים הזמינים בגוגל מפות וכמובן לעקוב אחר המיקום שלכם בזמן אמת.
אפליקציות אופליין נוספות לטיול
לא רק גוגל מפות. יש עוד לא מעט אפליקציות טובות וחשובות שניתן להשתמש בהן בחו"ל גם אם אין לכם אינטרנט. אספנו שלוש מומלצות:
Here Wego
פותחה במקור על ידי נוקיה, Here WeGo היא כנראה אפליקציית הניווט הלא מקוונת הטובה ביותר שיש. בניגוד לגוגל מפות, היא נותנת הנחיות להליכה, רכיבה על אופניים ותחבורה ציבורית גם במצב לא מקוון, והורדת נתוני מפות עבור אזורים או מדינות שלמים היא פשוטה מאוד.
ההנחיות בדרך כלל מדויקות. עם זאת, כשאתם במצב לא מקוון, זה מאוד עוזר לקבל את הכתובת המדויקת של המקום שאליו אתם הולכים ולא רק את השם שלו. כמו כן, שימו לב לדרישות האחסון עבור אפליקציה זו מכיוון שתזדקקו להרבה שטח אחסון בטלפון שלכם אם תרצו להוריד מפות עבור מספר מדינות.Tripit
אפליקציית Tripit קיימת כבר שנים והיא עדיין הדרך הטובה ביותר לנהל מסלול טיול עם או בלי חיבור לאינטרט. היא עוקבת אחרי הדוא"ל שלכם להזמנות ועדכוני נסיעות, והאפליקציה תמשיך לסנכרן את העדכונים האחרונים בכל פעם שיש לה חיבור לאינטרנט.
בתי מלון, טיסות, השכרת רכב ועוד מאוחסנים כולם במקום אחד, והשירות בונה עבורכם באופן אוטומטי מסלול מפורט. אפליקציית Tripit הבסיסית היא חינמית, אבל יש גם גרסת Pro זמינה שיש לה כמה תכונות נוספות.Triposo
אם אתם מחפשים מדריך טיולים מעולה, כדאי לכם לבדוק את Triposo. האפליקציה מאגדת מידע מויקיפדיה, ויקיטרוול וממקומות אחרים, למדריך לא מקוון קל לשימוש. קודם מורידים את חבילת הנתונים עבור היעד לפני היציאה מהבית, מכיוון שהיא יכולה להיות די גדולה, וכך יהוי לכם פעילויות, מלונות ומסעדות, מפות וכיוונים בסיסיים בהישג יד באופן לא מקוון.