כמו במדינות אחרות, נופשים בתאילנד עלולים להסתבך בקלות אם הם מתעלמים מהאיסורים והכללים החלים במדינה. מה שעשוי להיראות מותר או נסבל במקומות אחרים, יכול להוביל לענישה חמורה בתאילנד, לפעמים אפילו עם ביקור לא נעים בכלא. במקרים אחרים, המבקרים בתאילנד פשוט מרומים בעיקר בגלל בורות. תיירים בתאילנד שרוצים להימנע מצרות בזמן החופשה ולא רוצים להסתבך עם החוק, צריכים להכיר את 12 האיסורים הבאים: 

  1. כניסה למונית הלא נכונה

    החדשות הטובות הן שבתאילנד יש כמעט בכל מקום מה שנקרא מוניות "מדודות" או "ציבוריות", שהנהגים שלהן גובים על פי מונה. החדשות הרעות הן שלמרבה הצער, ישנם גם נהגי מוניות רבים שמסרבים להפעיל את המונה ובסופו של דבר גובים מהתיירים פי שניים או שלושה מהמחיר. אם נהג מונית לא מפעיל את המונה כשתבקשו ממנו, כדאי לשקול ברצינות לצאת ולנסוע במונית אחרת.

    למוניות מדודות בתאילנד יש שלט עם הכיתוב "Taxi-Meter", על הגג והן בדרך כלל בצבע צהוב-ירוק, ורוד או תכלת. בנמל התעופה סוברנבהומי (Suvarnabhumi), שדה התעופה הבינלאומי של בנגקוק, אזור העצירה של מוניות "ציבוריות" ו"מדודות" נמצא בקומה הראשונה (רמה 1). נסיעה משדה התעופה למרכז בנגקוק אורכת בין 30 דקות לשעה, תלוי בתנועה. בהתאם Fליעד, הנסיעה עולה בין 450 ל-600 באט (פחות או יותר בין 45 ל-60 שקלים). אתם יכולים גם להגיע ליעד שלכם באופן מהיר יותר וזול יותר עם הרכבת, שיוצאת משדה התעופה למרכז העיר כל 45 דקות.

    בתאילנד מומלץ להיזהר מפני נהגי מוניות "מתחזים". אין להם רישיון והם אורבים לתיירים בעיקר בשדות תעופה, רכבת ואוטובוסים, כשלרוב הם משתמשים ברכבים פרטיים. כמו כן, מוניות משותפות (מיני-וואן ומה שנקרא songthaews) וטוק-טוקים זולים יותר ממוניות "מדודות".
     
    מונית תאילנד (צילום: Chantal de Bruijne, shutterstock)
    בתאילנד מומלץ להיזהר מפני נהגי מוניות "מתחזים"|צילום: Chantal de Bruijne, shutterstock

  2. כניסה למקדשים לבושים במכנסיים קצרים וגופייה

    ביקור במקדש בודהיסטי בתאילנד עם מכנסיים קצרים וגופייה או אפילו עם חזה חשוף או בטן חשופה, זו טעות מוחלטת. לבוש מתאים המכסה ידיים ורגליים הוא חובה בעת ביקור במקדשים בתאילנד. עם זאת, ברוב המקדשים מספיק כיסוי של הזרועות העליונות, הירכיים והברכיים. המשמעות היא: חולצות קצרות (לא ללא שרוולים) וכן מכנסיים, שמלות וחצאיות שמכסים את האזורים המדוברים נסבלים בעיקר על ידי תיירים. כמו כן, יש לציין כי יש להסיר נעליים לפני הכניסה למקדש.
    תאילנד מקדש (צילום: Kritsaroot Udkwae, shutterstock)
    לבוש מתאים המכסה ידיים ורגליים הוא חובה בעת ביקור במקדשים|צילום: Kritsaroot Udkwae, shutterstock


  3. רחצה בעירום או שכיבה על החוף ללא חזייה 

    טבילה בעירום ו/או שכיבה על החוף עם חזה חשוף, נמנים עם שאר האיסורים בתאילנד, כאשר אי ציות לחוקים עלול לגרור עונשים קשים.
    חוף תאילנד (צילום: martinho Smart, shutterstock)
    אסור לרחוץ בעירום או להשתזף עם חזה חשוף|צילום: martinho Smart, shutterstock

  4. סיגריה אלקטרונית במזוודה

    נשיאת סיגריות אלקטרוניות (גם IQOS) או כל מכשירי האידוי האחרים היא בין האיסורים המוחלטים בתאילנד, זאת מאחר ובמדינה חל איסור על ייבוא, קנייה, מכירה ועישון של סיגריות אלקטרוניות ודומיהן. התעלמות מהאיסור עלולה לגרור ענישה בקנס גבוה או מאסר של עד חמש שנים. עישון סיגריות סטנדרטיות מותר בדרך כלל (למעט אזורים ללא עישון). יש לציין כי העישון בתאילנד אסור גם בחלק מהחופים הציבוריים, כאשר עונשן של הפרות אלו הוא מאסר של עד שנה ו/או קנס של עד 100,000 באט (כ-10,000 שקלים).
    תאילנד אסור לעשן (צילום: fokke baarssen, shutterstock)
    העישון בתאילנד אסור גם בחלק מהחופים הציבוריים |צילום: fokke baarssen, shutterstock

  5. אכילת דגים או בשר לא מבושלים

    תאילנד מפורסמת באוכל הרחוב שלה. שיפודי סאטה טעימים, מקלות עוף ופירות ים על גריל פחמים בדוכני אוכל רחוב ובשווקים. עם זאת, יכולים להיות מקרים שבהם דגים ובשר אינם מבושלים במלואם. או שהפרי לא קולף ביד היגיינית והסלט לא נשטף במים נקיים לחלוטין. לכן, תיירים, במיוחד בעלי קיבה רגישה, צריכים להיזהר מאוד מה והיכן הם אוכלים. לא בכדי מחלות שלשולים הן עדיין הנפוצות בקרב תיירים בתאילנד. 

    כמה אמצעי היגיינה אישית יכולים גם הם להגן מפני מחלות: שטיפת ידיים וחיטוי ידיים באופן קבוע, כאשר אף פעם לא כדאי לשתות ממי הברז, אלא רק שתיית מים מבקבוק וצחצוח שיניים איתם.
    תאילנד אוכל רחוב (צילום: Brostock, shutterstock)
    תיירים, במיוחד בעלי קיבה רגישה, צריכים להיזהר מאוד|צילום: Brostock, shutterstock

  6. שכירת טוסטוס

    החדשות הטובות הן שבמקומות רבים בתאילנד ניתן לשכור טוסטוסים בזול יחסית ב-250 עד 300 באט (בין 25 ל-30 שקלים) ליום. עם תקופת שכירות ארוכה יותר, אפשר להשיג תעריף יומי אפילו זול יותר. עכשיו לחדשות הרעות: טוסטוסים מושכרים לעתים קרובות בתאילנד ללא כל ביטוח. אם המשכיר אכן מציע ביטוח אחריות ו/או ביטוח רכב, הסכומים הם בדרך כלל כל כך נמוכים שבמקרה של נזק, מרבית העלויות יהיו מוטלות על השוכר, כאשר יהיה עליו לשלם אותן באופן מיידי.

    אם בכל זאת אתם לוקחים את הסיכון ומשכירים טוסטוס בתאילנד, בהחלט כדאי לבדוק את הרכב היטב לפני החתימה על החוזה, לצלם כל נזק קיים, לרשום אותו ולקבל חתימה על כך של חברת ההשכרה. אחרת, אתם עלולים למצוא את עצמכם נדרשים לשלם עבור נזקים קודמים שאינכם אחראים להם. בנוסף יש לבדוק היטב את הבלמים, הצמיגים, התאורה וכדומה.

    למרות שחבישת קסדה היא חובה ברכיבה על טוסטוסים ואופנועים בתאילנד, תיירים רבים רוכבים ללא קסדה. זה לא רק יכול להיות מסוכן, אבל במידה ותתפסו, זה גם יכול לעלות לכם לפחות 500 באט (כ-50 שקלים) קנס.

    תיירים פזיזים במיוחד - ולמרבה הצער יש רבים כאלו - נוהגים בטוסטוסים בתאילנד עם מכנסיים קצרים, גופיות וכפכפים. גברים רבים נוסעים על הקטנוע ללא חולצה, ונשים עם גופיות או ביקיני - כולם אסורים וגם מסוכנים ביותר.
    תאילנד משטרה טוסטוס  (צילום: Kevin Hellon, shutterstock)
    כדאי לבדוק את הרכב היטב לפני החתימה על החוזה|צילום: Kevin Hellon, shutterstock

  7. כניסה למכוני עיסוי מפוקפקים

    עיסויים מוצעים כמעט בכל פינה בתאילנד. על כיסא נוח ברחוב, על מחצלת על החוף, וגם במכוני עיסוי. בעוד שרוב המכונים בתאילנד לגיטימיים ובעלי מוניטין שמציעים בין היתר רפלקסולוגיה של כף הרגל, עיסויי כתפיים, צוואר ושמנים, אחרים מפתים לקוחות עם עיסויים ארוטיים. ניתן לזהות מכוני עיסוי כאלה בדרך כלל על ידי העובדה שהחלונות מכוסים בווילונות ואינם נראים מהרחוב. נשים בלבוש דל וטרנסווסטייטים בדרך כלל עומדים מול סלונים כאלה כדי לגייס לקוחות.
    תאילנד מכון עיסוי  (צילום: Christopher PB, shutterstock)
    ניתן לזהות מכוני עיסוי כאלה בדרך כלל על ידי העובדה שהחלונות מכוסים בווילונות|צילום: Christopher PB, shutterstock


  8. קנייה ברחוב בלי להתמקח

    חלק מהמבקרים החדשים בתאילנד שמחים למצוא את המחירים הנמוכים יחסית כאשר הם קונים מזכרת זו או אחרת בשוק או בדוכן רחוב בתאילנד. עם זאת, לרוב המחיר האמיתי הרבה יותר זול. סוחרים רבים בתאילנד מנסים לרמות תיירים ולגבות מחירים (התחלתיים) נוראיים.

    אולם בתמורה, התיירים רשאים בהחלט להתחיל בתהליך בתמקחות עם המוכרים. כך זה עובד בתאילנד (וברוב המדינות האחרות בדרום מזרח אסיה): סוחרים וקונים מקישים את המחירים המבוקשים לתוך מחשבון עד שעולה מחיר מוסכם על שני הצדדים. עם זאת, כאשר מתמקחים, תיירים צריכים לזכור שגם הסוחרים רוצים להרוויח קצת כסף, לכן אי אפשר לצפות מהם להוריד את המחיר בצורה חדה מדי.

    בחנויות "רגילות", בתי כלבו ומרכזי קניות המחירים לרוב קבועים ואינם ניתנים למשא ומתן. עם זאת, הנחות (תיירותיות) מוצעות במקומות רבים.
    תאילנד שוק (צילום: 501room, shutterstock)
    התיירים רשאים בהחלט להתחיל בתהליך בתמקחות עם המוכרים|צילום: 501room, shutterstock

  9. התרחקו מכל סוגי הסמים!

    בתאילנד ישנם חוקי סמים נוקשים. החזקת סמים וסחר יכולים לגרור איתם עונשי מאסר ארוכים ואף עונש מוות. לכן, תיירים בהחלט לא צריכים לקחת סמים לתאילנד, לקנות סמים בתאילנד ולא לסחור בסמים. סמים הם אפוא אחד מהאיסורים המוחלטים בתאילנד.
    תאילנד משטרה  (צילום: Kevin Hellon, shutterstock)
    החזקת סמים וסחר יכולים לגרור איתם עונשי מאסר ארוכים ואף עונש מוות|צילום: Kevin Hellon, shutterstock

  10. שכירת אופנועי ים

    שכירת אופנועי ים ממילא לא זולה אפילו בתאילנד, שבה המחירים בדרך כלל זולים משמעותית מאשר באירופה. 15 דקות של רכיבה כל אופנועי ים עולות בממוצע 1000 עד 1200 באט (בסביבות 100 עד 120 שקלים). עם זאת, אם לאחר מכן תצטרכו לשלם על שריטות ושקעים שאולי לא גרמתם בעצמכם, 15 דקות של כיף בתאילנד יכולות לעלות לכם כמה אלפי שקלים. זאת מכיוון שלמרבה הצער יש כמה כבשים שחורות בין חברות השכרת אופנועי הים בתאילנד, שמטילות אחריות על תיירים לנזק שהם לא אשמים בו.

    עם טוסטוסים, למשל, הרבה יותר קל לאתר נזקים קיימים מאשר עם אופנועי ים. זאת מאחר שהגוף של אופנוע הים נמצא ברובו במים, ובקושי ניתן לבדוק אם יש בו נזקים על פני השטח. בנוסף, חברות השכרת אופנועי ים בתאילנד בדרך כלל אינן מציעות כיסוי ביטוחי מספיק.
    אופנוע ים תאילנד (צילום: LEE SNIDER PHOTO IMAGES, shutterstock)
    יש כמה כבשים שחורות בין חברות השכרת אופנועי הים|צילום: LEE SNIDER PHOTO IMAGES, shutterstock

  11. ביקור במופעי בעלי חיים

    למרבה הצער, מופעי בעלי חיים משווקים כאטרקציות תיירותיות, במיוחד בצפון תאילנד ובאזורי הנופש הדרומיים. מופעי פילים, קופים, נחשים ותנינים נמצאים על סדר היום של רוב מפעילי הטיולים המקומיים. בעלי החיים עוברים לעתים קרובות עינויים והתעללות במשך שנים לפני שהם משמשים לתיירות. כדי להגן על החיות, כדאי לתיירים להימנע מכל האירועים עם בעלי חיים - ולהתייחס למופעים מכל הסוגים האלו כאל אסורים.
    פילים תאילנד (צילום: GP PIXSTOCK, shutterstock)
    אפשר לוותר על מופעי החיות והאטרקציות|צילום: GP PIXSTOCK, shutterstock

  12. פגיעה באלמוגים

    אלמוגים רבים בתאילנד הושמדו על ידי תיירים לא זהירים. השונית מול האי Koh Phi Phi Leh, שבו נמצא מפרץ מאיה ביי, המוכר מהסרט ההוליוודי "החוף", ונקודת הצלילה והשנירקול "הגן היפני" סבלו קשות במיוחד בעשורים האחרונים. 

    למרבה הצער, זה קורה שוב ושוב כשתיירים שוברים אלמוגים בכוונה תוך כדי צלילה או שנורקלינג או פוגעים בהם בסנפירים שלהם. צוללנים ושנורקלינג, בעיקר למתחילים, צריכים לנוע בזהירות רבה מתחת למים ולא לגעת בכלום.
    תיירים תאילנד מאיה ביי (צילום: Haluk Cigsar, shutterstock)
    אלמוגים רבים בתאילנד הושמדו על ידי תיירים לא זהירים. המוני תיירים במאיה ביי|צילום: Haluk Cigsar, shutterstock