תרבות מגוונת, אנשים מדהימים, ערים עתיקות יפות וטבע נפלא - הודו היא מקום שאין כמותו. אתם יכולים להיות בטוחים שהטיול לתת-היבשת העצומה הזו יישאר בזיכרון שלכם לנצח. לרוב, תיהנו מאוד במדינה המאסיבית, אבל יש דברים מסוימים שכדאי להימנע מהם בהודו אם אתם רוצים לשמור על כך.
>> רוצים לטייל בהודו? הכנסו למדריך המלא
יחס כלפי פרות ואכילת בשר בקר בהודו
בשנת 2015, כמה מדינות בהודו הכריזו על איסור גורף על ייצוא, יבוא ומכירה של בשר בקר ומוצרי בקר, המשך של חוקי מניעת שחיטת פרות. כדאי לזכור שפרות נחשבות קדושות על ידי ההינדים, לכן ההמלצה היא להימנע מאכילת בשר בקר בכל רחבי הודו כי הוא מגיע לעיתים ממקורות לא חוקיים. כמו כן, הרג מכוון או הטלת מום בפרות עלולים להביא לעונש מאסר של חמש שנים, אז היזהרו שלא לפגוע בהן במידה ואתם אמיצים מספיק לנהוג בהודו.
צריכת אלכוהול בהודו
הגיל החוקי לשתיית אלכוהול לפי החוק ההודי הוא בין 18 ל-25 (משתנה ממדינה למדינה), אז בדקו מראש מהם חוקי המקום לפני שאתם מגיעים אליו. בדרך כלל מבחינים בין משקאות אלכוהוליים עדינים (בירה ויין) לבין משקאות חריפים יותר. כדאי להימנע מכל אלכוהול מקומי שלא נבדק על ידי המלון או מדריך הטיולים. כמו כן, שימו לב שבהודו גם שיכרות בציבור היא עבירה על החוק.
אם בחירות מתקרבות, שתייה או מכירה של אלכוהול עשוית להיות אסורות במשך כמה ימים לפני כן, וימים בעלי משמעות דתית או פוליטית מקומית גם הם בדרך כלל יבשים. חלק מהמדינות אוסרות על צריכת אלכוהול לאורך כל השנה, או דורשות אישור לקנות, להוביל או לצרוך אלכוהול. העברת אלכוהול בין המדינות בהודו היא לעתים קרובות בלתי חוקית בשל חוקי האלכוהול המשתנים ביניהן, והמשטרה עלולה לעצור עוברי אורח לבדיקה אקראית.
צריכת חומרים נרקוטיים
בלתי חוקי באופן חד משמעי. סיגריות וטבק ללעיסה זמינים בכל פינת רחוב ואינם נושאים איתם הרבה סטיגמות חברתיות. עם זאת, לכל דבר אחר יהיו השלכות משפטיות כגון 6 חודשי מאסר מינימליים בגין החזקת כמות קטנה של סמים הנחשבים לצריכה עצמית, ו-10 שנות מאסר בגין החזקת סמים של כל דבר בכמות מספיקה לסחר. עבריינים מורשעים יכולים לצפות לקנסות ולעונש מאסר מינימלי של 10 שנים בכלא ההודי, שאינו נעים במיוחד בלשון המעטה.
העברת סחורות בעייתיות להודו ומחוצה לה
הובלה והחזקה של כלי נשק, עתיקות, ציוד אלקטרוני, מטבע מקומי, שנהב, חפצי זהב וחומרים פורנוגרפיים כולם מוסדרים ומפוקחים על ידי הממשלה. תושבי חוץ אינם רשאים לייבא או לייצא את מטבע הרופי ההודי, בעוד שלאזרחים הודים ישנן מגבלות בתחום. שימו לב שישנו דגש מיוחד כשמדובר בחפצי עתיקות, שחייבים להיות רשומים במשטרה המקומית, יחד עם תמונה של כל פריט.
>> אלו הדברים שכדאי להימנע מהם בלונדון
>> אלו הדברים שכדאי להימנע מהם ברומא
>> אלו הדברים שכדאי להימנע מהם בתאילנד
>> אלו הדברים שכדאי להימנע מהם בדובאי
>> אלו הדברים שכדאי להימנע מהם ביפן
גילויי חיבה פומביים בהודו
גילויי חיבה פומביים זוכים למבטים זועפים במדינות שמרניות רבות, כולל הודו, ולמרות שהחזקת ידיים או נשיקה בשקיעה נראות רומנטיות ותמימות, מדובר בפעולות שיש להימנע מהן בהודו. למעשה, זוהי אינה המלצה ידידותית בלבד, מאחר וגילויי חיבה מוגזמים נחשבים למעשים בלתי חוקיים בכל המדינה, ועלולים לגרור איתם עונשים כבדים וביניהם אפילו מאסר של עד שלושה חודשים.
הימנעו מלהיות מטרד לציבור בהודו
סעיף 268 של החוק ההודי מגדיר את המטרד הציבורי כ"מחדל בלתי חוקי הגורם לכל פגיעה, סכנה או מטרד לציבור או לאנשים בכלל". שימו לב לשימוש במונח "מטרד", שפתוח לפרשנות ולכן כדאי להימנע מכל פעולה שעלולה להפריע לתושבים באמצעות רעשים חזקים, שכרות ציבורית או כל דבר שעלול להתפרש כוונדליזם או הטרדה מינית.
צילום והקלטה של מקומות ואתרים בהודו
ברור שכל מי שמגיע להודו יירצה לצלם שלל סרטונים ותמונות, ואין שום ספק שהמדינה המדהימה הזו מספקת שפע של אופציות צילום, אבל כדאי להיזהר באתרים רגישים. אזורים צבאיים וממשלתיים, שדות תעופה צפופים ותחנות רכבת נמצאים תמיד בכוננות גבוהה מפני איומים ביטחוניים, כאשר אנשים שמצלמים יכולים להיתפס כחשודים. אז הימנעו מצילום באזורים האלה ותחסכו מעצמכם את ההתעסקות עם המשטרה ההודית וחקירות ביטחוניות.
שהייה בהודו מעבר לתוקף הוויזה
שהייה ממושכת של הויזה אינה מתקבלת בברכה באף מדינה, לכן תמיד כדאי לתכנן את הטיולים כך שיתאימו לתאריכי הויזה. עם זאת, בהודו תחויב בקנסות אם לא תעזוב את המדינה בזמן, ובמקרה הגרוע ביותר, אתה עלול אפילו להגיע לכלא.
החוק ההודי מאפשר לגזור עד 5 שנות מאסר בגין הפרת כללי ההגירה. הקנסות מתחילים ב-30 דולר אך יכולים להגיע ל-500 דולר, תלוי במשך השהות העודפת. בנוסף, ייתכן שלא תוכלו לבקר שוב במדינה המדהימה הזו, אז עדיף לדבוק בתאריכים שכתובים בחותמת בדרכו.
אין לתת או לקחת דברים ביד שמאל
יד שמאל נחשבת לטמאה בהודו מכיוון שהיא משמשת בדרך כלל רק לביצוע פעולות לא נעימות, כגון ניקוי עצמי לאחר שימוש בשירותים, הורדה ונעילת נעליים, ניקוי כפות הרגליים וכו'. במיוחד במקומות דתיים, קבלת פרסאד (מנחה הינדית וסיקית) או מתן צדקה ביד שמאל אינה מקובלת ונחשבת כעלבון. לכן, כל המקרים של מגע עם אוכל, מסירה או לקיחת חפצים, או אינטראקציה עם אנשים חייבת להיעשות ביד ימין.
חליצת נעליים בתוך מקדשים
בהודו, הנעלה שנלבשת בחוץ נחשבת לטמאה ולא טהורה ויש להסיר את הנעליים לפני הכניסה לבית או להשאיר אותן בפתח הדלת. כך גם לגבי מקדשים ומקומות אחרים הנחשבים לקדושים. עוד כמה מקומות לא צפויים בהם קיים סיכוי שתיאלצו להסיר נעליים הם קליניקות רפואיות ואפילו בכמה חנויות הדורשות זאת.
בכל מקרה, אינדיקציה ברורה שיש להסיר את הנעליים היא אוסף נעליים המפוזר מחוץ לכניסה. מסיבה זו, כאשר מטיילים בהודו זה פרקטי לנעול נעליים קלות או סנדלים שניתן להסיר בקלות. בפנים, אנשים בדרך כלל יחפים או לפעמים נועלים נעלי בית או כפכפים. אם לא נוח לכם להיות יחפים, זה בסדר גמור גם לגרוב גרביים.
לנשים רצוי להימנע מלהיות ידידותיות מדי לגברים
בהודו, היחסים בין גברים ונשים בציבור נוטים להיות מאוד רשמיים. כשתתבוננו בנשים הודיות תראו שהן מקיימות אינטראקציה עם גברים שהן לא מכירות בצורה מאוד עסקית ולא אישית. בעוד שבתרבויות מסוימות חיוך ושיחות חולין הם פשוט חלק מנימוס ונתפסים ידידותיים, חיוך חברותי מדי עלול להתפרש בצורה שגויה על ידי גברים הודים שאינם רגילים להתנהגות כזו.
חשבו לפני שאתם תורמים לקבצנים
התמודדות עם קבצנים יכולה להיות מאתגרת. רשתות של קבצנים מקצועיים שמאורגנים על ידי ראשי ארגון נפוצות יותר ממה שאתם יכולים לדמיין, ומסיבה זו יש לקחת בחשבון את ההתנהלות שלכם בנושא. נתינה לארגון צדקה מהימן היא כנראה דרך טובה יותר לנסות לתרום. מטיילים רבים גילו שחלוקת ממתקים, מטבעות או ציוד לבית הספר לקבוצות של ילדים, יכולה להביא לאסיפה של קבוצה או קהל דורש ועקשן במיוחד.