ילד בשדה תעופה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
חברות התעופה גובות על הטסת תינוקות וילדים לא מעט כסף|צילום: אימג'בנק / Thinkstock
טיסה עם תינוקות - או לחילופין טיסה של ילדים לבד תוך ליווי של סגל המטוס - הם מסוג השירותים שחברות התעופה גובות עליהם תוספת לא זניחה.

בניגוד לנסיעה באוטובוס, כשמדובר בטיסה, תינוקות עד גיל שנתיים אינם פטורים מתשלום. בדיקת "גלובס" מגלה כי המדיניות של חברות התעופה אינה אחידה. מרבית חברות התעופה שבדקנו גובות בגין הטסת תינוק 10% מגובה כרטיס הטיסה של ההורה, אך יש חברות שלהן תעריף קבוע להטסת תינוק, כמו ארקיע - 86 דולר (כ-320 שקל) הלוך ושוב ליעדים קצרים ו-130 דולר (כ-480 שקל) הלוך ושוב ליעדים רחוקים יותר. בטיסות פנים-ארציות המחיר הוא כ-40 שקל לכיוון. באיזי ג'ט גובים 40 ליש"ט (כ-230 שקל) הלוך ושוב.

תעריפים לא אחידים יש גם במקרים שבהם ילדים טסים לבד - לקייטנה, לביקור אצל קרובי משפחה וכדומה - וזקוקים לשירות של ליווי אישי בטיסה.

כך למשל, שירות Child Care של אל-על יקר יותר משל מתחרותיה הישראליות ארקיע וישראייר, וגם יקר יותר מבריטיש איירוויס - 100 דולר לעומת 50 דולר בהתאמה, בטיסות לחו"ל. עבור ילד נוסף מאותה משפחה ולאותו היעד, העלות לא משתנה.

הכי יקרה בבדיקה שלנו הייתה לופטהנזה, הגובה 120 דולר (כ-444 שקל) לכיוון אחד ו-150 דולר (כ-555 שקל) בטיסות המשך מפרנקפורט לכל יעד אחר.

אולם מסתבר כי לא כל חברה בכלל מאפשרת טיסה של ילד לבד. כך למשל איזי ג'ט, שלא מציעה ליווי וילדים עד גיל 13 חייבים לטוס עם מבוגר.

גם בטיסות לאילת אל-על יקרה - ליווי של ילד יעלה 15 דולר לכיוון, ואילו בארקיע ובישראייר - חינם.

מעגלה ועד כספת

באשר לציוד נלווה לתינוקות: עגלה, סלקל, תיק החתלה וכו', כל חברות התעופה שבדקנו מאפשרות להורים לטוס עם הציוד האמור ללא תוספת תשלום, כל עוד משקלם הכולל אינו חורג, וכל עוד העגלות מתקפלות לממדים העומדים בדרישת חברות התעופה.

באיזי ג'ט, לעומת זאת, זה עובד לפי מספר פריטים: עד שני פריטים ללא תשלום - אך פריט שלישי לתינוק כבר מחויב בתשלום בהתאם למשקלו.

אם חשקה נפשכם לטוס עם כספת, בבריטיש תשלמו 250 דולר (כ-925 שקל) לכיוון אחד למשקל של עד 5 ק"ג. ביתר חברות התעופה אין "תעריף כספת" מיוחד, והכספת נלקחת בחשבון במסגרת הכבודה הרגילה.

כלב בכלוב בטיסה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
אל-על: כלבים, חתולים וציפורים אקזוטיות בלבד טסים בתא הנוסעים|צילום: אימג'בנק / Thinkstock
חיות מחמד: תעריף אקזוטי

תמורת 100-400 דולר (כ-370-1,480 שקל) לכיוון, חיית המחמד האהובה שלכם תזכה לטוס באל-על לחו"ל. המחיר לאילת נמוך בכמחצית.

ואם רקסי או מיצי או שמוליק התוכי שוקלים עד 8 ק"ג (כולל מיכל הנשיאה שלהם שגודלו מתאים לאחסון מתחת למושב הנוסע) - מאפשרת אל-על, בדומה לחברות תעופה אחרות דוגמת ארקיע ולופטהנזה, לשלוש קטגוריות בעלי החיים - כלבים, חתולים וציפורים אקזוטיות בלבד - לטוס בתא הנוסעים, ובתנאי שהן לא מדיפות ריח רע במיוחד. חיות שמשקלן 9-100 ק"ג יבלו את הטיסה בתא המטען.

אם החיה שוקלת מעל 100 ק"ג, הנושא מטופל באל-על מטענים.

בארקיע מתמחרים כל ק"ג ב-15 דולר (כ-56 שקל) לכיוון אחד לחו"ל (כולל הכלוב), ולאילת פיקס פרייס: עד 8 ק"ג - 60 שקל בתא הנוסעים.

גם בבריטיש איירווייס המחיר הוא לפי משקל, אך נמוך במחצית. בלופטהנזה, עד 8 ק"ג המחיר הוא 100 דולר לכיוון בתא הנוסעים, ומעל 8 ק"ג - בין 200 ל-400 דולר לכיוון, בהתאם לגודל הכלוב. בנוסף, לופטהנזה גובה עמלה של 10 אירו (כ-60 שקל) כשמגיעים לנתב"ג.

בחברת הלואו קוסט איזי ג'ט, הטסה לבריטניה ולשוויץ, אסור לטוס עם חיית מחמד, גם לא עם כלב נחייה, וזאת בניגוד לחברות תעופה אחרות.

מאיזי ג'ט נמסר כי במדינות אלה אסורה הכנסת בעלי חיים, "אולם בטיסות פנימיות בתוך האיחוד האירופי, מתאפשרת הטסתם".

מצד שני, באל-על, למשל, מצאו דרך להטיס לממלכה כלבי נחייה, כמו בעלי חיים אחרים: בתא המטען ולא בתא הנוסעים, כשעל הנוסע המלווה להוציא לכלב הנחייה שטר מטען כמו לכל מוצר מיובא אחר.

ציוד סקי וספורט: הכול תלוי במשקל

עונת הסקי בשיאה וכ-35 אלף ישראלים, כך על-פי ההערכות, יצאו וימשיכו לצאת לחופשת סקי עד סוף עונת השלגים (לרוב) באירופה. לא כולם, אך מורעלי הז'אנר מקפידים לטוס עם ציוד סקי אישי.

במרבית חברות התעופה, ציוד סקי, בדומה לציוד ספורט אחר, נחשב לכבודה רגילה ואינו כרוך בתשלום נוסף, כל עוד אינו חורג ממשקל הכבודה הרגילה המותרת.

במקרה של חריגה - המחירים עומדים על 102 דולר (כ-380 שקל) הלוך ושוב בבריטיש איירווייס, 140 דולר (כ-518 שקל) לשני הכיוונים באל-על לטסים במחלקת תיירים, ו-150 דולר (כ-555 שקל) הלוך ושוב בלופטהנזה לכל יעד למעט בטיסות המשך לארה"ב.

האחרונה לא גובה תשלום בגין הטסת ציוד ספורט שאינו חורג מהמכסה המותרת, למעט בטיסות המשך לארה"ב, קנדה ומרכז אמריקה הלטינית.

בחברת התעופה איזי ג'ט, לעומת זאת, המחיר הוא אחיד לכל סוגי הציוד, ללא קשר למשקל: 27 ליש"ט (כ-156 שקל) לכיוון אחד.

>> גן עדן משלכם: החופים המבודדים היפים בעולם