ארוחת הבוקר במלון הפכה להיות אחד הדברים הכי חשובים בחופשה של ישראלים בארץ או בחו"ל. הסטנדרט הפך להיות שארוחת הבוקר מוגשת בבופה (או משלבת בין בופה והגשה), כדי שנוכל "להעמיס" כמה שיותר ונרגיש את המגוון והכמות, או במילה אחרת - השפע.
אבל אם רגע מצליחים לשים בצד את את הבחירה מהבטן, מסתבר שארוחת הבוקר במלון היא ממש לא בחירה כדאית. לא משנה איך תהפכו את זה, להוסיף ארוחת בוקר במלון יהיה יותר יקר מאשר לאכול בחוץ. בממוצע, בחו"ל נוסיף 120 שקלים לזוג (כ-35 דולר) על ארוחת בוקר ובארץ המחיר יכול להגיע גם ל-200 שקלים לזוג.
>> אוהבים לעשות אמבטיה במלון? זה מה שצריך לעשות לפני
>> שמים דברים יקרים בכספת בחדר המלון? הפסיקו מיד!
>> פשוט וקל: זו הדרך לדעת שהחליפו לכם מצעים בחדר המלון
על פי המחיר הזה, אם נאכל בחוץ נשלם הרבה פחות, מהסיבה הפשוטה שאנחנו לא באמת אוכלים כל כך הרבה בארוחת הבוקר, ורק הבופה במלון מוציא מאיתנו הרגלי אכילה מוגזמים. התוספת הזו גדלה כשמדובר בחופשה עם ילדים, שלרוב אוכלים משהו קטן בבוקר ולא צריכים את כל האפשרויות שמוצעות בבית המלון.
בנוסף, הרבה פעמים האוכל מחוץ למלון פשוט יהיה יותר מוצלח היות והוא לא מוכן בכמויות גדולות ונוכל לבחור את המנה שאנחנו הכי רוצים. כמו כן, לא מעט אנשים מעדיפים גם לצאת החוצה ולחוות את בית הקפה המקומי המומלץ, על פני הבופה ההמוני במלון בו הם ישנים. ושוב, בסופו של דבר, לרוב בבוקר אנחנו צורכים קפה ומאפה או ארוחת בוקר קלה ואין לנו באמת צורך בכמות הגדולה.
מתי כן כדאי לאכול את ארוחת הבוקר במלון?
למרות כל מה שנכתב למעלה, חשוב לזכור שבסופו של דבר זו החופשה שלכם, ואם החוויה שלכם כוללת את הבופה בארוחת הבוקר, עשו זאת. בנוסף, ישנן מלונות שארוחת הבוקר כלולה במחיר ואז כמובן אין סיבה לא לנצל את מה שכבר ניתן לכם. כמו כן, יש מי שהבוקר בשבילו מתחיל מאוחר, או יותר מאתגר (עם ילדים למשל) והוא יעדיף להתחיל אותו במקום קרוב וזמין, מבלי ללכת יותר מדי. הבופה במקרה זה, הוא הכי קרוב ונגיש שיש.