כל מי שניסה אי פעם להסביר את מנהגי חג יהודי כזה או אחר לגויים, נתקל בוודאי בתגובות תמהות על פשרם. אחרי הכל, כל מי שלא גדל וחונך על ברכי חגי ישראל, יתקשה אולי להבין את מנהג הכפרות, ישיבה בסוכה, אכילת מצות ומנהגים אחרים. אבל זה לא רק אנחנו - לכל מקום בעולם יש חגים מוזרים משלו, אם כי כמה מאלו שמופיעים ברשימה החלקית הזו, היינו מוכנים לחגוג בעצמנו.
פסטיבל פאלוס הפלדה
איפה: יפן
מתי: יום ראשון הראשון בחודש אפריל
בעיירה היפנית קומאקי חוגגים מאז 1977 את ה-Shinto Kanamara Matsuri, פסטיבל פאלוס הפלדה, לכבוד גברי הכפר וגבריותם. למרות מקורות החג הרוחניים, העובדה שבמרכזו של האירוע נמצא פין, הפך ברבות השנים לאירוע תיירותי משגשג, שהכנסותיו משמשות לגיוס כספים למחקר מחלת האיידס. את היום מציינים בגילוף ירקות וממתקים והכנת קישוטים בצורת פין.
יום המלון
איפה: טורקמניסטן
מתי: 12 באוגוסט
אין ספק שיש צורך ביום חופשה לאומי כדי לעשות כבוד למלון, ובטורקמניסטן בהחלט עושים לו כבוד. "מאז ימי קדם נחשבה טורקמניסטן כמולדת של המלונים הטובים בעולם", אמר פעם ספרמורט אטאייביץ' ניאזוב, מייסד החג, דיקטטור ונשיא המדינה עד יום מותו ב-2006. מלבד תצוגת ענק של מלונים משלל זנים, תוכלו ליהנות מאירועי מחול ומוסיקה, וגם לטעום את הטורקמנבאשי - מלון היברידי שזכה לשבחים על ארומה, טעם וגודל, ונקרא על שם ניאזוב, שהכריז על עצמו כטורקמנבאשי, כלומר "מנהיג הטורקמנים”. אם מעדיפים לבקר בה באביב, אל תפספסו את יום השטיח ביום הראשון האחרון של חודש מאי.
איפה: בוליביה
מתי: 23 במרץ
יום הים בבוליביה נחוג להנצחת אובדן השליטה במדבר אטקמה הפרוש על 120,000 קמ״ר לאורך חוף האוקיינוס השקט. כוונתה של בוליביה לגבות מס מצ׳יליאנים על כריית אשלגן (מלחת) באזור, הובילה בסופו של דבר למלחמת האוקיינוס השקט, ולאובדן השטח - כמו גם הגישה לים - של בוליביה. את היום מציינים במדינה במצעדים, הנחת זרים לרגלי פסלו של מפקד הקרב אדוארדו אבארורה (Eduardo Abaroa), ירידים, ריקודים, והאזנה לפסקול הכולל קריאות שחפים וצופרי ספינות.
יום הנגול / יום האלפבית
איפה: קוריאה
מתי: 9 באוקטובר (דרום), 15 בינואר (צפון)
אליעזר בן יהודה היה מחבב את יום הנגול, הנחוג בקוריאה לכבוד ההמצאה וההכרזה על הנגול - האלפבית של השפה הקוריאנית. מאז המצאתו ב-1446 ועד 1945, שונה מועד החגיגות במקביל לשימושים בלוחות שנה שונים, וב-1991 בוטל מעמדו הרשמי כיום חופשה, אך הוא עדיין מצוין מדי שנה. ב-2009, ולכבוד ציון 563 שנים להמצאתו של הנגול, נחשף בכיכר גואנגוואמון (Gwanghwamun) פסל במשקל 20 טון ברונזה בגובה 6.2 מטר של המלך סג׳ונג הגדול, ממציא השפה.
יום הפיסוק
איפה: ארה״ב
מתי: 24 בספטמבר
ב-2004 ייסד ג׳ף רובין את יום הפיסוק הלאומי, שכל מטרתו היא לעודד שימוש נכון בסימני פיסוק. מה שהתחיל בלעודד אנשים לשלוח לו צילומים מחיי היום יום המתעדים שגיאות פיסוק ואיות, הפך עד מהרה לחגיגה הרבה יותר מגניבה. ב-FontFeed מציינים את החג עם החזרתו של סימן ה-Interrobang, המשלב בין סימן שאלה וסימן קריאה; וב-StudioSTL מארגנים אירוע התרמה בן ארבע שעות שנועד לגייס כספים לתכנית הכתיבה שלהם ולעודד את המודעות לחשיבות סימני פיסוק נכונים. עוד ביום הזה חוגגים גם בתי הספר ועוד. רוצים לחגוג אותו גם אתם?
יום הברמודה
איפה: איי ברמודה
מתי: 24 במאי
אם כובע הטמבל היה כובש את העולם והופך לפריט אופנתי אייקוני כמו מכנסי הברמודה, הוא בוודאי היה זוכה אף הוא לחג לאומי. פעם בשנה לובשים כל תושבי האי את מכנסי הברמודה, ומשתתפים בחגיגות הכוללות מצעד בהמילטון ומירוץ כל כך פופולרי, שתושבי העיר מסמנים לעצמם אזורי צפייה על המדרכה באמצעות מדבקות עם שמם. זאת ועוד, יום החג הלאומי מציין את פתיחת עונת הרחצה, והימים שלפני מוקדשים להכנת הסירות לפני החזרתם אל המים.
ליל הצנונית
איפה: אואחאקה, מקסיקו
מתי: 23 בדצמבר
את החג הזה הייתי מוכנה לחגוג פעמים בשנה: מדי שנה נערך באואחאקה ליל הצנוניות - Noche de Rábanos - הכולל תחרות גילוף צנוניות בתמות היסטוריות ולידתו של ישו. מקורו של החג בשוק חג המולד ב-1897, כשהחקלאים מהאזור החלו לגלף דמויות ממרכולותיהם כדי למשוך אליהם קונים. כיום ניתן למצוא למעלה מ-100 מתמודדים בתחרות הגילוף, ותורים ארוכים שמשתרכים לפני כל דוכן - בעיקר בגלל אורח החיים הקצר של היצירה.
יום הקופים בלופבורי
איפה: לופבורי, תאילנד
מתי: סוף השבוע האחרון בנובמבר
אמונה יכולה לקחת אתכם רחוק: תושבי העיר לופבורי בתאילנד, מאמינים שהאכלת קופים מביאה מזל טוב, ולכן זוכים מדי שנה קופי העיר, תושבי קבע ללא זכות הצבעה - למשתה מפואר. התפריט החגיגי כולל ירקות, ג׳לי, גלידה, נקניק מעושן, סרטנים נאים ופחיות קוקה קולה.