אם נאלצתם לבלות שעות ארוכות בנמל התעופה בהמתנה לטיסה – במיוחד כשמדובר בקונקשן – הזמנים יכולים להפוך לאין-סופיים. ברוב המקרים הסמארטפון שמחובר לאינטרנט יכול להיות הפתרון המושלם להעביר איתו את הזמן. אבל כדאי לכם מאוד להיזהר מהאינטרנט החופשי של נמל התעופה.

לא כולם יודעים זאת, אבל בנמלי התעופה עלולות להסתתר מלכודות שונות, חלקן בעלות אופי טכנולוגי. כמו שחשוב לשים לב לשקעי USB ציבוריים, שיכולים להתגלות כפרצות מושלמות עבור פושעי סייבר, למרבה הצער, אותו דבר חל גם על חיבור לאינטרנט. רוב נמלי התעופה הבין-לאומיים מציעים רשת WI-FI בחינם, שהשימוש בה יכול להפוך לבעיית אבטחה של ממש.

נמל תעופה אינטרנט (צילום: Vladeep, shutterstock)
לא תמיד כדאי להתחבר לאינטרנט האלחוטי|צילום: Vladeep, shutterstock


פושעי סייבר יכולים להפוך את נמל התעופה לשדה ציד אידיאלי אם הם מחפשים מידע פרטי ונתונים רגישים. למעשה, ישנם אלפי אנשים המבקרים במקומות אלו מדי יום, ורבים מהם משתמשים ברשת ה-WI-FI החינמית שזמינה לציבור. כל זאת למרות העובדה שמומחים מנסים להסביר כבר שנים שהחיבורים הללו אינם מאובטחים. מספר סקרים שערכו חברות חשובות המוקדשות לאבטחת מידע, הראו למעשה שהבעיה אינה מורגשת במיוחד על ידי רוב המטיילים.

הנוחות של היכולת לגלוש באינטרנט במרחק קליק אחד בחינם, מנצחת לעתים קרובות את החשש להיתקל בהאקרים. למעשה יש כמה פתרונות פשוטים מאוד בהישג יד כדי לגלוש בבטחה. אם יש לכם חבילת גלישה בסמארטפון אבל אתם מעדיפים להתחבר לטאבלט או למחשב, כל שעליכם לעשות הוא להפעיל את הנקודה החמה (הוטספוט): בדרך זו תשתמשו בחיבור הנתונים שלכם מבלי לעבור דרך הרשת הציבורית.

פתרון נוח נוסף הוא לקנות מודם אינטרנט סלולרי USB. בתוכו יש סים רגיל – עם חשבון או נטען – המשמש רק לחיבור לאינטרנט. לבסוף, אתם יכולים להשתמש ברשת פרטית (VPN), שירות שמצפין את הנתונים, נותן לכם הגנה ואנונימיות. באינטרנט תמצאו אתרים רבים המציעים חיבור מסוג זה, ברוב המקרים בתשלום. זה לוקח רק כמה שקלים כדי להבטיח את החיבור שלכם, הוצאה שעשויה להיות שווה את זה אם אתם נוסעים לעתים קרובות.