דרום אפריקה הפכה בשנים האחרונות לאחד היעדים האקזוטיים של המטייל הישראלי. רוב מי שמגיע למדינה מבקר בערים קייפטאון, יוהנסבורג ובפארק הלאומי קרוגר. המקרה המזעזע של אונס התיירת הישראלית במדינה, גרם ללא מעט אנשים לתהות האם מדובר ביעד שלא כדי להגיע אליו.
"על אף הסכנות שיש במדינה, מה שקרה אתמול למטיילים הישראלים זו בהחלט עליית מדרגה גם בסטנדרטים של דרום אפריקה", אומר עמי בורג מ-Africa4U - ייעוץ ותכנון טיולים לאפריקה בהתאמה אישית, ל-mako. "זה לא סוד שלדרום אפריקה אין מוניטין טוב ובאמת יש במדינה הזו לא מעט סכנות. למרות זאת, רוב הטיולים במקום עוברים חלק והאנשים שמגיעים אליו חוזרים מרוצים".
עמי מציין שרוב הבעיות במדינה הן בקהילות שנמצאות בשולי הערים הגדולות ובעיירות הקטנות, אך בדרך כלל המקרים החמורים יותר נשארים בתוך הקבוצות הללו ולא מגיעות לתיירים. "המקום בו טיילה המשפחה נקרא גרסקופ (Graskop), הוא נמצא בצפון מזרח המדינה כארבע שעות מיוהנסבורג וכשעה נסיעה מקרוגר. בדרך כלל המטיילים רק עוברים באזור בדרכם לפארק הלאומי, אך אין ספק שמדובר במקום בו נמצאים לא מעט תיירים, יש בו בעיות, אך כאלה שמסתכמות בגניבות".
"להבנתי, מדובר בכנופייה מוכרת שפועלת בחודשים האחרונים במקום. הם היו מתחפשים לשוטרים ושודדים תיירים ולא יותר מכך. האירוע הזה הוא עליית מדרגה בכל קנה מידה", טוען עמי. "גם רשויות החוק המקומיות לא יודעות איך להכיל את המצב והן קצת אימפוטנטיות בכל הנוגע להתנהלות מול הכנופייה הזו".
למרות המקרה המזעזע, עמי חוזר ומדגיש שהוא ממליץ לאנשים להגיע ולטייל במדינה. "צריך להיזהר, להישמע לכללים ולהוראות ולא לפחד לטייל".
כללי בטיחות שחייבים לישמור עליהם בטיול בדרום אפריקה:
לא לנסוע בחושך - במקומות רבים מופיע השלט – "כשחשוך, המשיכו לנסוע גם באור אדום". הנוהג הזה התפתח משום ששודדים אורבים פעמים רבות לרכבים בנקודות אלו.
לישון במקומות מסודרים עם שמירה
לא להשאיר דברים גלויים ברכב
לטייל במרכזי הערים ובמקומות מסודרים
לא לטייל לבד
לא להסתובב עם דברים יקרי ערך