לאחר ש-31.3 מיליון תיירים ביקרו ביוון בשנת 2019 (לפני הקורונה) ומיצבו אותה כאחת המדינות הכי מתויירות ביבשת, כעת המדינה היפה קיבלה עוד גושפנקה לכך שהיא קונצנזוס תיירותי, וזכתה בתואר "היעד הכי טוב באירופה" ב-world travel awards 2021.

יוון גברה על מדינות כמו אוסטריה, אירלנד, איטליה, ספרד, שוויץ ודחקה מהפסגה את פורטוגל, שזכתה בתואר 4 שנים ברציפות בין 2017-2020.

אחד הדברים שהובילו את יוון לזכות בתואר היוקרתי הוא כמות מבקרים שהגיעו אליה בשמונת החודשים הראשונים של 2021 - 8.6 מיליון תיירים, וזאת בשנת קורונה עם לא מעט סגרים - יותר מכל מדינה אחרת. 2 מיליון תיירים מתוך המספר הזה הגיעו רק בחודשים יולי-אוגוסט, אז החליטו ביוון שהם מחזירים את ענף התיירות לשגרה, דבר שהוכיח את עצמו והפך אותה ליעד הכי מבוקש כרגע. 

>> זה מה שצריך לעשות כדי לבקר ביוון בזמן הקורונה

>> מתלבטים לאן לטוס ביוון? היכנסו למדריך ליעדים שלנו

המספרים הגבוהים בכמות התיירים ביוון מהווים עלייה של 135 אחוזים בהכנסות מתיירות לעומת 2020, בזמן שיש עוד ארבעה חודשים שלא חושבו. בעקבות כך, מועצת הנסיעות והתיירות העולמית העניקה ליוון אות הערכה על כך שהיוותה דוגמא למדינות אחרות בעקבות הפעולות שננקטו להחייאת התיירות המקומית. 

חופשה בכרתים (צילום: אילן ארנון)
מעל כולם: כרתים|צילום: אילן ארנון

מלבד ההחלטה הכללית לאפשר כניסה של תיירים, אחד הדברים שעזרו מאוד ליוון בכמות המבקרים הגדולה, זה שבמדינה קיבלו את כל סוגי החיסונים ובכך איפשרו כניסה של תיירים מכמעט כל המדינות בעולם. בתוך כך, ביוון התירו כניסה גם למי שקיבל את החיסון הרוסי והסיני, שברוב המדינות לא מקבלים הכרה. 

כמות החולים היומית ביוון במגמת עלייה

לצד הבשורות המשמחות על הכמות הגבוה של תיירים והזכייה בתואר "היעד הטוב ביותר באירופה", ביוון מתמודדים בשבועות האחרונים עם עלייה בתחלואה. נכון להיום (25.10), ממוצע החולים ביוון עומד על 3,155 חולים חדשים ביום והכמות ממשיכה לטפס.

במדינה מודעים לכך שככל שיהיו יותר חולים התיירים יחששו להגיע ופועלים במרץ להשלים את החיסונים לכלל תושבי המדינה. עד עכשיו 60 אחוז מהתושבים התחסנו בשתי זריקות ובמשרד הבריאות המקומי מנסים לעודד כמה שיותר אנשים ללכת להתחסן.