טריק או טריט? במוצאי שבת ה-31 באוקטובר עם רדת החשיכה, יחגג ליל כל הקדושים - חג נוצרי שהוקדש לזכר הקדושים שמצאו את מותם בגלל אמונתם. כבר כמה עשורים שהחוגגים לא מאוד מתייחסים למקור ומתייחסים אליו כמו פורים - חג תחפושות (בעיקר לילדים) בו יוצאים להסתובב ברחוב ולקבל ממתקים מהשכנים. אבל לא רק האלווין ולא רק העולם המערבי, ברחבי העולם נחגגים חגים אחרים המקדשים את המתים, הרוחות וגם השדים, שחלקם גם משלבים תחפושות. הנה כמה מהם.
יום המתים, מקסיקו. ביום המתים נוהגים לחגוג בשני הימים הראשונים של נובמבר את זכר אבות המשפחה שמתו. במהלך החגיגות, המשתתפים עולים לקברי המשפחה ומעטרים אותם במתנות ופרחים. יש שבונים מזבחות לרגל המתים אותם הם מעטרים בגוגלגלות מעוטרות מסוכר.
פסטיבל סאמהיין, אירלנד וסקוטלנד. פסטיבל הסאמהיין הוא פסטיבל גאלי שמסמן את סוף עונת הקציר ואת תחילת החורף, שהוא החצי האפל יותר של השנה. הוא נחגג, כמו ליל כל הקדושים, ב-31 באוקטובר בעת השקיעה ועד השקיעה שאחריה. במהלך הפסטיבל, ניאופגאנים עוסקים בכישוף ויש מאמינים כי בתקופה זו חתול הסית' (יצור קסום מהמיתולוגיה הקלטית) יברך כל אדם שמשאיר מחוץ לביתו קערת חלב בשבילו ויקלל את אלו שלא השאירו בכך שהחלב בעטיני הפרות שלהם יתייבש.
ליל גאי פוקס, אנגליה. מכונה גם ליל המדורות, הזיקוקים או המזימה, מנציח את כשלונו של גאי פוקס לפוצץ את בית הפרלמנט הבריטי ולרצוח את המלך ג'יימס הראשון ב-5 בנובמבר 1605. חוץ מהבערת מדורות, נהוג לחבוש בלילה הזה מסכות גאי פוקוס (שהן המסכות בהן משתמש כיום הארגון אנונימוס) ולצעוד מחופשים בבגדי התקופה. באותו לילה צועדים באנגליה גם אנשים שחוגגים את הסאמהיין (מהפסקה הקודמת).
פצ'ום בן, קמבודיה. חג יום האבות הקדמונים שנחוג בסתיו. למרות המילה "יום", הוא בעצם נחגג במשך 15 ימים ובו חולקים המשתתפים כבוד לאבות אבותיהם עד ל-7 דורות אחורה. במהלך החג נזירים שרים ומדקלמים ברציפות (וללא שינה) כהקדמה לפתיחת שערי הגיהינום. כשהשערים נפתחים, הרוחות יוצאות לשוטט והמשפחות מציעות להם אוכל ומתנות כדי לרצות אותן.
Dušičky, צ'כיה. יום הנשמות נחגג ב-2 בנובמבר ובו משפחות נפטרים חולקים להם כבוד, על ידי הנחת נרות, פרחים וזרים מיוחדים על קבריהם.
פסטיבל אובון, יפן. הפסטיבל היפני הוא חג הכרת תודה בודהיסטי לרוחות האבות המנוחים ונחגג ביום החמישה עשר לחודש השביעי בלוח השנה הירחי. במהלך הפסטיבל חוגגים ברחובות ביאקוטה (הגרסה הקז'ואלית והקיצית של הקימונו) צבעוניים ונפגשים לאחר מכן עם המשפחה המורחבת.
פסטיבל הרוח הרעבה. זהו פסטיבל בודהיסטי טאואיסטי מסורתי שנערך בכל רחבי מדינות אסיה ובו רוחות רפאים מבקרות את החיים. כמו פסטיבל אובון היפני, הוא נערך ביום החמישה עשר לחודש השביעי בלוח השנה הירחי. הפסטיבל כולל הגשת מזון פולחני, הדלקת קטורת ושיתוף סחורות טובות עם המתים.