חוף מקרוב, אי 48 (צילום: Tony Probst)
חופים פראיים מתחת לבית. פיטקרן|צילום: Tony Probst
בעוד שרובנו מתלוננים על צפיפות, זיהום אוויר ובעיות חברתיות ופוליטיות, ישנם אנשים ברחבי העולם ש... ובכן, פשוט נהנים מהשקט. ומהנוף. ומהאוויר הנקי. או בקיצור - חיים חיים שקטים ונעימים באחד המקומות הכי יפים בעולם הזה.

 48 אנשים בלבד, רובם צאצאים של מורדים בריטים, מתגוררים יחדיו באחד הישובים המבודדים ביותר בעולם. האי פיטקרן, ששייך לקבוצת איים ביבשת אוקיאנה בדרום האוקיינוס השקט, הינו האי המיושב היחיד מבין הארבעה, למרות שגם זה לא על ידי יותר מידי אנשים.

עוד בתים, אי 48 (צילום: Tony Probst)
48 אנשים בלבד|צילום: Tony Probst

הבתים, אי 48 (צילום: Tony Probst)
הבתים המפוזרים על המפרץ|צילום: Tony Probst

חוף סלעי, אי 48 (צילום: Tony Probst)
רוב שטח האי הררי|צילום: Tony Probst

ארבע משפחות מרכזיות

הכל התחיל בשנת 1789, כאשר מלחים בריטיים מרדו בספינת הבאונטי והתיישבו באי ובטהיטי. בעוד שהמורדים מטהיטי נאסרו מאוחר יותר על ידי הבריטים, אלה בפיטקרן הצליחו לבנות קהילה קטנה ובשנת 1838 הוגדר האי באופן רשמי כשטח של הממלכה הבריטית.

בשל דלדול האוכלוסייה באי, שבנוי בסה"כ מ-4 משפחות מרכזיות, דלתות האי נפתחות כיום בפני תושבים זרים. כל זאת בתנאי שיעברו את הליכי הקבלה - שכפי שמתואר באתר הממשלה של פטיקרן -דהיינו, שיהיו "בעלי כישורים שיטיבו עם הקהילה".

האי הבודד נמצא במרחק של 2,065 קילומטר מאי הפסחא, ובמרחק של 2,323 ק"מ מטהיטי, אך השפה המדובר באי היא השפה הקריאולית שנגזרת מן האנגלית של המאה ה-18 ושפת טהיטי. בבתי הספר מלמדים גם אנגלית רגילה. שטח האי הינו 4,500 דונם, מתוכם רק 360 של קרקע מישורית, והטמפרטורה באי נוחה ונעה בין 13-33 מעלות, אך יורדים בו לא מעט משקעים.

בסוף המאה ה-19 תושבי האי עברו שינוי דתי - לכנסיית האדוונטיסטים של היום השביעי וכך ויתרו על אלכוהול וכביכול גם מיתנו את מיניותם. כל מי שראה את הסדרה "אבודים", יודע שגם אם אין הרבה תושבים על אי אחד, האידיליה לא תוכל להישמר לעד. ואכן, בעיות צצו באי לפני כעשור לאחר ש-13 מתושבי האי כולל ראש האי הועמדו למשפט בניו זילנד על ניצול מיני ואונס. עוד משהו שכדאי לקחת לתשומת הלב אם הכתבה הזו עושה לכם חשק לגור באי בודד.

בית, אי 48 (צילום: Tony Probst)
אחד הבתים באי|צילום: Tony Probst

שלט, אי 48 (צילום: Tony Probst)
עד כמה האי מבודד? הנה התשובה|צילום: Tony Probst

ילד באי, אי 48 (צילום: Tony Probst)
ילד באי|צילום: Tony Probst

>> עוד בערוץ החופש:

מהר לפני שייגמר: הצימרים והמלונות לפסח
תייר: "אני אוהב-שונא את הבלגן של ישראל"

המדריך: איפה ישנים, מטיילים ואוכלים בברצלונה?

שדה תעופה אין, גם לא נמל

ניתן לבקר באי הבודד והקסום, אך ההגעה אליו לא קלה. באי לא תמצאו שדה תעופה או מנחת וכל המבקרים בו מגיעים רק באמצעות ספינות ששטות בין ניו זילנד לחוף המערבי של אמריקה - ובהיעדר נמל, עליהם לעלות גם על סירות קטנות שמופעלות על ידי התושבים.

אורח קבוע אחד של האי הוא טוני פרובסט, סקוטי בן 54, שעוד בילדותו הפליג וטייל במשך 15 שנה עם הוריו. "אני אוהב ללכת למקומות שרוב האנשים מעולם לא שמעו או אכפת", סיפר פרובסט ל-Business Insider
פרובסט, שמאז שנת 2011 ביקר ארבע פעמים בפיטקרן, זכה לכינוי "השגריר של האי" על ידי הילידים ואלה הן תמונותיו המספקות לנו הצצה נדירה למקום. באי פועל גם מוזיאון, נקודות תצפית וחנות מזכרות.

מסיבת יומולדת לכל האי, אי 48 (צילום: Tony Probst)
מסיבת יומולדת בה כל האי מוזמן|צילום: Tony Probst

ציורים, אי 48 (צילום: Tony Probst)
ציורי סלע עתיקים|צילום: Tony Probst

בשנת 2009 ביקרו במקום 654 איש, אבל ב-2012 כבר 870 מבקרים דרכו על אדמת האי המבודד - רובם הגיעו לטיול יומי בספינות שיט שמסיירות באיים באזור. אלה שמבקשים להישאר זמן רב במקום צריכים לקבל אישור מהמושל של האי, בעיקר בגלל שיתקשו לעזוב את האי בקלות עקב חוסר הסדירות של התחבורה במקום, ויש סיכוי שאף יצטרכו לשהות באי מספר שבועות או חודשים. האישור יינתן רק לאנשים המוכיחים כי הם בקו הבריאות, כמו גם שהם נושאים עימם 300 דולרים ניו זילנדים לשבוע לפחות, כדי לכסות על שהותם באי. למעוניינים לבקר שווה לברר מידע נוסף באתר הרשמי של ממשלת פיטקרן.

את כלכלתם עושים תושבי העיר מדיג, תיירות וגידולים חקלאיים. ואם חשבתם שתגיעו למקום וכולם יקבלו את פניכם עם כוס יין טוב או בירה, יש לשער שתתאכזבו מאד משום שרוב התושבים עדיין דוגלים בשמרנות דתית מונעים את המכירה של אלכוהול באי.

דוכן למבקרים, אי 48 (צילום: Tony Probst)
דלתות האי נפתחות כיום בפני תושבים זרים|צילום: Tony Probst

שקיעה, אי 48 (צילום: Tony Probst)
רוב התושבים מתפרנסים מדיג, תיירות וגידולים חקלאיים|צילום: Tony Probst
>> עמוק באדמה: המקומות הכי יפים מתחת לפני השטח