המבנה הגאולוגי של הר געש לרוב מעורר אצלינו פחדים ורחשי אימה, של לבה רותחת הסוחפת איתה את כל מה שבסביבתה ושורפת אותו כליל. אך מלבד הקונוטציה השלילית של הפעילות הזו, אין לשכוח שמדובר גם בתופעה גיאולוגית מרתקת ומדהימה.
תמונות שנלקחו בחלל על-ידי הלווין האמריקאי GeoEye - 1 ותחנת החלל הבינלאומית, ובהן נראה נוף אווירי של הרי געש מכל רחבי העולם, מדגישות לנו את העוצמה והיופי בתופעה זו.
הלווין תיעד את התפרצות הר הגעש אתנה באיטליה, כשבתמונה, שנלקחה בגובה של 400 קילומטרים מעל כדור הארץ, מופיעים ענן ענק של עשן שחור ופס אדום זוהר של לבה רותחת.
בתמונה של הר הגעש Manam בפאפא גינאה החדשה, מופיעה צמחייה ירוקה, ובה שסעים של ערוצים חומים, שנוצרו כתוצאה מהתפרצויות קודמות של ההר.
הנוף הסלעי של הר הגעש Klyuchevskaya שברוסיה, הוא חלק משלישיית הרים הכוללים גם את כיפת השלג של הר Shiveluch ואת הכיפה המרהיבה והמתרחבת של נר Sarychev שנראית כאן בזמן התפרצות געשית באיי קוריל.
הקילימנג'ו שבטנזניה הוא הר הגעש הפעיל ביותר באפריקה, על אף שבתמונה עושה רושם שהוא רדום.
בהר קליבלנד באלסקה תועדה פלומת עשן ענקית ועוצמתית.
הרי הגעש מופיעים במקומות בהם קרום כדור הארץ הוא דק ביותר. סלעים מותכים וגזים מתפוצצים מחוץ לכדור הארץ תחת לחץ עצום, ששולח אפר רותח מחוץ לאטמוספרה - אז הלבה זורמת במורד המדרונות בטמפרטורה של 1,1250 F – 2,282) C).