מומבאי היא סערה תרבותית. ספק אם יש עוד מקומות בעולם בהם אנשים גרים במבני פח ומעליהם מתנשאים מגדלי יוקרה; מכוניות יוקרה לצד ריקשות; ומגדלים בבעלות האנשים העשירים בעולם אל מול מקומיים שמשתכרים כ-100 דולר לחודש.
מחפשים לאן לטוס? הכנסו למדריך היעדים של mako חופש
בניגוד לעבר, כשמומבאי הייתה רק נקודת עצירה לפני הטיול הגדול ברחבי הודו, היום מומלץ לבקר בה לפחות 4 עד 6 ימים לפני שממשיכים לגלות את שאר המדינה. ההגעה לעיר קלה, עם טיסות ישירות שאורכות כ-7 שעות עם אל על. אם מתארגנים מספיק זמן מראש ניתן למצוא דילים לטיסות במחירים של 500 עד 600 דולר. נחתתם? זה מה שחשוב לדעת:
סבלנות
הקצב של הודו הוא קצב אחר משלנו. הכל כאן קורה לאט וצריך הרבה סבלנות וזאת למרות שמומבאי היא כביכול העיר הכי מפותחת בהודו. אם קבעתם שעה עם מקומי ייתכן שהוא יאחר לכם ב-40 דקות; אם אמרו שהמונית תיקח חצי שעה נסיעה' היא יכולה DO לקחת שעה וחצי.
התניידות
במומבאי יש רכבות וריקשות, אבל הכי מומלץ להתנייד עם מוניות באפליקציית אובר, בה יש מחירים זולים וקבועים מראש. מונית של שעה נסיעה תעלהה כ-7-8 דולר.
אסור לפספס
מארין דרייב - Marine Drive
על הדרך עם המונית, בדרך מהצד הצפוני לצד הדרומי של מומבאי, כדאי לבקש מנהג המונית לנסוע דרך המארין דרייב - דרך גשרים שנבנתה על הים במפרץ מומבאי. בזמן הנסיעה יתגלה מולכם נוף מגדלים מרהיב שאפשר להתבלבל ולחשוב שמדובר בניו יורק.
סיור בפחונים של מומבאי - יום סיור מודרך
חוויה מעניינת ומסקרנת שמדגישה את השוני התרבותי בהודו. בסיור ניתן לראות איך האנשים הפשוטים בהודו חיים. כך למשל, הם יגורו במבני פח בלי חשמל או מים זורמים, אבל לפעמים יפתיעו עם סמארטפון ביד. לסיור אסור לקחת מצלמות, ואסור לצלם. מגיעים רק כדי לראות ולחוות.
יש עשרות חברות שעושות את הסיור אפשר לחפש בגוגל: Slum tour Mumbai.
פארק לאומי סנג׳יי גנדי - Sanjay Gandhi National Park
ההפתעה של העיר היא שמורת הטבע שנמצאת ממש במרכזה. בשמורה יש ספארי טבעי עם מאות זנים של ציפורים, עשרות מינים של יונקים וחיות פרא ו-47 נמרים שמסתובבים בה חופשי.
מערות קנהרי - Kanheri Caves
אם הגעתם לפארק יש נקודה שאסור לכם לפספס. מדובר במערות בנות 2,000 שנה שנחצבו בסלע ומעוטרות בפסלים ועיטורים. דרך בנייתם של המערות נותרה כתעלומה עד היום. בפארק יש הרבה נקודות מעניינות וכדאי להקציב לו יום סיור שלם. יש גם אתר צימרים בטבע למי שרוצה להישאר ללון שם.
שער הודו - India Gate
השער המפורסם ששימש בתור הכניסה העתיקה לעיר. כיום מדובר בסמל של העיר ונקודה שכדי לבוא לראות ולהצטלם בה.
מלון הטאג׳ - The Taj Mahal Palace
בכל מדריך ממליצים גם לבקר במלון הטאג׳. המלון כבר לא מה שהיה פעם ולגמרי מספיק לראות אותו מבחוץ. הוא נמצא בצמוד לשער הודו ככה שאם אתם במקום ניתן להיכנס להציץ, אבל לא חובה.
דהובי גהאט - -Dhobi Ghat
נקודת עצירה בדרך למרכז העיר שמסכמת את כל התמהיל התרבותי של מומבאי. אזור שבו מקומיים עושים כביסה באותה השיטה כבר מאות שנים, כאשר ברקע מתנשאים מגדלי יוקרה שהשכירות בהם עולה אלפי דולרים לחודש. מומלץ כעצירה של כמה דקות בדרך לאזור מהלקשמי.
קניות
השופינג בקניונים הוא לגמרי הפתעת העיר. אותן רשתות בינלאומיות שאנחנו מכירים במחירים של 20 אחוז פחות ואף יותר. מקומות מומלצים:
פאוניקס - Phoenix
קניון ענק ומערבי שכולל את כל הרשתות הבינלאומיות.
פלאדיום- Palladium
הקניון שבו יש את כל מותגי היוקרה הבינלאומיים וגם רשתות רגילות כמו זארה. יש גם סופרמרקט מערבי למי שממש התגעגע לסופר.
שוק קרופורד - Crawford Market
השוק הגדול במומבאי. רובו מקורה וניתן למצוא בו הכל מהכל.
Colaba Causeway
שוק מומלץ באזור קולבה, אפשר למצוא בו גם בגדים ותכשיטים.
מסעדות
ההגיינה בהודו מאוד בעייתית, לכן לאכול בדוכני רחוב או מסעדות של מקומיים עלול להיות די מסוכן בשבילנו. כדי לא לקחת סיכונים עדיף לאכול במסעדות שנחשבות טובות ובטוחות. המסעדות הטובות הם במחירים מערביים לגמרי כמו מסעדות באירופה, זאת אומרת בין 10-20 דולר לארוחה לאדם. מקומות מומלצים:
פאלי ווילג׳ קפה - Pali village cafe
מסעדה מצויינת מגישה מנות מהמטבח האיטלקי והקונטיננטלי.
Olive Bar & Kitchen
מסעדה מצויינת המגישה אוכל הודי. נמצאת בסמוך למסעדה פאלי וילג׳.
Zaffran
אמנם היא נמצאת בתוך קניון וזה פחות כיף, אבל האוכל המוגש בה הוא פשוט מצויין.
טיפ אחרון
בהודו (גם בבתי מלון יוקרתיים) מומלץ לצחצח שיניים במים מינרלים.