נסיעה לדיסנילנד עם הילדים היא חוויה מסעירה, יקרה ודורשת תכנון מדויק. למרות שחשבנו שאנחנו מודעים לכל האתגרים שעלולים לצוץ והתכוננו, הזמנו ובדקנו כל דבר, גילינו במהרה שיש לא מעט דברים שאם רק היינו מודעים אליהם מראש, החוויה היתה יותר נעימה לילדים ויותר קלה לנו. אז כדי לחסוך מכם את חווית הלמידה המיותרת ולאפשר לכם להגיע מוכנים באמת, החלטנו לשתף אתכם בתובנות ובחוויות האישיות. תלמדו מאיתנו.

> הסודות מאחורי הקלעים של דיסנילנד

אי שם בחודש מרץ, לפני ביטולי הטיסות והאיום האיראני, קיבלנו החלטה להזמין חופשה עם הילדים. בדיקה מהירה גילתה שמחיר של 4 ימים במלון ביוון עם מגלשות מים, זהה למחיר של חווית ביקור בדיסנילנד פריז. תסכימו איתי, עדיף לבלות יומיים בפארק השעשועים הכי מטורף בעולם במקום בעוד בריכה עם מגלשות באותן הטמפרטורות של סוף אוגוסט בארץ.

יצאנו לדרך ומיד כשהגענו גילינו פער בין מה שציפינו וזכרנו מהתמונות. למשל, אין כבר בובות ענק של מיקי ומיני שמסתובבות בחוץ ומצטלמות עם אורחים. אפשר לראות אותם רק בתהלוכה שיוצאת בדיוק בשעה 15:00 ואז הם עומדים על רכבות נעות ומנופפים מרחוק לכולם. יש כאן אפשרות השכרת עגלות לילדים והחלק הכי אותנטי וצרפתי בפארק היה כמובן החלק שמוקדש לסרט "רטטוי" שבו הרגשנו ממש בפריז. החדשות הטובות באמת הן שכמעט כל המתקנים בפארק, למעט כמה בודדים, מתאימים לכל מי שהוא מעל 110 ס"מ גובה. כלומר, ילד בן 5 יוכל לעלות על הרוב הגדול של המתקנים. חוץ מזה, גילינו שגם המתקנים שנראים הכי פושטים מספקים חוויה מסעירה לא פחות מהמתקנים הכי מסעירים של פארקי השעשועים בארץ, אז אל תזלזלו בהם, גם הם שווים.

דיסנילנד פריז (צילום: לין לוי)
על ההתחלה הבנו שמיקי כבר לא מסתובב כאן חופשי. דיסנילנד פריז|צילום: לין לוי

 

מלון וטיסה

את המלון והטיסה הזמנו דרך אתר הולידיי פיינדר שפשוט הציע לנו את האופצייה הזו וגילה לנו עולם שלא שקלנו אפילו לחשוב עליו. החבילה שהזמנו ל-5 אנשים (2 מבוגרים + 3 ילדים בגילאי 5,8 ו-10) כללה טיסות עם אל על (יציאה מהארץ ב-10:00 וטיסת חזרה שיצאה מפריז ב-11:30) שלא דרשו השכמות קשות לילדים, ו- 3 לילות במלון 4 כוכבים באזור דיסני. הזמנו חדר משפחה, כלומר 2 חדרי שינה זהים מחוברים עם דלת, בכל חדר מיטה זוגית + מיטת קומותיים.

מחיר החבילה היה 4,584 דולרים או 17,198 שקלים, כלומר 3,439 שקלים לאדם לחופשה של 3 לילות בפריז בסופ"ש אחרון של אוגוסט, נתון שהיה נראה לנו מאוד סביר ואטרקטיבי לעומת מחירי מלונות למשפחות שלא הציעו חוויות דומות לילדים.

מלונות נוספים בסביבה

מרחק הנסיעה לדיסני מפריז הוא כשעה, ואז מגיעים לאזור שבו יש הרבה מלונות בדירוגים שונים ורמות פאר שונות. בעת הזמנת החופשה בדקנו מלונות שונים משלנו שהיו יקרים יותר בטווחים שונים. היו גם כאלה שהיו יקרים פי יותר מ-2 והציעו פסיליטיס מפנקים יותר. לא ביקרנו באף אחד מהמלונות האלה, אבל רק מהתבוננות מרחוק, תוך כדי נסיע למלון שלנו, הבנו שיש מלונות לא רק יפים יותר אלא גם גדולים יותר וקרובים יותר לפארק, כלומר עניין של 10-20 דקות נסיעה פחות מהמלון שאנחנו היינו בו.

דיסנילנד פריז (צילום: לין לוי)
רבע שעה נסיעה מהמלון לפארק. זה היה מאוד נוח|צילום: לין לוי

 

הסעות, מוניות, אובר ועוד

כדי להגיע משדה התעופה למלון קנינו מראש כרטיסים לשאטל בשם Magical Shuttle אותו הציעו לנו במייל חוזר מהמלון אחרי ההזמנה, והוא עלה לנו 81 אירו. למצוא את התחנה של השאטל הזה עם 3 ילדים ו-4 מזוודות טרולי הייתה משימה לא קלה. הלכנו בהליכה מהירה במשך קרוב לחצי שעה בתוך שדה התעופה, הלכנו לאיבוד, שאלנו בעמדת המודיעין ובעיקר התעייפנו מאוד כי הוראות ההגעה שמקבלים כאשר מזמינים את הכרטיסים לשאטל לא מדויקות בעליל. הנסיעה ארכה כשעה, עם נופים יפים מהחלונות, באוטובוס גדול יפה ונעים אבל הוא עשה סיבוב ב-6 מלונות אחרים עד שהגיע לשלנו וזה היה מתיש ולא נעים אחרי הטיסה.

על מנת לחזור מהמלון לשדה כבר לא בחרנו באפשרות השאטל ופשוט הזמנו אובר שעלה 90 אירו, רק 10 אירו יותר מהכרטיסים בהסעה והגענו בנוחות ובמהירות לאזור ההמראות. יש אפשרות להגיע גם עם הרכבת. במקרה כזה יורדים בתחנה שנמצאת ממש צמוד לפארק דיסני ואז עוברים לשאטל שנוסע בין הפארק למלון. מהניסיון שלנו, עדיף לוותר על ההרפתקה כי לא פשוט למצוא את השאטל הנכון למלון הספציפי שהזמנתם. בקיצור, פשוט הזמינו אובר, זה עובד מצוין.

כדי להגיע מדי יום מהמלון לפארק, וגם כדי לחזור מהפארק למלון, השתמשנו בשאטל מאוד נוח וחינמי שיוצא כל רבע שעה מהמלון ועובר בכמה מלונות נוספים בדרך. לנו זה לקח כרבע שעה נסיעה שכללה 4 עצירות לפני שלנו. השירות הזה יעיל ומאוד נוח, כל רבע שעה יוצא שאטל חדש שמוריד את כל שוכני המלונות של אזור הפארק בכניסה לפארק וצמוד לתחנת הרכבת.

אובר, אילוסטרציה (צילום: Audio und werbung, שאטרסטוק)
אובר עובד נהדר. אל תהססו להשתמש בו|צילום: Audio und werbung, שאטרסטוק

כדי להגיע לערב אחד בפריז, במלון המליצו לנו לקחת שאטל לרכבת ולנסוע שעה ברכבת אלא שבבדיקה גילינו שיש צורך בהחלפה למטרו בתוך העיר ואז הליכה של 10 דקות. במקום המסע הזה הזמנו אובר שעלה 120 אירו והגענו מהמלון לאייפל בנוחות תוך כשעה, כולל נהג נחמד שהראה לנו את פריז בדרך.

כרטיס כניסה לפארק

את כרטיסי הכניסה לפארק הזמנו מראש, באתר של הפארק. הם עלו 117 דולר למבוגר ליום ו-108 דולר לילד ליום. בחרנו בכרטיס שמאפשר להיכנס לשני הפארקים - חלק אחד הוא הדיסני הקלאסי, החלק השני הוא החלק של סרטי דיסני ובו לכל סרט יש מתחם שלם משלו עם מסעדות, מתקנים, וחנויות מזכרות. יש אפליקצייה נוחה שבה אפשר לראות את הכל כדי לא ללכת סתם ואז לגלות שהמתקן שאליו צעדתם עשר דקות לא מתאים מבחינת הגבלות הגיל.

התורים

אחד הדברים שהכי משפיעים על החוויה שלכם בפארק הם התורים הארוכים. בכל אחד מהמתקנים בפארק יש תורים ארוכים מאוד. כמה ארוכים? בין חצי שעה לשעה וחצי! ועמידה בהם עם ילדים קטנים שרוצים לשבת, שתיקחו אותם על הידיים, שרבים ביניהם ונשברים מרוב ייאוש, היא לא קלה.

מי שחושב שעגלה יכולה להיות פתרון עלול להתבדות כי את העגלות משאירים בחניית עגלות מיוחדת שיש בכניסה לכל תור. הצד החיובי של העניין הוא שבכניסה לכל מתקן רשום מהו אורך התור וזה הזמן המדויק שתעמדו בו. יחד עם זאת, בכל תור יש תור נפרד עבור "סינגלים", כלומר אנשים שמוכנים לשבת ליד אנשים שהם לא מכירים. זה טוב למבוגרים ולילדים בוגרים אבל לא לילדים מתחת לגיל 10, אבל זה מקצר את ההמתנה משמעותית ויכול להיות שתעמדו בתור רק חצי שעה במקום שעה. עוד משהו שכדאי לדעת על התורים הוא שכשהולכים לכיוונם לא רואים מבחוץ עד כמה עמוק הוא ממשיך, וקרה לנו שהצטרפנו לתור ואז גילינו עוד חצי קילומטר שהסתתר בחלק מקורה.

דיסנילנד פריז (צילום: Marc Piasecki Marc Piasecki , getty images)
תורים הם דבר שחשוב לקחת בחשבון. יש מה לעשות כדי להימנע מהם|צילום: Marc Piasecki Marc Piasecki , getty images

דבר נוסף שחשוב לדעת הוא שמפעילי הפארק הם אלופי סידור התורות והכל מתנהל בצורה מדהימה ומסודרת כל כך שזה בלתי נתפס. כולם מתנהגים יפה והמפעילים מנהלים את הכל ללא רבב. ובכל זאת, אחרי שעמדתם ב-3 תורים כדי לעלות על 3 מתקנים מתוך עשרות ובזבזתם על זה 3 שעות וכבר אין לכם כוח יותר, זה חבל מאוד. יש פתרון:

קיצור התורים

בעת הזמנת הכרטיסים לפארק גילינו אפשרות להוסיף 90 אירו לאדם על מנת לקצר את התורים. המשמעות היא שעם תוספת התשלום הזו היינו יכולים להיכנס לכל מתחם תוך 10 דקות במקום תוך שעה. התשלום היה נראה לנו יקר ולא השתמשנו באופצייה הזו שבדיעבד הייתה משנה לנו את כל החוויה בפארק, כי אז היינו עולים על יותר מתקנים, חווים יותר חוויות וחוזרים פחות מותשים. נכון, זה לא זול, אבל אם כבר מוציאים סכום כל כך גדול על בילוי, מה זה עוד 90 אירו כדי להפוך את החוויה לוואוו?

יש אפשרות נוספת לקצר את התור ממש בתוך הפארק. באפליקצייה אפשר לשלם בין 5-20 אירו לאדם עבור קיצור תור למתקן אחד. דמיינו מתקן מטורף עם 80 דקות המתנה שאתם לא רוצים לפספס ועולים עליו במהירות. אגב, זה הזמן להסביר שככל שהמתקן יותר שווה ומבוקש כך התור אליו ארוך יותר ותשלום קיצור התור יקר יותר. אם תוספת של 90 אירו לכל כרטיס נשמעת גבוהה מאד, 3-4 עקיפות תור לכל בן אדם דרך האפליקצייה - זה כבר ישפר משמעותית את היום שלכם בפארק.

הליכה ברחבי הפארק

שני החלקים של הפארק די קרובים זה לזה אבל כשהולכים ברגל עם ילדים קטנים, גם אם מדובר על 5-10 דקות הליכה רצופה בין הפארקים, או על 10 דקות הליכה מהשער של הפארק ועד לדלת של האוטובוס שייקח אתכם למלון, מדובר על הליכה ארוכה למדי. גם המרחקים בין המתקנים די גדולים ודורשים הליכה של דקות לא מעטות ממקום למקום. בכניסה לפארק יש שדרה ארוכה של חנויות מזכרות ומסעדות ורק אחרי שעוברים אותה מגיעים לאזור המתקנים, אז דמיינו לכם איך זה מרגיש לילד מתחת לגיל 10. זה לא קל וצריך להיות מוכן לזה ולהגיע עם נעליים נוחות.

דיסנילנד פריז (צילום: לין לוי)
הולכים כאן הרבה ואז מחכים הרבה בתורים. לא קל|צילום: לין לוי

 

אוכל בפארק ובמלון

החבילה שהזמנו כללה ארוחות בוקר שהיו טובות מאוד אבל לא עשירות כמו הבופה במלונות בארץ. כדי לאכול במלון גם ארוחת ערב היינו צריכים לשלם 35 אירו למבוגר ו-17 אירו לילד, מחיר לא זול מצד אחד ומצד שני הוא איפשר לנו כניסה לבופה מטורף עם אוכל מעולה ופירות ים.

בפארק עצמו יש לא מעט מסעדות שוות שצריך להזמין אליהן מקום מראש. אפשרות נוספת היא לאכול במסעדות "רגילות". מה הכוונה? הן נראות כמו מסעדות לכל דבר, אבל בפועל מדובר על פאסט-פוד. בכניסה המארחות מפנות אתכם לתור לדלפק הזמנות, מיד עם ההזמנה האוכל מועמס לכם על המגש ואז חוזרים למארחת שמפנה אתכם לשולחן שמתאים לכם. לפעמים יש תור קצר בכניסה למסעדות האלה ולפעמים יש תור להזמנות, אבל זה מתקתק מעולה ועולה לא מעט – 70-100 אירו לארוחת פאסט-פוד ל-5 אנשים. טעמנו בארוחה אחת פיש אנד צ'יפס לא רע ובארוחה אחרת בוריטו מקסיקני פחות מרשים, היה גם צ'יפס וסלט עוף לא רעה ושתיה כמובן וגם נאגטס ילדים ומנות דג קטנות.

מה חשוב לקחת?

לא משנה באיזו עונה תטוסו תיקחו מטריות כי אין להשיג אותן בחנויות בפארק אלא רק פונצ'ו ניילון שעולה כ-20 אירו ליחידה ולא ממש נוח להסתובב איתו, במיוחד לא לילדים. מומלץ גם להגיע עם נעלי ספורט לא מבד. אין סיבה שהגשם יהרוס לכם את החווייה.

דיסנילנד פריז (צילום: לין לוי)
סוף אוגוסט ומזג האוויר היה גשום. חשוב להביא מטרייה|צילום: לין לוי

 

טיפ לסיום

למרות שעל פניו זה מרגיש קצר מדי להגיע עד לפריז בשביל יומיים בפארק, זה היה זמן מאוד מדויק ונכון לקבוצה שכללה 3 ילדים. אם היינו נשארים יום נוסף רוב הסיכויים שכבר היינו עייפים מדי וחסרי חשק. יומיים הספיקו לנו כדי להרגיש שחווינו ומיצינו ואנחנו מוכנים לחזור לנוחות של הבית. אם כן היינו נשארים ליום נוסף כנראה היינו בוחרים להגיע לפארק בצהריים ונשארים עד הערב כדי לראות אותו בחושך. ברגע שמגיעים בשעת פתיחת הדלתות - 9:00 בבוקר, מאוד קשה להישאר עד אחרי 16:00.