לפני כשבועיים נחתנו בפאפוס, אחד מהיעדים הכי מבוקשים של הישראלים לחג ולקיץ הקרובים, כדי לחוות את כל מה שיש לה להציע. הגענו לשלושה ימים ולילות שבהם קמנו והלכנו לישון עם נוף וסאונד של ים, שקיעות מטריפות, אוכל טוב והרבה שלווה שנחוצה בתקופה הזו.

הגענו לעיר בטיסת בוקר של חברת TUS. לאחר טיסה של פחות משעה, ויציאה מהירה אל הטרמינל, חיכה לנו נהג מקומי חביב שהסיע אותנו למלון שלנו. החופשה שלנו התחילה הכי מהר שיש. עונת התיירות בפאפוס נמצאת ממש בתחילתה כרגע, ולכן לא היו תורים וגם הליך קבלת המזוודות בשדה היה מהיר.

> המדריך המלא למטייל בפאפוס

מומלץ לסגור מראש העברות למלון או לחילופין מונית. אם תחליטו לשכור רכב כדאי לזכור שבקפריסין נוהגים בצד ימין (כמו בבריטניה) והשפה השנייה שם היא אנגלית כך שהסיכוי שלא תצליחו לתקשר עם המקומיים הוא די קלוש. מומלץ לארוז מתאם לחשמל (בריטי גם הוא) אבל אם תשכחו, אפשר להשאיל מהקבלה בלי שום בעיה.

היום הראשון: מלון יוקרה במחיר נמוך

במהלך החופשה ישנו במלון אנאבל - Annabelle מקבוצת המלונות תאנוס. הקבוצה כוללת שלושה מלונות: המלון בו ישנו, Almyra הצמוד לשלנו (שניהם במרחק של כ-10 דק נסיעה משדה התעופה של פאפוס) ו-Anassa (כ-50 דק משדה התעופה).

אנבאל (צילום: יחצ)
אנאבל|צילום: יחצ
לובי אנאבל (צילום: מורן אפטר)
לובי המלון|צילום: מורן אפטר
אלמירה (צילום: יחצ)
אלמירה|צילום: יחצ

לובי אלמירה (צילום: מורן אפטר)
לובי המלון|צילום: מורן אפטר

אנאבל הוא מלון 5 כוכבים, אבל לגמרי לא צריך לשבור קופת חיסכון בשבילו (בהשוואה למלונות אחרים מהז׳אנר). הוא עולה החל מ-197 יורו לזוג ו-370 יורו לזוג פלוס 2 ילדים, מומלץ לבדוק על מבצעים באתרים השונים.

במלון ישנם 244 חדרים במגוון רמות וסגנונות עיצוב. ארוחת הבוקר כלולה מחיר החדר, ובנוסף יש שלוש מסעדות בהן תוכלו להזמין מקום לארוחת הערב (בתשלום נוסף או כחלק מחבילת חצי פנסיון). במלון הצמוד,, אלמירה, שהוא כאמור מאותה הקבוצה, תמצאו עוד ארבע מסעדות בסגנונות שונים.


קיבלנו את החדר, יותר נכון - סוויטה, בעלת שתי קומות, שמתאימה למשפחה קטנה או זוג שרוצה ספייס. גולת הכותרת היו שתי מרפסות שפונות לבריכה ונוף לים. בחדר בו שהינו היו אמבטיה ומקלחון, אם יש העדפה, שווה לבדוק לפני.

אנבאל (צילום: יחצ)
הסוויטה|צילום: יחצ
נוף מהחדר אנאבל  (צילום: מורן אפטר)
הנוף מהחדר|צילום: מורן אפטר

נוף אנאבל  (צילום: מורן אפטר)
יפה גם בשקיעה|צילום: מורן אפטר

לאחר התרעננות קצרה, יצאנו לארוחת צהריים שהייתה נדרשת לאחר יום של טיסה (קצרה ככל שתהיה). המסעדה נמצאת במלון אנאבל ונקראת Mediterraneo, תוכלו לאכול בה גם צהריים וגם ערב. הסגנון איטלקי, ים תיכוני וכולל דגים, בשר, פירות ים ומנות צמחוניות וחלביות. בכל המסעדות ישנה הקפדה יתרה על נושא אלרגיות למזון uהעדפות קולינריות שונות, כך שכל אחד יוכל למצוא את האוכל המתאים עבורו.

משם עברנו לטיפול בספא, כי אם כבר חופשה קצרה, מומלץ לנצל אותה עד תום עם פינוק מרגיע. במתחם תוכלו ליהנות ממגוון טיפולי גוף ופנים מיוחדים, חדר כושר ומגוון שיעורי יוגה ופילאטיס (בתשלום נוסף), סאונה, בריכה מקורה ומחוממת ומסביבה חלונות גדולים עם נוף עוצר נשימה.

להורים שבינינו, מועדון הילדים ממוקם במלון הסמוך - אלמירה, ותוכלו להשתמש בו בחופשיות. בנוסף, לא מזמן נפתח קזינו חדש בפאפוס,יש גם גן חיות שניתן לתפוס אליו שאטל מהטיילת הצמודה למלון, בעונה, פארק המים פעיל (לא רחוק מהמלון) וכמובן קניון לאוהבי הקניות. אל תשכחו את JUMBO, ותשמרו קצת מקום במזוודה לכל המציאות.

המוניות באי יעלו לכם כ-10-15 יורו (תלוי במרחק הנסיעה), המרחקים לא גדולים וכמובן שתוכלו ליהנות מהסביבה הקרובה גם בשיטוט ברגל (אין צורך להיות מטיבי לכת).


חזרה לטיול שלנו: אחרי שהתפנקנו בטיפול בספא ודגמנו את הסאונה, קפצנו לחדר להתארגנות ונפגשנו במתחם הגג של המלון Ouranos לארוחת ערב. האווירה היתה נעימה, ישבנו בחוץ והייתה בריזה קרירה מהים. המנות והדרינקים החלו לזרום לשולחן. המנות נדיבות וכדאי להזמין כמה שונות ולחלוק. יש תפריט עשיר מאוד של אלכוהול, גם יין וגם קוקטיילים והמלצרים ישמחו להכווין אתכם למשקה המושלם עבורכם. לנו זה הצליח מאוד.

היום השני: פאפוס נמצאת בצמיחה

את היום השני התחלנו בארוחת בוקר במלון, אחד הדברים שהכי חשובים לישראלים. התפריט עשיר ומגוון, כולל בופה מפנק עם לחמים, מאפים טריים, ירקות, גבינות, ממרחים, נקניקים, עמדת ביצים שיכינו לכם במקום ועוד. תוכלו לבחור אם לשבת בפנים או בחוץ בהתאם למזג האוויר והחשק שקמתם איתו באותו הבוקר.

ארוחת בוקר אנאבל (צילום: מורן אפטר)
ארוחת הבוקר|צילום: מורן אפטר

מלונות בפאוס 2024 (צילום: מורן אפטר)
צילום: מורן אפטר

לאחר מכן יצאנו לסיור בעיר העתיקה של פאפוס עם מדריכה מקומית. תוכלו להיעזר במלון לקביעת סיור בסגנון (יש כמה אופציות). העיר נמצאת בתנופת צמיחה רצינית ויש בה כרגע כ-200 פרויקטים בבנייה. המדריכה שלנו סיפרה שראש העיר הנוכחי עושה לעיר קסמים ואכן ניתן לראות שהכל נקי ומטופח.

בעיר העתיקה תוכלו למצוא חנויות רבות של מזכרות, בתי קפה ומסעדות וכן הרבה אומנות שפזורה בסמטאות הציוריות שלה.

עיר עתיקה  (צילום: מורן אפטר)
העיר העתיקה היפה|צילום: מורן אפטר
עיר עתיקה  (צילום: מורן אפטר)
צילום: מורן אפטר

עיר עתיקה  (צילום: מורן אפטר)
צילום: מורן אפטר

בשעות הצהריים חזרנו למלון לארוחה במסעדת טברנה שנמצאת ממש על החוף (שייכת למלון אלמירה) ונקראת Ouzeri. מעבר לנוף של הים תוכלו למצוא במסעדה אוכל מקומי וכמובן הרבה דגים ובשר. אפשר להגיע גם לדרינק ונשנוש, האווירה והעיצוב נינוחים ומזג האוויר נעים.

אחרי הארוחה המשכנו לסדנת בישול במסעדת Mediterraneo שאכלנו בה צהריים יום קודם, פגשנו את השף שלה וביחד הרכבנו מספר מנות כמו עוף ממולא בפירות יבשים וגבינת חלומי, מאפה 12 האלים ואפילו למדנו איך מכינים בקלוואה לקינוח. ההמלצה היא לבוא רעבים, יש לא מעט אוכל בסדנה כזו וחבל לפספס. כיף להגיע עם קבוצה של חברים או אפילו לחבור לאנשים חדשים שתכירו במלון. פרטים נוספים על הסדנה תוכלו לקבל מצוות המלון.

מסעדת ouzeri (צילום: מורן אפטר)
מסעדת OUZERI|צילום: מורן אפטר
סדנת בישול2 (צילום: מורן אפטר)
סדנת בישול|צילום: מורן אפטר

מסעדת Antasia  (צילום: מורן אפטר)
מסעדת ANTASIA|צילום: מורן אפטר

לארוחת הערב נסענו כ-5 דק' למסעדה נוספת של המלון ANTASIA. מדובר בביץ' קלאב בסגנון אסיאתי עם עיצוב מודרני ואווירה מושלמת. התפריט במקוםן כולל מבחר מנות סושי, יאקיטורי, סלטים ועוד. גם היין כאן מעולה, מכל העולם ואפילו מישראל, נבחר בקפידה ומותאם לסוג האוכל בה.

היום השלישי: יין טוב ונוף מרהיב

את יומנו השלישי (והאחרון) בפאפוס פתחנו בסיור עם ג'ורג', הסומליה של קבוצת תאנוס, שלקח אותנו לביקור בשני יקבים וסיפר לנו על תרבות היין המפותחת שיש בקפריסין. נסענו כשעה וחצי ועלינו להרים עד לגובה של 1,200 מטרים, שם חווינו נוף עוצר נשימה וזכינו לטעום מספר סוגים של יין.

מסתבר שיש לישראל שם טוב מאוד בתרבות היין וג'ורג' סיפר לנו שהוא במגעים עם מספר יקבים בארץ, על מנת להרחיב את השותפות בין שתי המדינות ואפילו להכניס את ישראל לכמה מאיגודי היין הנחשבים באירופה. יקב טוליפ למשל כבר מככב בתפריטי המסעדות של המלונות.

טיול יקבים (צילום: מורן אפטר)
סיור יקבים|צילום: מורן אפטר
טיול יקבים (צילום: מורן אפטר)
צילום: מורן אפטר

טיול יקבים (צילום: מורן אפטר)
צילום: מורן אפטר

במהלך הביקור בכל מקום שמענו את הסיפורים על היינות ועל המשפחה שהיקב בבעלותה, וזכינו ללגום 6 טעימות של יין לבן, רוזה ואדום. הנוף היה כמו מתוך גלויה וזאת לגמרי המלצה חמה לבלות חצי יום שכזה. חווית טעימות עולה כ-10 יורו לבן אדם (תלוי במסלול שבוחרים: כמה טעימות/ עם פלטת גבינות), ניתן לרכוש יין ושמן זית, רק לא לשכוח לארוז אותם היטב במזוודה, כי לא תוכלו לקחת אותם איתכם למטוס. את טיול היום סיימנו במסעדה מקומית. סיורים מהסוג הזה תוכלו לסגור דרך המלון או דרך מדריכים מקומיים וגם ישראלים שמוציאים קבוצות קטנות ומתאימים את הסיור לפי אופי הקבוצה.

מקלחת קצרה ואנחנו כבר בארוחת הערב האחרונה, חזרנו למסעדת Mediterraneo, היינו פה בארוחת צהריים ביום הראשון, בסדנת בישול ביום השני ועכשיו לארוחת ערב. הוגש לנו תפריט שונה, כך שאפשר להיות רגועים, ניתן גם לגוון למרות שמדובר באותה מסעדה.


אי אפשר לסיים בלי לציין את הקשר בין הקפריסאים לישראלים בימים אלה. חשוב לציין שלא הרגשנו עוינות לרגע, להיפך! נאמר לנו בלי סוף עד כמה שבקפריסין אוהבים את ישראל ומחכים לתיירים שיגיעו בעונה הקרובה. חלקנו הסתובבנו עם סממנים יהודים ולא הרגישו מאוימים או לא נינוחים לרגע.

 * הכתבת היתה אורחת המלון