בעוד שהעולם מציע שפע של מדינות שבהן המקומיות דוברים גם באנגלית, יש כמה מקומות שבהם מטיילים ייאלצו להתמודד עם אתגר לשוני רציני. על פי מפה של הטלגרף ונתונים מ-English Proficiency Index (EPI), ארגון הדירוג הגדול בעולם של מדינות/אזורים לפי כישורי אנגלית, מדינות מסוימות קשות במיוחד לביקור למי שמסתמך רק על אנגלית.

למרות ש-45 מדינות מתהדרות באוכלוסיות שבהן לפחות מחציתן מדברות אנגלית, כולל אוסטרליה, אירלנד ומקומות בלתי צפויים כמו הפיליפינים ואסטוניה, חלק מהמדינות נותרו כמעט בלתי נגישות לדוברי אנגלית. מצד אחד, למטיילים הרפתקנים המחפשים חוויות אותנטיות, יעדים אלה מציעים הזדמנות ייחודית לשקוע בתרבות אחרת. מצד שני, הקושי בתקשורת יכול ליצור לא מעט תסכול ובלבול, ואפילו להרוס את החוויה של החופשה.

5. לאוס

וייאנטייאן לאוס (צילום: isarescheewin, shutterstock)
לא תמצאו פה הרבה דוברי אנגלית. לאוס|צילום: isarescheewin, shutterstock

לאוס היא מדינה קטנה בדרום מזרח אסיה שבה מדברים אנגלית לעתים רחוקות. המטיילים כנראה יצטרכו לנווט בין ניבים אזוריים, יחד עם שפות מיעוטים כמו חמו והמונג, ובעיקר לדבר עם הידיים. לאוס נחשבת לאחת המדינות עם מספר מוגבל של דוברי אנגלית, אפילו בבירה ויינטיאן (Vientiane), אבל מטיילים דוברי צרפתית יצליחו לדבר עם המקומיים באזורים מסוימים, זאת בעקבות ההשפעה של השלטון הצרפתי (1887–1945) שעדיין קיימת במדינה.

> לאוס: המדריך המלא למטייל בלאוס

4. ברזיל

אופניים טיילת ריו דה ז'נרו ברזיל (צילום: lazyllama, shutterstock)
רק חמישה אחוזים דוברי אנגלית, רובם בעיר. ריו דה ז'נרו, ברזיל|צילום: lazyllama, shutterstock

בברזיל רק כ-5 אחוזים מאוכלוסיית המדינה דוברים אנגלית. פורטוגזית מדוברת על ידי כמעט 99 אחוזים מהאוכלוסייה הכללית, וזה אומר שכדי להסתדר במדינה במבקרים צריכים לקלוט כמה ביטויים בפורטוגזית. שליטה טובה באנגלית מוגבלת בדרך כלל לאזורי עסקים ותיירות, אך מחוץ לערים הגדולות מציאת דוברי אנגלית יכולה להיות אתגר של ממש.

3. קולומביה

היעד המסוכן (צילום:  HPK Images, shutterstock)
כדאי ללמוד כמה ביטויים בסיסיים בספרדית. קרטחנה, קולומביה|צילום: HPK Images, shutterstock

קולומביה, היא אחד היעדים הפחות ידידותיים לדוברי אנגלית באמריקה הלטינית. למרות הפופולריות הגוברת שלה כיעד תיירותי, התושבים בקולומביה עדיין לא שולטים בשפה האנגלית, ולכן תיירים שיודעים אפילו כמה מילים בסיסיות בספרדית יזכו ביתרון. בעוד שאזורים תיירותיים כמו בעיר קרטחנה עשויים לתת מענה למבקרים דוברי האנגלית, ערים גדולות יותר כמו בוגוטה ומדיין דורשות הסתמכות רבה יותר על ספרדית כדי לנווט בחיי היומיום.

לא מה שחשבתם: טיול מהפנט במדינה הכי מושמצת בעולם

2. רוסיה

הכיכר האדומה מוסקווה רוסיה (צילום: Vladimir Sazonov, shutterstock)
אין פה שלטים באנגלית. מוסקווה, רוסיה|צילום: Vladimir Sazonov, shutterstock

עם רק כ-5.48 אחוזים מהאוכלוסייה הרוסית שדוברת אנגלית, רוסיה מדורגת במקום די גרוע ברשימת היעדים שבהם לא דוברים אנגלית. המדינה משתמשת אך ורק באלפבית הקירילי בשלטים שלה, מה שמקשה על הניווט של תיירים שאינם דוברי השפה הרוסית. הערים הגדולות כמובן רגילות יותר לתיירים דוברי אנגלית, אך מחוץ לערים הללו מחסומי שפה יכולים להיות משמעותיים. דירוג ה-EPI מציב את רוסיה ברמה בינונית של שליטה באנגלית המרוכזת כאמור במרכזים עירוניים.

> טסים לרוסיה? היכנסו למדריך המלא

1. סין

רחוב חנויות צ'ונגצ'ינג סין (צילום: Suchart Boonyavech, shutterstock)
לא פשוט לתקשר פה עם המקומיים. סין|צילום: Suchart Boonyavech, shutterstock

למרות השפעתה הגלובלית הגוברת, סינית מנדרינית נותרה השפה השלטת בסין. בעוד שאנגלית נלמדת יותר ויותר באזורים עירוניים, במיוחד בקרב הדורות הצעירים, עדיין מומלץ ללמוד כמה ביטויים בסיסיים בביקור בסין. על פי הבדיקה של EPI, פחות מאחוז אחד מהאוכלוסייה הסינית דוברת אנגלית שוטפת, ובעוד שערים גדולות כמו בייג'ינג ושנגחאי עשויות להציע שילוט או תפריטים באנגלית, היציאה מחוץ למרכזים אלה לעיירות קטנות יותר מהווה אתגר לשוני אמיתי: רוב האזרחים הסינים, במיוחד דורות מבוגרים, אינם דוברי אנגלית, והשימוש בשפה המנדרינית ובכתב שאינו לטיני מוסיף מורכבות נוספת.

> טסים לסין? היכנסו למדריך המלא