@macy_thompsonn

Nothing could have prepared me for this moment. The emotions took control

♬ original sound - Macy Thompson

הגיוני או מוגזם?: תיירת אמריקאית הצליחה לבלבל את העוקבים שלה בעקבות התגובה שלה לאחד מאתרי התיירות המפורסמים בעולם – הביג בן בלונדון. מייסי ת'ומפסון, משפיענית רשת תחת השם macy_thompson@, טסה מדאלאס, טקסס, לבריטניה בפעם הראשונה, אבל כשהגיעה למגדל השעון, בת ה-24 לא הצליחה לשלוט ברגשותיה, וכך היא זכתה ללעג באינטרנט – בעיקר על ידי גולשים בריטים.

בסרטון, שזכה ליותר לכמעט 4 מיליון צפיות בשלושה ימים, נראית ת'ומפסון עוברת על פני בתי הפרלמנט ברחוב ברידג', לפני שהיא פונה בהצטלבות הרחובות ושם נחשף בפניה הביג בן בפעם הראשונה. בריטים רבים חולפים על פני המגדל מדי יום, אבל כשמייסי ראתה אותו היא נפלה על ברכיה והתחילה להתייפח. היא קמה במהירות חזרה, וחייכה עם דמעות בעיניים אל חברתה שתיעדה את הרגע. בכותרת של הסרטון היא כתבה: "שום דבר לא יכול היה להכין אותי לרגע הזה. הרגשות השתלטו עליי".

ביג בן לונדון (צילום: andersphoto, shutterstock)
מיליוני תיירים רואים את הביג בן בכל שנה. לונדון|צילום: andersphoto, shutterstock

כאמור ההתנהלות הדרמטית של ת'ומפסון הותירה רבים מהגולשים כשהם מבולבלים, עם מגיבים שהביעו תמיהה ואפילו מבוכה. המגיבים הבריטים לא הצליחו להבין את התגובה של התיירת האמריקאית ורבים מהם החליטו לכתוב הערות, חלקן הומוריסטיות: "אני גם בוכה כשאני הולכת במרכז לונדון. דמעות של כאב", כתבה אחת. אחרת הגיבה כי "אני גר באנגליה וראיתי את המקום כמה פעמים. זה סך הכל שעון גדול עם פעמון בפנים". מגיבה אחרת פשוט רצתה לדעת אם מדובר בבדיחה: "זאת סאטירה? אני לא יכולה להתמודד עם זה היום".

ת'ומפסון הגיבה לכמה מההערות שנכתבו, וניסתה להסביר מדוע הגיבה כך כשראתה את הביג בן לראשונה: "זו הייתה החוויה הכי מרגשת בחיי עד כה", היא כתבה. ואכן, בעוד שמרבית המגיבים כתבו הערות ציניות, חלק העריכו את התגובה של התיירת לאתר הקלאסי: "בתור לונדונית, זה כל כך מתוק לראות תגובה שכזו. אני מקווה שיהיה לך טיול מהנה!", כתבה אחת, בזמן שעוקב אחר כתב: "אני מבין את זה במאה אחוז. הייתה לי את אותה התגובה כשראיתי את הקולוסיאום ברומא, בניין האמפייר סטייט, מרכז הסחר העולמי ופסל החירות בניו יורק. זו הרגשה של הישג וזה הדבר הכי טוב שיש".

ביג בן הוא הכינוי לפעמון הגדול של השעון בקצה הצפוני של ארמון וסטמינסטר, וסביר שהוא מכונה כך על שמו של בנג'מין הול, האחראי על העבודות בזמן התקנת הפעמון. עם זאת, אנשים רבים משתמשים בשם כשהם מתייחסים למגדל כולו. למעשה, שמו הרשמי של המגדל שונה מ"מגדל השעון" ל"מגדל אליזבת" בשנת 2012 כדי לציין את חגיגות יובל היהלום למלכה המנוחה אליזבת השנייה.