יש מי שהחורף, הקור והגשם עושים להם חשק להתכרבל מתחת לפוך עד בוא האביב, ויש מי שמזג האוויר הזה עושה להם טוב על הלב וגורם להם לצאת ולחפש הרפתקאות חורפיות. אז לטובת אוהבי החורף, ואלה שעדיין לא יודעים שהם כאלה, ריכזנו 15 המלצות חמות למקומות שהכי כיף לטייל, לבלות, לשתות, לאכול, לישון ולהתענג בהם דווקא כשקר וגשום:

1. לטבול במרחצאות חמת גדר

חמת גדר  (צילום: אריאלה אפללו, mako חופש)
צילום: אריאלה אפללו, mako חופש
המרחצאות הראשונים התגלו באל חמה, שם נחשפו עדויות ארכיאולוגיות ושרידי בתי מרחץ מפוארים, המרחיקים 1,800 שנים אחורה לתקופת הורדוס, ומעידים על חיי התענוגות באותם הימים. פרט לבריכת עין ג'ונס, המרחצאות העתיקים סגורים ועד שישפצו ויפתחו מחדש אפשר ליהנות מהמרחצאות המודרניים הממוקמים על גדת הירמוך. בשטח  נובעים ארבעה מעיינות תרמו-מינרלים (כולל הריח האופייני) שמוזרמים לשתי בריכות גדולות, שאחת מהן מקורה. הבריכות מזמינות לטבול ולהתחמם במים החמים, להם מייחסים סגולות בריאותיות.

בצמוד למרחצאות יש גם חדרי טיפולים, בריכה עם מגלשת ספלאש וכן מתחם קמפינג, שלראשונה יהיו פתוחים גם בחורף. הבריכה תחומם, האוהלים ימוזגו ובחצרות יבעירו מדורה כדי לחמם את השטח הפתוח וכן כדי לצלות מרשמלו ותפוחי אדמה. בנוסף יערכו סיור לאור עששיות לחוות התנינים.

>> לעוד פרטים

ואם אתם כבר שם: ואם יש גן עדן, כנראה שהוא נראה כמו הספא וילג' עם הצמחייה הטרופית, המפלונים, פלגי המים והנחל שזורם למרגלות ההרים. הוילג' הוא מתחם נפרד מהמרחצאות והוא מלון עם 31 בקתות צמודות ג'קוזי (שחלקן עברו שיפוץ לאחרונה) שמקיפות את הבריכה המינרלית. הבריכה פתוחה 24/7 והכי כיף לטבול במים החמים בלילות הקרים ובימים גשומים.


>> המעיינות החמים המומלצים ברמת הגולן

>> לא מספיק לכם? הנה עוד המלצות לחורף הישראלי

>> המקומות הכי יפים בארץ בתקופת החורף


2. לסמן וי על אתר החרמון

החרמון (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון
בכל שנה, ההכרזה על שלג בחרמון מכניסה אותנו לטרפת. מעמיסים צעיפים, כובעים, מגפים, מעילים וצידה לדרך, משכימים לפני הזריחה וטסים את כל הדרך, בתקווה שלא להיתקע בפקקים המשתרכים במעלה מג'דל שאמס. ולכשכבר מושלג, הדרך העולה להר הרבה יותר יפה למראה השלג הגולש על העצים ובמורדות ההרים שנצבעים בלבן. נופי 'אירופה הקלאסית' של הגולן מתעצמים לנוכח רכבל הקרוניות הירוקות, המתגלגלות לגובה 2,040 מטר ומאפשרות לעלות למרומי ההר מבלי להיות חשופים ומבלי לקפוא מקור על רכבל הספסלים הפתוח. ברכבל החדש 42 קרוניות סגורות ומחוממות, שמגיעות לפסגה בחמש דקות ויכולות להסיע 2,400 מבקרים בשעה, ונראה שתם עידן התורים הבלתי נגמרים.

עוד באתר: חמישה רכבלים, 11 מסלולי גלישה, בית ספר לסקי, מזחלות שלג, מזחלות אקסטרים, SKY RIDER- מתקן ריחוף בגובה 15 מטר ומתחם אוכל חדש.

>> לעוד פרטים

ואם אתם כבר שם: עין זיוון – קיבוץ שהפך ליעד תיירות-קולינרית הופך בחורף לכפר אלפיני. מעבר לבקתות נהדרות, תמצאו שם את טנא לאונג' - מרכז טבע ותנועה, מטרולו - קונדיטוריה שהפכה למוקד עלייה לרגל, שני יקבים, מרכז מבקרים שוקולדי, פודטראק-פיצה ועוד.


3. להתפנק בדרים איילנד, שדה יואב

דרים איילנד, שדה יואב (צילום: אריאלה אפללו, mako חופש)
צילום: אריאלה אפללו, mako חופש
האם צריך לחלום כדי להגיע לאי שכולו תענוגות חמימים שמלטפים ומענגים את הגוף? האם צריך להחתים דרכון בשביל זה? אז זהו, שלא. פחות משעת נסיעה מהמרכז, תגיעו לריזורט מפתיע ותוכלו להתענג בין עשרות ג'טים, זרמים ומפלי מים שיחממו, יעסו, ישחררו וירגיעו את הגוף למשך יום-יומיים-שלושה, בהתאם לעומק הכיס ורוחב האשראי.

כל הדרים והטוב הזה משתרעים על פני 60 דונם של חוויות מים, בהם 1500 מ"ר של מתחם מקורה הכולל סאונות, חמאם טורקי ושלוש בריכות עיסוי. באחת מיטות בנויות בתוך המים, בשנייה זרמים בעוצמות משתנות ובשלישית מפלים שעושים טוב לראש ולכתפיים. בחוץ תחכה לכם בריכה שחייה מחוממת, בריכת וואטסו, להקת ברווזים, אגם פסטורלי מוקף מדשאות והרבה פינות מנוחה פתוחות ומקורות עם ערסלים, ספות אהבה ופרגולות רומנטיות. לכל זה מצטרף מתחם ספא יוקרתי עם 15 חדרי טיפולים ועוד ארבעה זוגיים מוקפים קירות זכוכית, נטועים בתוך צמחייה טרופית המעצימות את חווית העיסוי. וזה לא נגמר, כי יש גם שיעורי יוגה ופלאטיס, התעמלות במים, הרצאות על זוגיות, חדר יין עם סדנאות וטעימות, ואוכל, הרבה אוכל, הכולל את מסעדת ערמונים וכן עשרה פוד-טראקים לאכול חופשי מתי וכמה שרוצים.

>> לעוד פרטים

ואם אתם כבר שם: ורוצים להאריך את חוויית הריזורט מעבר לחבילה היומית, שריינו ללילה באחת מ-26 הסוויטות, שחלקן צמודות מרפסת או גינה, בחלקן האט טאב, ג'קוזי או בריכה. עולות על כולן סוויטות רובי הכוללות גם גינה, גם ג'קוזי וגם בריכה מול נוף הפרדסים. הכי פינוק חורפי.


4. להציץ בבריכת החורף בכפר ריחנייה

הכפר הצ'רקסי ריחנייה בריכת החורף - תקשורות (צילום: יעל שביט, mako חופש)
צילום: יעל שביט, mako חופש
בריכות החורף הן מתופעות הטבע הכי מפתיעות. הן צצות כפטריות לאחר הגשם ונעלמות כלא היו עם בוא הקיץ. כזו היא הבריכה של ריחנייה, הכפר הצ'רקסי הממוקם בסמוך ליישובים עלמה, דלתון וכרם בן זמרה, המזמינה לטיול קליל ולאתנחתה נעימה על גדותיה.

הבריכה היפה, המשתרעת על שבעה דונם, שוקמה ביוזמת רשות ניקוז ונחלים כינרת, כשהתכנון והשיפוץ התחשבו באופיו המיוחד והטבעי של השטח. מסביב לבריכה הקימו טיילת תלויה, שנותנת תחושה של ציפה מעל המים, ובגדה מוקמו בולדרים כדי להעשיר את בית הגידול. בבריכה ובסביבתה יש מגוון ביולוגי עשיר של צמחים ובעלי חיים, בהם צמחי מים כמו נורית המים וצבעוני מצוי וארבעה מינים של דו חיים הנמצאים בסכנת הכחדה - סלמנדרה, חפרית, טריטון הפסים וקרפדה ירוקה. השיקום החזיר לבריכה גם את עופות המים ואת החופמאים שקופצים לביקור.

>> לעוד פרטים

ואם אתם כבר שם: שלבו טיול ברחובות ובסמטאות היפות של הכפר העתיק, ריחנייה. כנסו למסעדת נלצ'יק, קנו מאפים צ'רקסים ותפרסו פיקניק על אחד הספסלים שהוצבו מול הבריכה.


 5. ללגום ביקב תשבי, בנימינה-גבעת עדה

מה הלוז – 6.9 - פסטיבלים -הילולים - פסטיבל יין לרגל 140 שנה למושבה (צילום: יואב פלמה, יחצ)
יקב תשבי|צילום: יואב פלמה, יחצ
יין, ברנדי ושוקולד הם שילוש מנצח לחימום הגוף ולבילוי של בוקר חורפי. אם תוסיפו לזה לחם טוב שנשלף מתנור אבן שמוסק בעצים, פיצה משובחת שיוצאת מטאבון לוהט, בשר מעושן שניצלה במעשנה, סיור ביקב ותצוגת כלים חקלאיים ומכוניות עתיקות - תקבלו את כל הסיבות הטובות לנסוע לבנימינה בואכם זכרון יעקב.

כל הטוב הזה נמצא במרכז המבקרים המיוחד של יקב תשבי, שמציע חוויה רב חושית שמתחילה בסיור במהלכו שומעים את סיפור שושלת תשבי מהעלייה הראשונה ועד היום, וממשיכה בפס היצור, במכלי התסיסה ובחדר החביות. מסיימים באולם המפואר בו מוצבים לתפארת מכלי נחושת אדומים עם צינורות מוזהבים ששימשו את המזקקה היחידה מסוגה במזרח התיכון, שבה מזקקים ומיישנים קוניאק. בתום הסיור מתכנסים מסביב לבר, לטעימות יין מודרכות בלויי שוקולד ולרונה, שמותאם לכל יין. לצד תצוגת היינות מכלים עמוסים במטבעות שוקולד בעשרות טעמים, בהם שוקולד רובי הורוד, רטבים, מרמלדות וריבות בשילוב פירות ויינות.

>> לעוד פרטים

ואם אתם כבר שם: את החוויה תוכלו להמשיך במסעדה החלבית הצמודה, שמגישה פיצות נהדרות ופסטות בעבודת יד. בשישי פותחים את המעשנה בחצר, מוזגים בירה, שמים מוזיקת בוקרים והחגיגה גדולה. בדרך הביתה תעצרו במאפייה ותצטיידו בלחמי מחמצת ועוגות טובות.


6. ללקט בהרי יהודה

ליקוט עם נורה - נורית הרץ, מושב מטע (צילום: דן פרץ, mako חופש)
צילום: דן פרץ, mako חופש
הגשמים הטיבו עם היערות ושדות הבר, וגם עם מלקטי הצמחים והפטריות שלאחר הגשם, שמיהרו ללקט אותן למרגלות העצים ובין העשב הטרי.

ואם בליקוט עסקינן, ובכל טוב הטבע החורפי, תרימו טלפון לנורה, נורית הרץ, לקטית מקצוענית, שפית ומורת דרך קולינרית, ותקבעו דייט בחורש שליד ביתה במושב מטע. נורה תלמד אתכם לחקור את הטבע הפראי, את החקלאות המקומית והקולינריה העכשווית ולזהות את הצמחים הראויים למאכל. לאחר הליקוטים תמשיכו לביתה, שם היא תקצוץ, תרקח, תבשל ותראה איך משלבים Farm To Table הלכה למעשה. בסוף הסיור תשבו מסביב לשולחן ותזכו ליהנות מהארוחה הכי טרייה ורעננה שיש. בתפריט קרקר צנובר שחור וסנט מור צלויה בעלה גפן; מאפה תאנים, קממבר ושומר בר, ומקדוס - חציל ממולא בפיסטוק, אגוזים ועלי מיזונה. לקינוח ריבת פטל-זעתר וקראמבל בלוטים.

 

ואם אתם כבר שם: עוד בפסטיבל - סיור טעמי עבר והווה בנצרת בהדרכת עזיז בנא; סיור קולינרי בשוק ובסמטאות עכו בהנחיית נורית פורן, שתכיר לכם את הסוחרים, הבסטות והמסעדות, ותגיש מהמעדנים המקומיים; וסיור עם הדס שמואלי שתיקח לבשלנים ומארחים בשכונת עג'מי.

>> לעוד פרטים


7. לבקר בגלריית שלוש, יפו

אופרת פקין עיצוב ומציאות רבודה, גלריית שלוש, יפו  (צילום: אריאלה אפללו, ORLAN)
צילום: אריאלה אפללו, ORLAN

שלוש הושקה בספטמבר האחרון בלוקיישן חדש, בין הסמטאות הציוריות של יפו העתיקה, והפכה לאחת מהגלריות המסקרנות, המרשימות ומלאות העוצמה. הגלריה משתרעת על פני 750 מ"ר של חללים המתפארים בקמרונות, קשתות ותקרות אבני כורכר, המאפיינים את הבנייה העותמנית. בטרם הפך להיכל מרשים, המבנה העתיק שימש כביתו של השגריר האנגלי ואיכלס מפעל מזרנים ידוע. בגלגול הנוכחי המקום עבר לידיה של נירה יצחקי, גלריסטית בינלאומית, והבעלים של גלריית שלוש המיתולוגית מנוה צדק. היא הפכה אותו לגלריה לאמנות עכשווית המציגה מגוון תערוכות אמנות, עיצוב, מיצבים, מיצגים, וידאו-ארט ופרפורמנס מהארץ ומהעולם, לצד סלון תרבות המארח מפגשי אמן, ערבי תרבות, יין ומוזיקה קאמרית.

השבוע השיקה בגלריה את "אופרת פקין - עיצוב ומציאות רבודה", מהתערוכות המיוחדות והמדוברות של ORLAN - אמנית קונספטואלית, פרובוקטיבית, פורצת דרך אך שנויה במחלוקת, שמציגה צילומים גדולים של מסכות בהשראת תיאטרון הקבוקי של האופרה בפקין. ברוח התקופה אורלאן הצרפתייה עושה שימוש בבינה מלאכותית ובמציאות רבודה וסריקת QR, הצמוד לצילומים, 'מעיר' אותם לחיים והיא הופכת לאווטר דינמי על רקע היצירות, שהופכת את התערוכה לאינטראקטיבית וחווייתית במיוחד.

ואם אתם כבר שם: טוב, פשוט תקראו הלאה.

>> לעוד פרטים


8. לצאת לטיול נוסטלגי ביפו

מוזיאון הנוסטלגיה ביפו (צילום: אריאלה אפללו, mako חופש)
צילום: אריאלה אפללו, mako חופש
גיל פנטו הוא פריק של נוסטלגיה ישראלית, שאוסף רהיטים, חפצים וזיכרונות מחנויות ובתים, שתכולתן מגיעה לשוק הפשפשים מבלי שידע מהיכן הגיעו ומה הסיפור שלהם. גיל מתמקד באוספים מקום המדינה ועד שנות ה-70, ואת האוסף הייחודי הוא מציג בביתו העות'מאני, השווה כשלעצמו. הוא פותח את ביתו היפואי לסיורים ולאירועים, משפחתיים ובינדוריים בעיקר, יוצר מסע מרגש בזמן, מציג את האוספים ומתבל בסיפורים ואנקדוטות הקשורים לחפצים הרבים. כאן תפגשו את "הזקן" בגודל מקורי– דוד בן גוריון, שמדפיס מכתב במכונת כתיבה, את ילקוט העור האדום, את הסיפולוקס, טלפון החוגה, עגלת העץ, האמה והסינטבון, ועוד כאלה בסגנון, שיעוררו זיכרונות, ערגה וגעגוע לילדות. שני המקומות פתוחים בתשלום ובתיאום מראש.

>> לעוד פרטים

ואם אתם כבר שם: לאחרונה גיל פתח פופ אפ בו הוא מציג דירת שיכון מגבעתיים, שהוזמן לראות את תכולתה והרגיש שהזמן בה עצר מלכת בשנות השישים. הוא בחר פריטים ייחודים מהבוידעם, הסלון, המקלחת ומארון הבגדים, העביר לחלל  תצוגה זמני (עד ינואר) שם הוא מספר על האחיות, שהיו בעלות הדירה, על התכולה ועל השיכון הייחודי בו גרו.


9. לסייר בקריית המלאכה, תל אביב

סיור למי קראת זבל קרית המלאכה תל אביב (צילום: אריאלה אפללו, mako חופש)
צילום: אריאלה אפללו, mako חופש
הכירו את הזבלנים המודרניים שיודעים להפוך זבל לזהב. ה"זבלנים" הם אמנים שכישרונם הוא גם באופן הראייה והשימוש שהם עושים בחומרים שהיו בדרך למזבלה. לאמנות שהם יוצרים קוראים מִחדוּש – לקחת מוצרים שעבר זמנם ולתת להם יעוד וחיים חדשים. זו למעשה אמנות עם ערך סביבתי-חברתי ואפשר לראות אותה במסגרת סיורים שמדלגים בין הסטודיו ובתי המלאכה.

מאחורי מיזם הסיורים עומדת מיטל כץ - מעצבת אופנה לשעבר, שבחרה להציג את עולמם המרתק של היוצרים ובעלי המלאכה ולשים את האמנות הייחודית שלהם בפורנט. הסיורים מתאימים גם לימים קרים וגשומים מאחר והם מתבצעים במיניבוס שמוביל עד לפתח המקומות הסגורים.

במהלך הסיור פוגשים, בין השאר, את יואב, שיוצר גופי תאורה מרשימים מגזם עץ וניירות מש, ואת כרמל, שלוקחת ספרים ישנים ובשיטות קיפול ייחודיות הופכת את הדפים ליצירות בתלת-ממד שחובה לראות.

מחיר: 240-299 שקל, כולל כיבוד, שתייה או ארוחה קלה.

>> לעוד פרטים

ואם אתם כבר שם: שיטוט בין הרחובות והקירות שכוסו במאות ציורים וגרפיטי, וקפה משובח בקופילאב (שדרות הר ציון 108) - בית קלייה שטוחן קפה טרי וארומתי ומגיש עוגות וכריכים טובים.


10. לאכול בקפה אסיף, תל אביב

אסיף (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

כמו אסיף עוד לא היה לנו. קפה-מסעדה שהוא גם מעדנייה, גם ספרייה, גם גלריה ומעל לכל חווה אקולוגית בלב העיר. מדובר במרכז חווייתי שהוקם במטרה לחקור, לתעד ולקדם את התרבות הקולינרית בארץ, פרי שיתוף פעולה בין  Jewish Food Society לבין חברת היזמות הטכנולוגית Start-Up Nation Central . מעבר לספריה הנדירה, המקיפה ביותר בתחום הקולינריה המקומית, הקימו על הגג גינה לגידולים וניסויים המאפיינים את התרבויות והמסורות הקולינריות בארץ, לצד טכנולוגיות חדשניות בתחום האגרוטק והמחקר האגרונומי. ואם זה נשמע כבד ומשעממם אז זה ממש לא, זה בעיקר מרתק ומרגש.

כאן אפשר לראות ירקות ופירות מזני מורשת לצד פיתוח זנים חדשים, להתרשם מצמחי תבלין שגדלים על נקירות ולטעום שבעה סוגי זעתר, נענע משובללת, מרווה אננסית, שום ישראלי ואפילו תאנים מעץ מזן נדיר, שבודדים כמותו בעולם. בימי שישי (ב-10:00 וב-12:00) נערכים סיורים בגלריה – שמציגה תערוכה של ההיסטוריה של הלחם הירושלמי, בספריה, בגינת הגג ובמטבח הניסיונות, כולל טעימות קטנות.

>> לעוד פרטים 

ואם אתם כבר שם: הקפה-מסעדה שלהם, שהוא מאוד אחר. המקום מעוצב באיפוק אלגנטי, מתנהל בנעימות ושם דגש על פרודוקטים מקומיים ומשובחים. האוכל כאן לא עושה שואו-אופ ולא פורץ דרך, אבל כן עושה הומאז' למנות קלאסיות מהמטבח הישראלי-הפלשתינאי, והוא טוב, טעים והכי קיבוץ גלויות על הצלחת. במומלצים שלנו: כבד קצוץ לצד קובה נבלוסייה, דג בחמאת לימון פרסי ותבשיל מנגולד חורפי, אורז עם בשר טלה קצוץ ולטקס עם סלמון, ביצה עלומה ומטבל שמנת-חזרת. בקינוחים עוגת גבינה מול מיילפיי קרם גבינת עיזים.


11. לטייל בנחל בית העמק, ירכא

עין מג'נון נחל בית העמק  גליל מערבי  (צילום: אוצרות הגליל)
צילום: אוצרות הגליל

נחל בית העמק זורם בין הכפרים הדרוזים ג'ת וירכא, ובימים שלאחר הגשם הוא שופע ומעניין יותר, גם בגלל המג'נון (משוגע בערבית), הכינוי שהנחל קיבל בשל הערוץ המצוקי, העמוק, הכביש הצר והפיתולים החדים היורדים לתחתיתו.

בתחתית הנחל פנו מזרחה והמשיכו בשביל המסומן לאורך הגדה. בימי גשם, וגם לאחר, הדרך והמעבר באפיק הנחל עשויים להיות רטובים ובוציים אז היזהרו מהחלקות בזמן שתמשיכו בנסיעה בין כרמי הזיתים, עד לשרידי טחנת הקמח העתיקה.

משם עוד כמה מאות מטרים מזרחה ותגיעו למג'נון האמיתי - עין יפעם, מעיין פועם שמימיו זורמים לתוך בריכה גדולה ויפה, שלפתע מימיו נעלמים בלי הסבר ברור. הבריכה נהדרת לטבילה בקיץ אך יפה שבעתיים בחורף, אז היא שופעת ומימיה צלולים ובוהקים.

>> לעוד פרטים

ואם אתם כבר שם: ביקור בירכא, כמובן. שיטוט בסמטאות גרעין הכפר העתיק, במטחנת הקמח, בבית הבד - שנמצא עכשיו בשיא פעילותו, ושופינג, שופינג, שופינג בשפע, במרכז הקניות של הכפר.


12. להסב לתה בקריבין האוס, מדרשת בן גוריון

טקס התה קריבין האוס במדרשת בן גוריון  (צילום: אריאלה אפללו, mako חופש)
צילום: אריאלה אפללו, mako חופש
משקה החורף הלאומי הוא תה על כל טעמיו. ואם תה, אז בואו נלך על כל הטקס – טי טיים מוקפד בנוסח הממלכה הבריטית, גם אם מדובר במחוזות הנגב המדברי.

את מסיבת התה האנגלית עורכים מריון וג'ון קריבין – היא צרפתייה קוקטית והוא בריטי אורגינל מלונדון, שפותחים את ביתם הכפרי לאירוח על פי כל כללי הטקס. ביתם מעוצב ומרוהט בסגנון בריטי מסורתי, כולל מפות התחרה הלבנות, הטקסטיל הפרחוני בסגנון לורה אשלי, והוויטרינה עם כלי החרסינה העדינים, המקנים לחדר האירוח חמימות ונעימות וממחוזות הממלכה. בתחילת הטקס הם מגישים את הצלחת התלת קומתית עם הכריכונים, המאפינס והסקונס ולצידם חמאה, ריבות, קצפת וקנקני תה מהאוסף של אמא של ג'ון, אותם סחב כל הדרך מבית ילדותו.

בעוד אתם לוגמים תה ולועסים כריכונים בנימוס המתבקש, הם יספרו על עלייתם ארצה, על מפגש התרבויות ביניהם, על המגורים ומסורת הטקס, אותו הם מקפידים לקיים בכל יום. בין לבין תוכלו לצאת לחצר היפה או לבחור ולהתארח באחד מארבעת הצימרים שבביתם -  דירה צרפתית, חדר אירוח דרום אפריקאי וסטודיו הודי ואנגלי.

>> לעוד פרטים

ואם אתם כבר שם: שלבו טיול רגלי בנחל צין (הממוקם כ-50 מטר מביתם של מריון וג'ון), או בקרו באחוזת קברם של פולה ו"הזקן", המשקיפים לנופי בראשית, כולל יעלים שמדלגים בין הסלעים.


13. לשכשך בנביעה חמה בחאן דרך הבשמים

חאן דרך הבשמים  (צילום: דני ישראלוביץ, mako חופש)
צילום: דני ישראלוביץ, mako חופש
מקור "המים העתיקים", כך קוראים המקומיים למים המגיעים מקידוח של הנביעה הטבעית. המים עולים ממעמקי האדמה בטמפרטורה של 28 מעלות והנביעות התרמיות זורמות וממלאות שתי בריכות שכשוך. הבריכה הגדולה, הפתוחה, צופה ביום אל המדבר ובלילה אל חופת הכוכבים. הבריכה הקטנה, המחוממת והמקורה, מציעה חווית מים אינטימית, המתאימה לזוגות ולקבוצות קטנות. כאן מחדדים את סגולות הריפוי של המים ואת תכונותיהן המרגיעות, מה שמסביר את הביקוש הגדול של המטיילים והאורחים להיכנס אליהם גם בחורף.

החאן במושב צופר פשוט, צנוע אך יחד עם זאת מוקפד ונקי, מה שהופך אותו לאהוב ומבוקש. כאן תוכלו להתארח במאהלים, בחושות או בצימר בודד, להתכנס בסככות משותפות. בשטח יש גם פינת חי עם ארנבות ועיזים ננסיות וטיולי גמלים וחמורים.

>> לעוד פרטים

ואם אתם כבר שם: סורו לחוות האנטילופות, השכנה מהמושב. גם כאן יחכו לכם חאן, קמפינג וצימרים, וכן בריכות שכשוך עם מים מליחים-חמימים, זולה עם מזרנים וערסלים, ומעבר להם גם ספארי בין ראמים, יחמורים ואנטילופות.


14. לבקר בגלריית מינוס 430, ים המלח

גלריה מינוס 430  חוף קליה, ים המלח  (צילום: אריאלה אפללו, mako חופש)
צילום: אריאלה אפללו, mako חופש
ים המלח הוא הספא של הטבע וכשקר הכי כיף לרדת אליו, לעשות פילינג בוץ, לצוף במים החמימים, לשאוף אוויר צח ולחזור כחדשים. ואם כבר ים המלח, אז יש תחנת חובה בגלריה הנמוכה בעולם, הממוקמת במינוס 430 מטר מתחת לפני הים, בחוף קליה. בגלריה הפתוחה עשרות מבנים שניעורו לחיים והפכו לצבעונים ומסקרנים על רקע המצוקים וכחול הים הנסוג.

ה"גלריה" פרוסה על השטח שעד מלחמת ששת הימים היה בסיס של צבא ירדן ובהמשך התנחלו בו חברי גרעין נח"ל שהקימו היאחזות ונטשו. אחרי 40 שנה המקום הפך למרחב אמנות בועט והמבנים התכסו בגרפיטי, בקריקטורות ובדמויות הומוריסטיות. את הפרויקט הייחודי הניעו החברים מסטודיו PPL בשיתוף מועצה אזורית מגילות, שיגייסו 30 אמני רחוב מהארץ ומהעולם, שהתנדבו לצבוע אותם מתוך אג'נדה של הגברת המודעות להצלתו של הים הנעלם. בין שלל היצירות משכו את תשומת לבנו העבודות של Libre  - אמן מקסיקני, שצייר פרצופים מקומיים בהם של תינוקות מקיבוץ קליה ופלסטיני שעובד בחוף הים.

הגלריה שפתוחה 24/7, היא לוקיישן מאוד אינסטגרמרי, ולרגע תרגישו שקפצתם לסמטאות הגרפיטי של שכונת פלורנטין, לרחובות שכונת שורדיץ' ולחצרות האחוריות של ברלין. אפשר להסתובב ולחוות את השטח ויש המגדילים, נכנסים לבניין המפקדה ופותחים שולחן מול החלונות הגדולים המשקיפים לים ולהרי אדום.

ואם אתם כבר שם: מעיינות קדם (בחוף שבין עין גדי למצוקי דרגות) שהם הכי סאונה ומרחצאות חמים בטבע, ולוקיישן בול לימים קרים. יופיים וייחודם של המעיינות, המאופיינים במים שחורים, הם תוצאה של ריכוז גופרית במים, שלרגעים משתנים והופכים לוורוד עז.


15. לראות שיטפונות בנחל הבשור

נחל הבשור ליד אשלים (צילום: פטריק מזוז - אקסטרים פרו)
צילום: פטריק מזוז - אקסטרים פרו
שיטפונות הם מחוויות הטבע האדירות, העוצמתיות והמרגשות. המרדף אחריהם, כדי להגיע בדיוק כשהם פורצים באחת ממורדות ההר, הוא מרהיב, סוחף ומעלה דופק ואדרנלין. יחד עם זאת, מדובר בתחביב מסוכן, אז נא להתנהג בהתאם. כאלה הם השיטפונות בנחלים צין וצאלים בנגב, פרס ועקרבים בערבה התיכונה, ופרת, אוג, חבר, תמר, ערוגות ובוקק, הנשפכים לים המלח.

הפעם אנחנו בעקבות השיטפונות שאם וכאשר יגיעו, יתסיסו את נחל הבשור. כדי לראות את השיטפון סעו בכביש 232 לכיוון פארק אשכול ותתמקמו על גשר רעים, העובר מעל הנחל ומאפשר לראות את הזרימה החזקה, או על הגדות באזורים הגבוהים והבטוחים.

ואם אתם כבר שם: מהגשר פנו ל"דרך נוף נחל הבשור" וסעו לאורך כ-14 ק"מ במקביל לתוואי הנחל, בשטח שמורת הטבע. על הדרך שדות חיטה, גזר, בוטנים ותפוחי אדמה, מצפורים, בית בד עתיק, מאגרי מים וחניונים מוסדרים. תחנה ראשונה במגדל התצפית בתל שרוחן, שממרומיו משקיפים אל מרחבי הנגב. תחנה שנייה - 80 מטר של גשר תלוי מעל הנחל, שסופו בדיונת חולות הזהב שהכי כיף לטפס ולהתגלגל על החול הרך.  לדרך שתי כניסות, מצפון – ליד קיבוץ רעים, ומדרום – ליד קיבוץ מגן.