במסגרת ביקור עבודה שנערך היום במנילה בירת הפיליפינים, חתם שר התיירות חיים כץ על מזכר הבנות עם מקבילתו הפיליפינית, שרת התיירות כריסטינה גרסיה פראסקו. ההסכם נועד לחזק את הקשרים בין שתי המדינות בתחום התיירות, תוך שיתוף פעולה בנושאים של שיווק, תעופה, חדשנות ודיגיטציה.

ההסכם נחתם כחלק מהמאמצים של משרד התיירות להגדיל את תנועת התיירות מישראל לפיליפינים, במיוחד בהשפעת מגמת העלייה בתיירות מהפיליפינים לישראל. במעמד החתימה ציין השר חיים כץ כי "עם כניסתי לתפקיד זיהיתי תנועה מוגברת מהפיליפינים, וזו הוכיחה את עצמה כיציבה גם בזמן המלחמה. מדובר במדינת מפתח באסיה, התושבים המקומיים רואים בישראל יעד שחובה לבקר בו ובכוונתנו לרכז מאמצים מיוחדים להמשך פיתוח וחיזוק הקשרים התיירותיים בין המדינות".

שר התיירות חיים כץ הפיליפינים (צילום: באדיבות משרד התיירות)
רוצים להרחיב את הסכם התיירות בין המדינות. שר התיירות כץ ומקבילתו גרסיה פראסקו|צילום: באדיבות משרד התיירות

בין השניים נקבעו גם תוכניות שיתופי פעולה נוספים, בהם חילופי ידע בנושאי תיירות ברת קיימא ותיירות נגישה. "לפיליפינים ולישראל מסורת של יחסים חמים, מורשת ואמונה משותפות אשר מודגשים בחילופי תרבות ותיירות", אמרה שרת התיירות הפיליפינית, כריסטינה גרסיה פראסקו. "נתמקד בחילופי ידע בנושאי תיירות ברת קיימא ותיירות נגישה", הוסיפה.

הפיליפינים מדורגת כיום במקום החמישי בהגעת תיירים לישראל לשנת 2024, עם כ-40 אלף תיירים פיליפינים שהגיעו לביקור, בעיקר מטעמים דתיים. משרד התיירות הישראלי מקיים פעילות שיווקית רבה בפיליפינים, כולל ירידים, סמינרים לסוכני נסיעות ושיתופי פעולה עם משפיענים.

 הפיליפינים חוף ים תיירים (צילום: Evgeny Maydanyuk, shutterstock)
כבר מספר שנים שהקשרים בין המדינות מתהדקים. הפיליפינים|צילום: Evgeny Maydanyuk, shutterstock

בקרוב צפוי להיערך אירוע ייחודי בשנת היובל הנוצרית ב-2025, שמסמן הזדמנות למשוך את הקהל הנוצרי לפעילויות תיירותיות בישראל, בעיקר על פי הכרזת האפיפיור. לקראת השנה הקרובה, תחום התיירות בין ישראל לפיליפינים צפוי להתפתח באופן משמעותי.

תוכנית טיסות ישירות לפיליפינים

בשנה שעברה, לפני פרוץ המלחמה, ישראל החלה בתכנון השקת טיסות ישירות לפיליפינים, במטרה לשפר את קשרי הסחר והבריאות התיירותיים בין המדינות. שר החוץ דאז, אלי כהן, הודיע בפורום עסקים במנילה כי "המדינות יפעלו יחד כדי לפתוח טיסות ישירות". כהן ציין כי הטיסות הישירות צפויות להתחיל ב-2024 ויתמקדו בהגברת ההזדמנויות לעסקים ולתיירות בשתי המדינות. התוכניות האלה לא הבשילו בגלל המלחמה, אך הן עדיין נמצאות על הפרק.

ההשקה של טיסות ישירות לפיליפינים צפויה להיות משמעותית לאור העובדה שמדובר במדינה שמנהלת יחסים חיוביים עם ישראל, והיחידה בדרום-מזרח אסיה שתמכה בהקמת מדינת ישראל בהצבעת האו"ם בשנת 1947. לדבריו של כהן, "יחד נוכל לקחת את היקף הסחר הדו-צדדי שלנו לשיאים חדשים. שתי המדינות הן כלכלות חופשיות".

פיליפין איירליינס (צילום: Thor Jorgen Udvang, shutterstock)
תגיע בקרוב לישראל? פיליפין איירליינס|צילום: Thor Jorgen Udvang, shutterstock

לפני כן, חברת התעופה הפיליפינית PAL הכריזה על כוונתה להשיק טיסות ישירות לתל אביב כבר ב-2022, אך התוכנית לא יצאה לפועל בשל חששות גאופוליטיים. עם זאת, כיום נראית האפשרות להפעיל טיסות ישירות כיותר סבירה, לאור השיפור הקשרים הדיפלומטיים של ישראל עם מדינות ערב בעקבות הסכמי אברהם.

ממשרד החוץ הישראלי נמסר כי "הטיסות הישירות הן כלי חשוב להגדלת הסחר והתיירות בין המדינות", והוסיפו כי יש לנהל פגישות עם סוכנויות תיירות ואנשי מקצוע בתחום כדי להבטיח את הצלחת המהלך.