ככל שמקרב חג הפס מספר הישראלים שטסים לחו"ל הולך ועולה, אחרי תקופה ארוכה שבה נתב"ג היה כמעט ריק לגמרי. יעדים כמו יוון, קפריסין, צ'כיה, גאורגיה ועוד תופסים את ראש טבלת היעדים המבוקשים. יחד עם זאת, יש לא מעט ישראלים שלא מפחדים מאזהרות המסע למקומות ערביים ומגיעים ליעדים הללו בהמוניהם, כמו לפני המלחמה. 

> הרשימה השחורה: המדינות שנגדנו מאז התחלת המלחמה

> 24 יעדים לבקר בהם בשנת 2024

כך למשל, ההפגנות הסוערות ברחבי מרוקו נגד מדינת ישראל לא עשו רושם על אורנה ובעלה שהחליטו לבלות את חג הפסח במרקש, תוך התעלמות מהעובדה שהמקום מוגדר על ידי המל"ל ברמת סיכון 3 הקוראת לישראלים להימנע מהגעה שאיננה חיונית. "יש פה מלונות ומסעדות ברמות גבוהות מאוד, אתרים יפים, נהיה פה שבוע ונעשה גם טיול ג'יפים בהרי האטלס", הסבירה אורנה. "אז מה אם כמה פרחחים ברחובות הציתו את דגל מדינת ישראל והפגינו נגדה, זה לא אומר שהעם במרוקו שונא ישראלים. זה לא מפחיד אותנו להגיע למרוקו. האזרחים ברחוב אוהבים יהודים ואת עם ישראל"

נכון להיום, חברות תעופה ישראליות לא טסות למרוקו. "אנחנו נטוס לאתונה ומשם למרקש. יש לי דרכון פורטוגלי ולבעלי ישראלי והוא קיבל את הוויזה כמה ימים אחרי שהגיש בקשה באתר השגרירות. האנשים במרוקו מכניסי האורחים הכי מדהימים שיש בעולם. אני יודעת על עוד מאות ישראלים שיהיו בפסח במרקש ובקזבלנקה", ציינה אורנה.

הפגנות במרוקו  (צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)
הפגנות בעד החמאס במרוקו|צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

גם גיל וסיגל יגיעו לבלות את חג הפסח הראשון וחול המועד במרוקו. "אנחנו נגיע לטנג'ר, נהיה בטיטואן ומשם נמשיך למרקש ולטיול באגדיר ואסווירה. טיול של שבועיים וחצי. זו תהיה הפעם השנייה שלנו במרוקו ואין לנו שום חששות. יש לנו אנשי קשר שהזמינו אותנו לחגוג אצלם את המימונה בבית ולישון אצלם", טוען גיל. "נכון שיש אזרחים במרוקו שתומכים בפלסטינים ובעזה וזה מובן לי".

מדריכת טיולים למרוקו, שביקרה במדינה לפני כשבועיים יחד עם עוד עשרות מדריכים, במטרה להחזיר את התיירים הישראלים למדינה מציינת שנהנתה מכל רגע. "אתה לא מבין איך אנשים ברחוב, עובדים במסעדות ובבתי קפה, מוכרים בשווקים ובעלי עסקים יצאו מגדרם כדי לארח אותנו כיד המלך. חיבקו אותנו, בכו, הם מתגעגעים מאוד לתייר הישראלי שמכניס הרבה כסף לענף התיירות במרוקו".

"המקומיים רוצים דבר אחד - פרנסה"

ולא רק במרוקו. אתמול נרשמו תורים ארוכים במעבר הגבול לסיני, למרות שישנה אזהרת מסע ברמה 4 לחצי האי. ל-mako נודע כי עשרות ישראלים אמורים לצאת לטיול של שבועיים במצרים. לדברי גורם בענף התיירות, בקרוב תחל נהירה גדולה בעיקר לסיני ולמרוקו אבל הרבה פחות לירדן השכנה.

"הזיכרון של הישראלים קצר מאוד", הוא אומר." כשהכול נרגע הם שוכחים את הסכנות ואזהרות המסע וחוזרים ליעדים אליהם אהבו לטוס קודם. הישראלים אוהבים טיולים זולים שופינג, קזינו וקפיצות קצרות לאתרי תיירות. את כל זה הם לא מוצאים בישראל. להערכתי מרוקו וסיני ירוויחו כבר בקרוב מחזרתם של הישראלים".


גם לאיסטנבול יש כבר ביקוש גדול של ישראלים. ההפגנות הסוערות נגד מדינת ישראל טורקים ברחבי המדינה, השלטים באוטוסטרדות התומכות במאבק החמאס בישראל והחלטת הנשיא טייפ ארדואן להחרים את ישראל ולא לשלוח אליה מוצרים טורקים, לא עושים רושם על דורון ושלושה מחבריו, שיבלו את החג במדינה. הם יגיעו בטיסת המשך מקפריסין לאחר שחברות התעופה הטורקיות החליטו שלא להפעיל את הקו לתל אביב מאז תחילת המלחמה.

"חלקנו נטוס בדרכונים זרים (בריטי וגרמני) ואחרים עם דרכונים ישראלים לאיסטנבול ומשם לטיול ג'יפים במדבריות. אזהרות מסע תמיד היו לטורקיה ולסיני. שנים רבות זה אותן אזהרות. אז מה, אנשים לא טיילו ונפשו בהם!? ראית שהיו פיגועים נגד ישראליים בטורקיה או סיני? לא, סתם כיסוי תחת של המטה ללוחמה בטרור", טוען דורון. "יש בעלי עסקים לא מעטים באיסטנבול שרוצים שהישראלים יחזרו. ההצהרות של ארדואן לא מעניינות אותם, הם רוצים דבר אחד: פרנסה. מפוליטיקה הם לא יביאו אוכל הביתה".

איסטנבול טורקיה (צילום: aliaksei kruhlenia, shutterstock)
מגיעים לאיסטנבול דרך קפריסין|צילום: aliaksei kruhlenia, shutterstock

יש עשרות ישראלים שכבר שריינו נופש באנטליה עם דרכונים אירופאיים. "מדובר במלונות שאנחנו נופשים בהם כל שנה, הם יודעים שאנחנו ישראלים. אני מרגישה די בטוחה באנטליה, הם אוהבים ישראלים", ציינה גלית, שתטוס יחד עם בני משפחתה לבירת ה"הכל כלול".