שלומי מתתיהו, תושב יבנה בעל סוכנות לביטוח, אשתו קרן ושני ילדיו בני 7 ו-11 נסעו לפני כשבועיים לטיול בברצלונה שכלל קרוז וטיול ברחבי העיר וסביבותיה. את כרטיסי הטיסה הלוך וחזור מתל אביב (חניית ביניים בקייב) הם רכשו דרך חברת התעופה האוקראינית- יוקריין אינטרנשיונל איירליינס.     

מחפשים לאן לטוס? הכנסו למדריך היעדים של mako                                                               

"זה היה טיול מהמם. הכל התנהל כמו שצריך", שחזר שלומי אב המשפחה. "כשהטיול הסתיים בשבוע שעבר נסענו לשדה התעופה בברצלונה והגענו שלוש שעות לפני הזמן כדי לחכות בתור לבידוק ולעלייה למטוס. למרות שהחברה האוקראינית ציינה שאפשר להגיע שעתיים לפני הטיסה החלטנו לא לקחת סיכונים".

משפחת מתתיהו (צילום: באדיבות המצולמים)
משפחת מתתיהו במהלך החופשה|צילום: באדיבות המצולמים

דווקא אז, רגע לפני שהם חזרו הביתה, הטיול נהרס עבורם. בני משפחת מתתיהו חיכו בתור לבידוק ולהעברת המזוודות. בשלב מסוים, חברת התעופה פתחה תור נוסף ובני משפחת מתתיהו החליטו לעבור אליו. "אשתי עמדה ראשונה בתור החדש, כשלפתע גבר ספרדי נדחף מאחור וטען שהוא הראשון בתור לבידוק. אשתי הסבירה לו יפה שהיא עמדה לפניו אבל הוא לא ויתר והחל לדחוף אותה בכוח עם המרפקים", סיפר מתתיהו. "אמרתי לו שזה לא יפה להתנהג ככה כלפי אישה אבל הוא טען שעקפו אותו בתור והוא לא יזוז, למרות שזה לא היה נכון. היינו הרבה לפניו ולפני בני משפחתו. לפתע הילדים שלו באו מאחור ותקפו אותי באגרופים. זו הייתה תחושה לא נעימה שהילדים הקטנים שלנו ראו איך משפילים את ההורים שלהם".

במקום נוצרה מהומה ונציגות חברת התעופה הזעיקו למקום את המשטרה המקומית. "הגיעו למקום חמישה או שישה שוטרים ספרדים שהקיפו אותנו כאילו היינו אחרוני העבריינים. אין לי עבר פלילי, מעולם לא נחקרתי במשטרה. הילדים היו בטראומה קשה מכל המקרה. אמרתי לשוטרים שהמשפחה של הנוסע תקפה אותנו ושהם יכולים לצפות במצלמות האבטחה ולראות הכול", משחזר מתתיהו. "השוטרים הבינו שאנחנו המותקפים ועזבו את המקום. אם הייתי תוקף מישהו היו עוצרים אותי מיד".

אך הסיוט של משפחת מתתיהו לא נגמר שם. כשהם הגיעו שוב לעמדת הבידוק של החברה האוקראינית, כדי לעלות לטיסה, נציגת החברה אמרה להם שהם לא מורשים לעלות למטוס ושאם יעזו לעשות בעיות היא תזמין להם שוטרים.

יוקריין אינטרנשיונל איירליינס (צילום: Milosz Maslanka, shutterstock)
מטוס של חברת יוקריין איירליינס|צילום: Milosz Maslanka, shutterstock

"הייתי בהלם. שאלתי את הנציגה מה הסיבה והיא אמרה שזו החלטה שלה ואין מה לעשות", סיפר מתתיהו. "שאלתי אותה: 'איך ייתכן שהנוסעים שתקפו אותנו עלו לטיסה ואנחנו שהותקפנו על ידם גורשנו בלי שום סיבה'?. היא ענתה שאם אמשיך להתווכח איתה ולהפריע לה היא תזמין משטרה. אותה נציגה התעלמה מכל הבקשות שלנו ומכך שיש לנו ילד בן שלוש שמחכה לנו בבית. זרקו אותנו בלי אוכל, בלי  מים, בלי כלום".

הטיסה המריאה לקייב ומשם לישראל ללא משפחת מתתיהו שנותרה לבדה בשדה התעופה. "לא היה עם מי לדבר. נשארנו מיואשים ואבודים כ-12 שעות בשדה. נאלצתי לקנות כרטיסי טיסה חלופיים מחברה תעופה מקומיתת ב-1,500 יורו. לא נשאר לנו אפילו כסף לאוכל ולשתייה. עד עכשיו אף אחד בחברת התעופה האוקראינית לא טרח להתנצל בפנינו על הטראומה שעברנו".

כשהגיעו לארץ, המשפחה שכרה את שירותיו של עו"ד רון סולן ומתכוונת להגיש תביעה נגד חברת התעופה.  "במקרה הזה לא התקיימו נסיבות שמצדיקות את סירוב דיילת הקרקע לבצע לבני המשפחה צ'ק אין לטיסה", טוען עו"ד סולן. "במקרה הזה משפחת מתתיהו הותקפה על ידי קבוצת נוסעים מקומיים שעקפו אותם בתור. ההחלטה שלא להעלות אותם לטיסה התקבלה בחוסר סמכות, אינה סבירה, אינה הגיונית וגרמה להם עוגמת נפש, תחושה של תסכול וחוסר אונים, שכן הם נאלצו לרכוש כרטיסי טיסה חדשים ולהמתין 12 שעות לטיסה הבאה".

עו
עו"ד רון סולן|צילום: יחסי ציבור

מחברת יוקריין איירליינס טרם התקבלה תגובה לטענות בני המשפחה.