"קרה לנו אסון!", "שוק!", ו-"הלם!" היו מילות הפתיחה בחלק גדול מסטטוסים שפורסמו ברשת החברתית מאז אתמול בלילה.
הסיבה: אתמול בערב (ב'), שבוע בדיוק לפני ליל הסדר, שיגרה חברת "פרלה לקשרי" (Perla Luxury), חברת התיירות בבעלותו של איש העסקים משה פרידמן מאנטוורפן, שארגנה חופשת פסח מיוחדת לחרדים בקוס שביוון, הודעה ללקוחותיה ההמומים כי החופשה המתוכננת מבוטלת.
המנהג לצאת לחופשה משפחתית בשבוע שחל בו חג הפסח הוא תפס תאוצה בשנים האחרונות באוכלוסייה החרדית. חברות התיירות השונות משווקות לפחות 2,500 חדרי מלון בחו"ל המיועדים לציבור הישראלי המקפיד על כשרות גלאט מהדרין בחג הפסח. 8,000 חדרים נוספים משווקים במלונות בישראל.
אתמול שלחה חברת פרלה לקשרי הודעת מייל ללקוחותיה: "לא אנשי בשורה טובה אנחנו היום. לצערנו עברנו בשבועות האחרונות שבעה מדורי גיהינום עם המלון שלקחנו לפסח. שום הסכם שעשינו איתם הם לא כיבדו וכל דבר הקשו עלינו. משך השבועות האחרונות עשינו כל מאמץ לגשר. נסענו כמה פעמים ליוון, אך ורק לדבר ולדבר וכל פעם חזרנו עם הבטחה שמעכשיו הכל בסדר ואחרי יום הכל התחיל מחדש".
לפי בעלי החברה, "הבעיות התחילו מידית אחרי ביקור המשגיח הראשי, הרב לדרמן, במלון. יום אחרי ביקורו קיבלנו מייל מהמלון עם פירוט השיחה עם המשגיח ועלויות הביצוע. נדהמנו לקרוא רצף של שקרים. בדקנו מול המשגיח שגם נבהל ששמו בפיו מילים ומשפטים שאף פעם לא אמר".
עוד טענה החברה כי לאורך כל הזמן שקדם לביטול החופשה המלון ניסה לנצל הדרישות המיוחדות בניסיון לגבות עוד כסף. כך למשל על שעוני שבת, שהחברה התחייבה להביא על מנת לחמם את האוכל, דרש המלון תוספת תשלום של 4,000 אירו. כאשר חברת התיירות הפנתה את תשומת ליבם כי המלון אינו נדרש למעשה לעשות דבר חוץ מלחבר את שעוני השבת לקיר, בעל המלון חזר בו מהדרישה אבל לבסוף התחרט ודרש את הכסף.
בנוסף, החליט המלון לחייב את החברה על מחיצה בין גברים ונשים בעלות של 9,000 אירו. אבל הקש ששבר את גב הגמל היה איסור המלון להטיס קונטיינרים עם אוכל כשר מבעוד מועד. "הגענו למסקנה שאין עם מי לדבר ויהיה בלתי אפשרי לנהל חופשת פסח כמו שצריך להיות וכמו שהבטחנו, אשר על כך אין מנוס מלבטל להחזיר לכולם את כספם ולתת לאנשים להחליט איפה לנסוע." נכתב במייל
לדברי החברה, נעשה ניסיון של הרגע האחרון למצוא מקום אחר אבל ללא הועיל ועל כן התחייבו בחברה להחזיר את הכסף עד האחד במאי.
חבילה ב-18 אלף שקלים לזוג
החבילה ל-10 ימים כולל טיסות אמורה הייתה לעלות בין 16 ל-18 אלף שקלים לזוג ו-3,500 עד 5,000 שקלים לילד. המחיר כלל טיסות, העברות ואירוח. כעת רבים מהמזמינים דואגים שלא יראו את הכסף.
"הרבה אנשים שחוסכים שקל לשקל בשביל השבוע הזה ופתאום אין להם אפילו את הכסף להזמין מקום אחר", מספר אחד הלקוחות, נשוי ואב לשניים שהיה אמור לטוס לחגוג את ליל הסדר עם משפחתו המורחבת המונה 25 נפשות שבאו מכל העולם לחופשה השנתית.
"מלבד עוגמת הנפש שנגרמה מביטול החופשה אנחנו מנועים מלהזמין אחת נוספת כי לא החזירו לנו את הכסף וגם ספק אם יהיו מקומות במקום אחר. מה גם שכרטיסי הטיסה שהזמנו, מישראל, ארצות הברית ובלגיה ליוון הלכו ואין לנו החזרים עליהם", הוא מסביר.
"למשפחה חרדית קשה להתארגן ליל הסדר פחות משבוע לפני כי צריך להכשיר את הבית ולבשל, אנחנו לא יודעים מה נעשה. אלו ששילמו בכרטיס אשראי יכולים אולי לבטל את העסקה אבל אלו שלא - תלויים בחסדים", הוא מסכם.
חברת "פרלה לקשרי" סירבה להגיב לידיעה.