כבר מעל לחודש שבאל על מתבטלות טיסות ברגע האחרון בעקבות סכסוך בין הטייסים להנהלה. זה התחיל בשיטה של ביטול הרבה טיסות בכל כמה ימים, וכעת נראה שעברו לטקטיקה של ביטול כמה טיסות בודדות בכל יום. כך, ביום ראשון למשל בוטלה טיסה לרומא, אתמול בוטלו טיסות לציריך ומינכן, וגם מי שהיה אמור לחזור מיעדים אלה מצא עצמו תקוע. ומה יהיה היום? עדיין לא ברור.

השיטה זהה, הנוסעים מקבלים מספר שעות לפני הטיסה הודעה שעקב "נסיבות מבצעיות" הטיסה בוטלה והחברה מנסה למצוא להם פתרונות חלופיים עם חברות אחרות. בפועל, נוסעים רבים לא מוצאים פתרון ברגע האחרון ומי שמנסה להשיג את החברה ממתין הרבה מאוד זמן על הקו במקרה הטוב, או לא מקבל מענה במקרה הרע.

תקציר הפרקים הקודמים: המצב הנפיץ בחברה נובע מחוסר הסכמה בין הנהלת החברה לטייסים בנוגע לגובה השכר והתנאים אותם הם מקבלים. מצד אחד הטייסים טוענים שהחברה משבצת על הלוח יותר מדי טיסות וזאת למרות שלא איישה מחדש את כל התקנים ולא החזירה את רמת השכר שלפני הקורונה. מצד שני, בהנהלה מבקשים מהטייסים לסייע להפעיל את הטיסות על מנת לא לפגוע במוניטין החברה אחרי שנתיים של קורונה.

הודעת ביטול טיסה של אל על (צילום: צילום מסך)
הודעת ביטול טיסה של אל על|צילום: צילום מסך

 

"במקום כל השידרוגים באוכל שידאגו למנוע ביטולי טיסות"

בזמן שהסכסוכים השונים באל על עדיין לא נפתרו, ומי שנפגע מכך הם בעיקר הנוסעים, החברה קיבלה לא מעט ביקורת על כך שהשיקה שוקולדים וחלב סויה למחלקות העסקים והפרימיום בטיסות לצפון אמריקה, וכריכים חדשים בטיסות קצרות ליוון. 

"במקום כל השידרוגים באוכל שידאגו למנוע ביטולי טיסות", התלונן נוסע שטיסתו לוינה בוטלה לאחרונה. "אותי מעניין שהטיסה שלי תצא בזמן ולא, תבוטל במקום ג'בטה או חלב סויה. החברה מתעסקת בשטויות כל יום היא מאבדת לקוחות רבים שנמאס להם מכל ביטולי הטיסות".

לאחרונה החברה גם התהדרה בהכנסת משחקי 'רמיקוב באוויר' למערכת הבידור שלה וחטפה כל כך מהנוסעים הזועמים.

"את מי מעניין רמיקוב שהטיסה שלי התבטלה", זעם יוני. "הם מזלזלים בלקוחות שלהם, שגם השבויים שבהם כמוני החליטו לנטוש אותם. החברה הזו מנותקת מהמציאות. במקום לדאוג לעוד מטוסים וטייסים עם משיקים לי רמיקוב. שירות לקוחות שמחכים שעות למענה. זה הזוי".

למרות הכל: אל על היא החברה שהטיסה הכי הרבה ישראלים בחודש החולף

נתוני חודש מאי מעידים כי בחברת אל על טסו הכי הרבה נוסעים: 375 אלף נוסעים בסך הכל. אחריה במקום השני: טורקיש איירליינס עם 119 אלף נוסעים, וויז אייר במקום השלישי: 114 אלף נוסעים.

המספרים הגבוהים של אל על הם למרות שהיא לא מפעילה טיסות לטורקיה - היעד הכי מבוקש עם 250 אלף נוסעים (חלקם בטיסות המשך ליעדים אחרים בעולם). ארצות הברית במקום השני: 171 אלף ובמקום השלישי והמפתיע גרמניה: 97 אלף נוסעים.