מתחילת החודש כמה אזרחים מקנדה וארצות הברית שנחתו בנתב"ג ומסרו את דרכוניהם ואת הוויזות שעליהם שילמו לבקרים של רשות האוכלוסין וההגירה, גילו להפתעתם שהן מזויפות. כל אחד מהנוסעים שילם 79 דולר עבור הוויזה מאותו אתר שנראה זהה לחלוטין לאתר הרשמי, אך למעשה נפלו בפח. התיירים הגישו תלונות במשטרה שנחקרו בניסיון להבין מי עומד מאחורי אותם אתרים מתחזים.

אותו הדבר קרה כאשר התחילו הוויזות האלקטרוניות (ESTAׂ) לארה"ב, אז לא מעט ישראלים שילמו לאתרים שגבו מהם סכומים גבוהים על מילוי הוויזה ללא כל צורך. כעת, כאשר יש להגיש ויזה על מנת להיכנס לבריטניה (ETA), יש לשים לב שאתם ממלאים רק באתרים הממשלתיים.

> המדריך למילוי טופס ESTA לארה"ב

> המדריך למילוי טופס ETA לבריטניה

בתוך כך, מסתר שהשיטה לעקוץ תיירים דרך אתרים פיקטיביים להוצאת ויזות, היא שכיחה מאוד. דני למשל, תכנן טיול לו ולמשפחתו בקניה. הוא רכש כרטיסי טיסה למדינה ונכנס לאחד האתרים להזמין ויזות תייר. הוא שילם 1,450 שקלים. כאשר הם נחתו בשדה התעופה בניירובי, בירת קניה, הם נחרדו לגלות שהוויזות ששילמו עליהן באחד האתרים מזויפות והם נאלצו לעשות וויזות במקום כדי להיכנס למדינה.

"האתר שממנו הזמנו את הוויזות ושילמנו עליהן נראה אמיתי לגמרי", ציין דני. "לרגע לא העליתי בדעתי שהוא מזויף. כנראה רשת הנוכלים כל כך מתוחכמת שעשו 'העתק הדבק' לאתר המקורי וכך עקצו אותנו".

מומבאי (צילום: Hitman H, shutterstock)
נמל התעופה בהודו|צילום: Hitman H, shutterstock

גם י' שילם באתר וויזות להודו, לו ולחברו הטוב, וכאשר השניים נחתו בניו דלהי, בירת הודו, גילו שהוויזות נרכשו באתר מתחזה. הוא שילם 580 שקלים שהלכו לפח.

"הייתי בטוח שזה אתר אמיתי, הכול היה נראה כמו האתר האמיתי. כשנחתנו בהודו אמרו לנו בשדה התעופה שעוד הרבה ישראלים נעקצו בשיטה הזו. זה לא מנחם אותי אבל סתם מבאס", סיפר י'.

בגלל ריבוי האתרים המזויפים, לפני שמתחילים למלא ויזת כניסה למדינה כלשהי, יש לוודא שדומיין האתר (הכתובת שלו) נראית בסדר ושהאתר נראה חוקי. למי שעדיין לא בטוח, לא להסס לשאול קרובים או חברים שמילאו טופס כזה בעבר, שיאשרו שהאתר שבו אתם עומדים למלא פרטים אכן אמיתי.