אלפי מפגינים נגד תיירות צעדו אתמול ברחבי האיים הקנריים בזמן שהנופשים משתזפים. בטנריף, הצועדים סטו מהמסלול הצפוי שלהם וצעדו על החול בחוף טרויה (Troya), אחד החופים הפופולריים באזור הנופש לאס אמריקאס (Las Americas), בדרום האי. הם צעקו "Canarias No Se Vende" – "האיים הקנריים אינם למכירה", הכו בתופים, שרקו והניפו את דגלי האי הקנרי. זאת בזמן שתיירים, רבים מהם בריטים, השתזפו על החוף.

המפגינים צעקו גם "No hay camas pa' tanto guiri", שמתורגם ל"אין מספיק מיטות לכל כך הרבה זרים". אחד מהמפגינים נשא שלט שעליו נכתב: "נהנים מיום הבריכה שלכם? אפשר להשתמש במים האלה לשתייה", בעוד שאחר החזיק בשלט שעליו נכתב: "לאיים הקנריים יש גבול. יותר עצים, פחות בתי מלון".

דיווחים ראשוניים הצביעו על 2,000 אנשים שהצטרפו לצעדה בטנריף, הרבה פחות מהמספר בחודש אפריל, כאשר ההפגנות האחרונות נגד התיירות היתר התקיימו בבירת טנריף, סנטה קרוז. אך המפגין, בריאן האריסון, בריטי שעבר לטנריף ב-1991, מתעקש שהצטרפו למחאה הרבה יותר אנשים ואמר: "אתם יכולים להוסיף למספר של הצועדים עוד אפס".

מחאה טנריף האיים הקנריים  (צילום: DESIREE MARTIN , getty images)
המקומיים רוצים שהתיירים יחזרו לבתיהם. טנריף, האיים הקנריים|צילום: DESIREE MARTIN , getty images

צעדות אחרות נגד תיירות התקיימו גם בגראן קנריה, לנזרוטה, פוארטוונטורה, אל היירו ולה פלמה. בגראן קנריה, מפגינים יצאו לרחובות במספאלומס, בדרום האי, שם רוב המלונות שבהם שוהים התיירים ממוקמים. אלפי אנשים התייצבו במקום כדי לפרוק את כעסם על פוליטיקאים שלא הצליחו להתמודד עם בעיות שיוצרים התיירים, כולל עלייה במחירי הדיור ובעיות סביבתיות.

חלק מהמפגינים הלכו אחזו בכרזה גדולה שעליה נכתב בספרדית: "אנחנו זרים בארצנו". תיירים צפו מגגות המלונות כשהמפגינים חלפו על פניהם, עם דיווחים על כך שקומץ קטן של מקומיים ניצלו את ההזדמנות להפנות אצבע משולשת כלפי הנופשים, שבתגובה החזירו להם נשיקות בציניות. מפגין אחד צולם כשהוא באזיקים בזמן שמשתתפים בצעדה צעקו לעבר השוטרים, אם כי לא היה ברור מיד מדוע בוצע המעצר.

תיירים טנריף האיים הקנריים מחאה (צילום: DESIREE MARTIN , getty images)
המוחים הגיעו עד לתיירים שנופשים בחוף. טנריף|צילום: DESIREE MARTIN , getty images
הפגנה טנריף האיים הקנריים מחאה (צילום: DESIREE MARTIN , getty images)
בטנריף רוצים להוריד את מספרי המבקרים|צילום: DESIREE MARTIN , getty images

אתר הנופש פוארטו דל כרמן, הפופולרי בקרב תיירים, נבחר כמרכז למחאה של לנזרוטה. אולם עיתון מקומי תיאר את שיעור ההשתתפות כ"מאכזב", ואמר: "זה לא עורר את אותו עניין כמו במחאה שהתקיימה ב-20 באפריל".

לפני תחילת ההפגנות, אמרו המארגנים שמושלי האזורים והאיים אשמים ב"חוסר מעש מוחלט" מאז ההפגנות לפני שישה חודשים. לדבריהם, מספר התיירים שהאיים מושכים אליהם — 16 מיליון בשנה שעברה, כאשר 17 מיליון צפויים לבקר בהם עד סוף השנה הנוכחית — מקשה על החיים של התושבים. דרישותיהם כוללות החלת מס תיירים, עצירת שני פרויקטים של מלונות ענקיים בטנריף, שלדבריהם אינם חוקיים, והגבלות על רכישת נכסים על ידי תושבי חוץ.

חוף טנריף האיים הקנריים מחאה (צילום: DESIREE MARTIN , getty images)
המסלול של המחאה הגיע גם לחופים המתוירים ביותר|צילום: DESIREE MARTIN , getty images
מלונות טנריף האיים הקנריים מחאה (צילום: DESIREE MARTIN , getty images)
המפגינים הגיעו לבתי המלון וקראו לתיירים ללכת הביתה|צילום: DESIREE MARTIN , getty images
צעדה טנריף האיים הקנריים מחאה (צילום: DESIREE MARTIN , getty images)
המפגינים לא מוכנים לוותר לתיירים ולפוליטיקאים|צילום: DESIREE MARTIN , getty images

אחד הדוברים בעצרת שהתקיימה בסוף הצעדה בטנריף אמר: "אנחנו צריכים פחות רכבים שכורים, שיפור התחבורה הציבורית, ואנחנו צריכים להפסיק את הצפיפות. כל מגרש גולף חדש, כל מלון חדש וכל התקפה על הסביבה שלנו יגרמו לכך שיהיו עוד אנשים שיצטרפו למאבק ויהפכו את הסבל שנגרם לנו לדלק שמניע אותנו להמשיך את הקרב הזה".

לקראת הצעדות של היום אמר האריסון המעורב באופן פעיל בקמפיין סביבתי: "אנחנו לוקחים את המחאה שלנו הפעם לאזור הנופש המרכזי ולא לבירות האיים כדי לחנך את המבקרים לעובדה שיש כאן בעיות רציניות. הפוליטיקאים שלנו הולכים לתערוכות תיירות ברחבי אירופה ומקדמים את האיים כגן עדן, והדבר האחרון שהם רוצים זה משהו כזה. אנחנו לוקחים את המאבק שלנו אל התיירים ורוצים להראות להם שהאיים הקנריים אינם גן העדן שנמכר להם, ויש השלכות על הימצאותם כאן בכמויות כאלו".