קבוצה של כ-80 ערבים מצפון הארץ טסו ב-6 בינואר לחופשה באנטליה, טורקיה. באמצעות נציגי חברת 'השטיח המעופף' הם בחרו לנפוש בבית המלון 'רויאל-הולידיי-פאלאס' - מלון איכותי ברמה של חמישה כוכבים.
בשעות הצהרים הקבוצה הגיעה למלון ונדהמה לגלות שמנהל המקום ופקידי הקבלה אינם מאפשרים להם להיכנס פנימה לבצע את התהליך השגרתי (צ'ק אין) בנימוק שהנשים בקבוצה לבושות ברעלה.
הנופשים ניסו לשכנע את הנהלת המלון לאפשר להם להיכנס אך נתקלו בסירוב מוחלט - אלא אם כן הנשים יסירו את הרעלות. הנשים, כמובן סירבו ובמקום נוצרה מהומה גדולה.
"היינו בהלם מהדרישה הזו. לא האמנתי שבמדינה מוסלמית כמו טורקיה מונהגת מדיניות כזו. הייתי לפחות 20 פעם בבתי מלון באנטליה ולא נתקלתי בדבר כזה שלא מאפשרים לנשים להיכנס עם רעלות. זה היה מאוד מביך. אף אחד לא אמר לנו באמת את הסיבה, אבל הרגשנו די מושפלים וחסרי אונים", סיפר לנו חאלד פשוטי, תושב מג'דל כרום, שהגיע עם הקבוצה למלון.
"חיכינו שלוש-ארבע שעות באוטובוס מחוץ למלון"
המטיילים החליטו לפנות ל'שטיח המעופף', כדי שימצאו להם אלטרנטיבה ראויה לבית המלון שסירב להכניסם, אך נתקלו בחוסר מתן עזרה משווע.
"המתנו איזה שלוש - ארבע שעות באוטובוס כדי לקבל תשובות מהדרישה הפתאומית של המלון, אך לא קיבלנו. רק מאוחר יותר נציגה של החברה אמרה לנו שיש בתי מלון שהנהיגו כבר מאוגוסט 2012 את המדיניות האוסרת כניסת נשים עם 'חיג'אב' (רעלה). כל האירוע הזה היה ממש לא נעים ועוד במדינה מוסלמית", שחזר המטייל.
"אם הם ידעו עוד מחודש אוגוסט 2012 שיש בעיה למה לא עדכנו אותנו לפני שהזמנו את הנופש? הייתי חושב כמה פעמים אם בכלל לטוס למדינה כזו שפוגעת ברגשותיי ובנשים שלנו. פשוט העלימו מאתנו את המידע", זועם פשוטי, "כשניסיתי להתווכח עם נציגי השטיח המעופף והמדריך שאנחנו לא מוכנים ללכת לבית המלון החלופי שהם הציעו לנו, שלא דומה ברמתו לזה שבתחילה הזמינו, הם אמרו שאם לא נסכים להצעה החלופית שלהם אני ושאר הקבוצה נישן ברחוב".
לדבריו, האירוע פגע קשות בקבוצה ובמצב הרוח שלהם. "הם הרסו לנו את הטיול, כל המצב רוח ירד לנו, רצינו לחזור לארץ מיד אבל אמרו שאין טיסות, אז נשארנו בלי חשק. אתה יודע מה הכי משפיל שהחברה לא טרחה להתנצל בפנינו או להציע פיצוי על עוגמת הנפש שנגרמה לנו", אומר פשוטי בכאב.
התיירים מאירופה מפחדים?
גם גורמים בענף התיירות טוענים, כי אכן כמה בתי מלון באנטליה ובאתרי הנופש בטורקיה הנהיגו מדיניות האוסרת על כניסת נשים עם רעלות לבתי המלון, בנימוק שהדבר פוגע ברגשות של תיירים אירופאיים.
"למרבית האבסורד יש בתי מלון בטורקיה שאוסרים על כניסת נשים עם רעלות ואנחנו לא יכולים לעשות עם זה שום דבר, מלבד לעדכן את מזמיני הנופש על המלון הבעייתיים כדי שלא יופתעו ויובכו", הסביר גורם בענף התיירות בישראל.
פשוטי וחבריו לקבוצה שכרו את שירותיו של עו"ד פיאד עומאר המתכוון להגיש תביעה נגד חברת השטיח המעופף בדרישה לפצות את הנופשים על עוגמת הנפש שנגרמה להם.
"אני לטורקיה כנראה לא אחזור יותר. לא יתכן שמדינה מוסלמית תפעל להדרת נשים. לי ולחברים שלי יש צלקות מכל מה שקרה", אומר פשוטי.
"חברתנו מוקיעה את התנהגותו החריגה והלא צפויה של מלון "רויאל הולידיי פאלאס" מכל וכל. עם הגעת הלקוחות למלון הוברר לחברתנו כי המלון מסרב לחלוטין לקבל מוסלמים דתיים. נדגיש, כי חברתנו התרעמה מאוד וסירבה לקבל תשובה זו אך המלון מצידו עמד בסירובו הקלוקל. על מנת למנוע כל עוגמת נפש נוספת ללקוחות הוחלט בחברתנו לספק ללקוחת מלון בדרגה זהה - 5 כוכבים דלקס. תגובת חברתנו הייתה מהירה ככל הניתן".