שומרי הכשרות שטסים לחו"ל נתקלים פעמים רבות בסיטואציות בעייתיות בחיפוש אחר אוכל. הרבה מאוד פעמים טסים בגיבוי של פחיות שימורים כשרות או חמגשיות מאולתרות ובקיצור, אוכל שהוא לא בדיוק מה שמעדיפים לאכול, רק כדי לאכול כשר.
מיזם חדש בשם "אייר שף" מנסה לפתור את הבעיה הזאת של כרבע מיליון ישראלים שמחפשים אוכל כשר בחו"ל ומציע להטיס עבור קבוצות של ישראלים בכל יעד בעולם, שף שיבשל מחומרי גלם כשרים ויציע מזנון בופה רחב, בנוסף למשגיח כשרות שישגיח על התהליך. הכל כדי שאתם תוכלו לטייל בנחת בלי להתעסק בהתארגנות הרבה סביב אוכל כשר בניכר.
יכול להיות שהפתרון למצוקת שומרי הכשרות סוף סוף הגיע?
"אכן, הפתרון טופל" אומר ניסים עקיבא, מייסד ומנכ"ל אייר שף. "החברה מספקת אוכל כשר לנוסעים לחו"ל בסגנון בית מלון, אפילו ישראלי". לקבוצה הישראלית תחכה במלון עמדת בופה עם אוכל כשר שבושל במטבח המלון (שעבר הכשר לפני כן).
אז איך זה עובד?
"נכנסים לאתר, או פונים לסוכנויות הנסיעות" אומר עקיבא. "יש מינימום של 30 אנשים להזמנה, אבל אני אישית לא יצאתי לטייל בחו"ל ולא נתקלתי ב-30 ישראלים. אנחנו מגיעים עם שף ומשגיח כשרות שנותן מענה לכל שאלה מבחינת כשרות, ונשאר רק ליהנות מהחופשה".
איפה אפשר למצוא את השירותים שלכם, נכון להיום?
"אנחנו נמצאים כיום בכל אירופה ולאט לאט נגיע לכל העולם – לשם השאיפה".
חשוב להבהיר שהשף יגיע לבשל לכם ממטבח של מלון בעיר שבה אתם שוהים, וכפי שציין היזם צריך מינימום של 30 ישראלים ששוהים באזור ומעוניינים באוכל כשר. לפחות על הנייר זה נשמע קל ואפילו משתלם.