מדינת ישראל ביום הלחימה השלישי, וסוגיית הטיסות אל ומחוץ למדינה הולכת ונעשית משמעותית יותר ויותר. בזמן שנתב"ג ממשיך לעבוד כרגיל, אלפי ישראלים מנסים למצוא את דרכם חזרה ארצה בין טיסות שמתבטלות בזו אחר זו, ואלפי תיירים מנסים לצאת מישראל ולחזור בחזרה לביתם.
בשעה האחרונה התבצע יירוט באזור נתב"ג, ועל פי מיה זרצקי, בת 24 מתל אביב, התחושה היא כי המוכנות של נמל התעופה המרכזי בישראל לקויה. "אני בסדר, אני פשוט חושבת שיהיו פה המון תיירים עם פוסט טראומה ממש רצינית", היא אומרת בשיחה עם mako. "אני ואמא שלי הגענו 4 שעות לפני הטיסה לנתב"ג, כי לא יכולתי לעשות צ'ק אין אונליין. חיכינו בתורים של המזוודות למרות שהיה לנו רק טרולי, וכשסיימנו יצאנו החוצה. באותו הרגע הייתה אזעקה".
היא ממשיכה: "אני ואמא שלי היינו צריכות לקחת תיירת בריטית שהייתה עם בעלה כשתינוק בן ארבעה חודשים על הידיים שלה. אמרו לכולם להשאיר את המזוודות מחוץ למקלט, אבל היא לקחה רק את התיק של התינוק שלה, ואז אנשי הביטחון צעקו בעברית ׳מה אתם עושים פה׳. זה היה נוראי".
"כל הילדים בוכים, יש ריח של שתן, כאוס לא נורמלי", היא מתארת. "את רואה תיירים נשכבים על הרצפה כי אין להם מושג מה לעשות. יש את אנשי הביטחון ששואלים אם ארזת לבד והם מתודרכים, אבל נראה שכל השאר היו שאננים. אני אפילו לא נכנסתי למרחב המוגן כי היה תור מטורף. אני ואמא שלי חיכינו באזור ליד הביטחון איפה שיש חנויות. עכשיו אני בגייט ויש פה מרחב מוגן. אין כרוז שמסביר באנגלית מה לעשות, זה סתם שלטים מנייר שכתוב שלטר בצהוב ניאון".
מרחבים מוגנים בנתב"ג
ברשות שדות התעופה מבהירים כי נתב"ג פועל כסדרו להמראות ונחיתות ולא הייתה נפילה כלשהי בתחומי נתב"ג.
ברחבי נתב"ג פזורים בכל השטחים מרחבים מוגנים הפתוחים לאוכלוסייה. בעת השמע אזעקה יש להיכנס למרחב המוגן. אלו פזורים בכל האולמות באולם הצ'ק אין, בדיוטי פרי וכן בשטחים האוויריים. כך שניתן גם עם הירידה מהמטוס להתפנות לאזורים מוגנים בסמוך. החל מאמש כל הפעילות התעופתית מתרחשת בטרמינל 3.