ההקלות בטיסות לחו"ל שהחלו ב-1.3, ביחד עם ירידת התחלואה ופסח שנמצא ממש מעבר לפינה הובילו לעלייה בביקוש לחופשות והמספרים מתחילים להזכיר את הימים היפים של 2019, לפני שהקורונה פרצה אל חיינו.
"עם דעיכת הגל החמישי וביטול חובת הצורך בבדיקת קורונה בחזרה לישראל אנו רואים זינוק בהיקף הזמנות לחופשות בחו"ל של יותר מ-100 אחוזים בהשוואה להיקף הזמנות החופשות בינואר", אומר עוז גור, מנכ"ל holiday finder. "אם משווים את התקופה הנוכחית הזו בשנה, ל-2019 לפני פרוץ המגיפה, אמנם אנו עדיין לא הגענו לכמות ההזמנות של אז אבל אנו לא רחוקים מכך. אנו צופים שבחודש מרץ 2022 כמות ההזמנות תעקוף את זו של 2019".
נתון מעניין נוסף שגור מציין, הוא שנכון להיום כ-36 אחוזים מסך ההזמנות נעשות על-ידי משפחות, דבר שלא היה כאן במשך כשנתיים, היות וילדים לא מחוסנים היו מחויבים בבידוד, דבר שגם השתנה השבוע. ככל שנתקרב לפסח בסוכנויות הנסיעות צופים שהמספר רק יעלה.
גם ניר מזור, סמנכ"ל קשרי תעופה מציין ש"אנחנו רואים ביקושים ערים להזמנות, עקב ביטול הנחיות הכניסה לארץ. כבר כיום ישנה עליה של כ-20 אחוז בהזמנות ואנחנו צופים לעלייה נוספת שתביא לביקושים כמו בימים הטובים, ב 2019, טרם פרוץ המגיפה. בנוסף, אתמול נשבר שיא אונליין".
לאן כולם טסים?
טלי נוי סמנכ"לית שיווק ומכירות באיסתא שניתן לראות ביקושים גבוהים בעיקר ליוון, קפריסין, ארה"ב, תאילנד, סיישל ובירות אירופה. "אנחנו רואים גם לא מעט הזמנות לחופשות קרוז היוצאות מברצלונה ומחיפה. אנחנו מרגישים כמו 2019 והלקוחות רוצים לסגור כעת לפני שהמחיר ישתנה ויעלה."
"היעדים המסתמנים כיעדים הפופולריים בתקופה הקרובה הם לונדון, מדריד, דובאי ויעד מפתיע - לפלנד", אומר ניר מזור, סמנכ"ל קשרי תעופה. "בנוסף, לקראת פסח והקיץ אנחנו רואים עליה בהזמנות לטיולי משפחות לתאילנד, ארה"ב ויעדי אירופה הקלאסית ומזרח אירופה, ביניהם סיציליה ואיי יוון".
בהולידיי פיינדר מציינים שבגלל שהשנה פסח יוצא באמצע אפריל, מזג האוויר נוח יותר – ניתן לראות עלייה בהזמנות ליעדי אגן הים התיכון כמו איי יווון, קפריסין ואנטליה. יעדים אלה מצטרפים ליעדים הקלאסיים שהקהל הישראלי אוהב כמו: בודפשט, רומא, אתונה, ברלין, לונדון. "מעניין לראות שהיעדים החדשים שמככבים השנה וכלל לא היו אופציונליים עד כה הם דובאי ואבו אבי", אומר עוז גור. "למי שמחפש חופשה ארוכה יותר ביעד רחוק לפסח השנה – פוקט בתאילנד וסיישל, הם יעדים שנמצאים גבוה בהזמנות אצלנו".
איך מוזילים עלויות?
הביקוש הגבוה לחופשות ועליית מחירים הדלק גורמים לעליית מחירים הטיסות לרמה שלא הכרנו. הילה הרמולין רונן, סמנכ"לית שיווק ומכירות בישראייר אומר ש"מחירי חבילות הנופש התייקרו בין 30-40 אחוז מלפני חודשיים".
יחד עם זאת, נראה שהמחירים יעלו אפילו יותר: "אנחנו צופים עלייה במחירי הטיסות בשל עליית מחירי הדלק והארכת נתיבי הטיסה וסגירת המרחב האווירי מעל רוסיה ולכן אנחנו ממליצים להקדים ולהזמין את החופשות", אומר ניר מזור.
"לא מעט מדברים על עליית מחירי החופשה, אבל בדיוק כמו בכל תחום – גם פה, אם הצרכן יהיה גמיש ביעדים ובתאריכים הוא יוכל למצוא חופשות זולות משמעותית" אומר עוז גור מנכ"ל holiday finder. "למשל, לצאת לפני ליל הסדר ולחזור אחרי חול המועד יכול להוזיל את מחיר החופשה בעשרות אחוזים. כך, חופשות ל-3 ימים ליעד באירופה הקלאסית, בפחות מ-400 דולר לאדם".
טלי נוי, סמנכ"לית שיווק ומכירות באיסתא, מוסיפה: "אנחנו מרגישים כי הלקוחות רוצים לסגור כעת לפני שהמחיר ישתנה ויעלה. אנחנו ממליצים ללקוחות לשריין עכשיו חופשה, להתייעץ עם סוכן נסיעות שייתן את המענה הטוב ביותר ויתן מידע לגבי אופציות הביטולים השינויים וההחזרים. לשים לב לקנות בחברה ידועה וחזקה בעיקר לנוכח כל התקופה האחרונה שחווינו".