1. 101 חוויות בחינם באילת
זכה להצלחה גדולה בשנים האחרונות, כשמגוון אנשי ועסקי תיירות מקומיים אירחו בחודשי החורף את המבקרים בעיר לשלל חוויות, בסבסוד מלא של עיריית אילת ותאגיד התיירות אילת, ובחינם לגמרי לאורחים.
בימים אלה, בהם העיר אילת הכפילה את עצמה ומארחת מעל 60,000 מתושבי הדרום והצפון, הוחלט להמשיך ולקיים את המיזם "101 חוויות 0 שקלים אילת אחת", של תאגיד התיירות אילת, ואף להרחיבו. החוויות שנבחרו השנה מותאמות לשוהים באילת, שרבים מהם נאלצו לעזוב את בתיהם. אירועים כמו מסיבת אוזניות ניידת או סיור ברים לא יתקיימו, אך במקומם יתווספו אחרים, שיעניקו למפונים השוהים באילת, וכן לתושבים ולאורחים בעיר, קצת הפוגה נחוצה.
יהיה ניתן להצטרף לשיעור יוגה מול היום או לפילאטיס בשקיעה, לסיורים מודרכים בין נופי המדבר הבתוליים או למפגשים עם יוצרים ואמנים בשכונות הוותיקות, לקחת חלק בשלל סדנאות יצירה כמו קליעת סלים מקש, יצירת בובות או הכנת כלי נגינה, לצאת להפלגה בסירת זכוכית אל מרחבי הים האדום, לסיור רכיבה באופניים חשמליים מול הרי אילת או לסשן חתירה בסאפ ולפנק את הקיבה בסיורים קולינריים מעוררי תיאבון בין עסקי אוכל קטנים בעיר - ועוד המון. הכל ללא תשלום.
המיזם יפעל עד לסוף חודש מרץ 2024. פרטים על החוויות שיתקיימו מדי יום, ניתן למצוא באתר
2. התיירות בהר הנגב חוזרת
כבר חודש ימים שעסקי התיירות בהר הנגב סייעו ופינו את כל משאביהם עבור המפונים שהגיעו לאזורם. בימים אלה, כדי להמשיך לפרנס אלפי משפחות, למנוע קריסה כלכלית ולייצר הפוגה לקהל הרחב – העסקים חוזרים לעבוד ופותחים שעריהם חזרה לקהל הרחב.
בין העסקים שנפתחו תוכלו למצוא את הפיצריות המקומיות, בתי הקפה, מאפיות, מעדניות, חומוסיות, מסעדות, פאבים וגם מקומות אירוח ביתיים וחוות הבודדים. כל המקומות פועלים בהתאם להנחיות פיקוד העורף. בין המקומות שנפתחו - מתחם האוכל בטללים ובו מסעדת הבשרים "פרננדו", "פאב 40" ופיצה "טללים". מגוון מסעדות במצפה רמון - המסעדה הים תיכונית "סוסומיה", קפה "גינה" וקפה "קיבוץ", המסעדה הטבעונית "מואנה" ופיצריית "Paco ve Nany". מתחם ההסעדה במרכז המסחרי של מדרשת בן גוריון ובו ה"כנענייה", חומוס "אינתי", "פלאפל פלוס" ועוד וגם קפה "זולתו" ומאפיית "פת מלך" במרחב עם. בירוחם תוכלו למצוא מגוון עסקי מזון פתוחים ביניהם בתי הקפה "גלו", חנות תבלינים "שאטה" ו"ויז'ן". מסעדות הבשרים "מטעמי רוימי", "על הגריל" ו"לה פלנצ'ה" והמאפיות המקומיות "לחם זה", "לחם אבירם" ובית באפה וקונדיטוריית "אללוף".
במקביל, יחלו השבוע ביוזמה חדשה ברמת הנגב והיא אירוח של שוק איכרים, יוצרים, אמנים וחקלאים מהעוטף ומהדרום בכלל, על מנת לסייע להם לחזור לעבודה ולהתפרנס בכבוד. בין המוצרים שימכרו: פירות, ירקות, ריבות, יין ושמן זית. מתי? יום חמישי 9.11 בשעות 19:00- 15:00. איפה? קיבוץ משאבי שדה, ברחבת האסם. פרטים נוספים: לי 0544764020
3. מג'יק קאס פותח את שעריו
Magic Kass פארק השעשועים המקורה במישור אדומים, חוזר לפעילות ופותח את שעריו לקהל הרחב עם הטבה של כניסה לפארק ושימוש בכל המתקנים ב- 65 ששקלים בלבד לאדם.
במהלך החודש האחרון יזם הפארק מהלכים מרגשים כגון תליית תמונותיהם של הילדים החטופים על מתקני הפארק במטרה לשמר ולהעלות את המודעות למאמץ והדחיפות להשבתם הביתה מיד, והארת המבנה בנורות לד וכתובת ענק BRING THEM HOME NOW הקוראת להשבת כל החטופים הביתה. בנוסף, אירח הפארק את משפחות עוטף ישראל וערך להם הפנינג חגיגי להעלאת המורל ומצב הרוח.
מידע מלא על פעילות הפארק ושעות הפעילות ניתן למצוא באתר הרשמי של Magic Kass
4. הספרייה הלאומית נפתחה
בצל המלחמה והמצב הקשה, נפתחה לאחרונה הספרייה הלאומית החדשה של מדינת ישראל בקריית הלאום בירושלים לקהל הקוראים, החוקרים ולציבור הרחב. משכנה החדש של הספרייה, שהוקם בתרומת יד הנדיב ומשפחת רוטשילד ובסיוע תרומת משפחת גוטסמן, משתרע על פני 46 אלף מ"ר ו-11 קומות וכולל אולמות קריאה המיועדים ל-600 קוראים בו זמנית, מתחמי עבודה לחוקרים ולציבור הרחב, מטמון אוטומטי המכיל מיליוני ספרים המגיעים בעזרת רובוטים, תערוכת קבע ותערוכות מתחלפות, בהן יוצגו מאוצרות התרבות והרוח החשובים ביותר של מדינת ישראל והעם היהודי ועוד.
במהלך חודש נובמבר יתקיימו בבניין החדש סיורים וביקורים ללא תשלום המיועדים בעיקר לתושבי העוטף ויישובים הסמוכים לגבול הצפון. במסגרת הביקורים ניתן יהיה להתרשם מהאדריכלות היפה של הבניין החדש, מאולמות הקריאה המעוצבים, ממוצגים היסטוריים, מפסלים ויצירות אמנות של טובי האמנים, ממיצג חווייתי וחדשני, מהמטמון האוטומטי ועוד. כמו כן מתוכננות סדנאות והפעלות לילדים, בכפוף למצב הביטחוני. בתחילת דצמבר צפויים להיפתח לקהל הרחב תערוכת הקבע - "אוצרות הספרייה" והמיצג החוויתי.
פרטים נוספים על שעות הפעילות, אירועים מקוונים, הזמנת סיורים ומידע כללי על שירותי הספרייה הלאומית החדשה, ניתן למצוא באתר הספרייה