החל מיום רביעי (22.12), ברשימת המדינות שהטיסה אליהן אסורה יהיו כ-70 מדינות. בתוך הרשימה המתארכת ניתן למצוא את ארה"ב, צרפת, איטליה, גרמניה, ספרד, טורקיה, איחוד האמירויות, קנדה, איי סיישל, בריטניה ועוד לא מעט יעדים אהובים על הישראלים.

לאחרונה הודיעו במשרד הבריאות שיקיימו דיונים על המדינות האדומות בכל יום, כך שבכל רגע עשויות להצטרף לרשימה האדומה עוד מדינות.

ולאן בכל זאת ניתן לטוס כרגע? אלה המדינות שמצב התחלואה בהן טוב נכון לעשיו (20.12) והן לא צפויות להיכנס לרשימת המדינות האדומות בקרוב. 

מלטה

אם אתם מחפשים יעד אירופאי בטוח - מלטה היא הבחירה הכי טובה עבורכם. המדינה הקטנה הוכתרה לא מזמן כ"הכי בטוחה ביבשת" וכיום ממוצע החולים היומי בה עומד על 187. כך, בזמן שכל המדינות שסביבה נסגרו, כרגע מלטה לא נראית כמועמדת להיכנס לרשימת המדינות האדומות.

מחוסנים פטורים מבדיקת קורונה לפני הכניסה למדינה ומבידוד בה. יש למלא טופס כניסה למדינה לפני הטיסה.

מליהה (צילום:  Zoltan Gabor, shutterstock)
היעד הבטוח באירופה. מלטה|צילום: Zoltan Gabor, shutterstock

מונטנגרו

אחרי שמדינות מערב אירופה המרכזיות נסגרו (או ייסגרו ביום רביעי), מרבית האופציות לטייל בהן ביבשת הן מדינות מזרח אירופה ה"מיוחדות". אחת היפות שבהן, שגם הישראלים כבר למדו להתאהב בה היא מונטנגרו. ממוצע החולים במדינה עומד בשבוע האחרון על 172 חולים חדשים ביום, והגרף שלה נמצא בירידה. 

מחוסנים ומחלימים פטורים מבדיקת קורונה בכניסה למדינה. 


בולגריה

צרפת הפכה למדינה אדומה (היום, 20.12) ואיטליה ושוויץ בדרך (22.12), כך שכל מדינות הסקי העיקריות חסומות בפנינו כרגע. אם אתם מחפשים יעד שכרגע נמצא במצב בטוח יחסית - אז בולגריה היא הפתרון עבורכם, עם אתרים כמו בנסקו ובורובץ. ממוצע החולים בבולגריה עומד על ב-1,400 ביום בשבוע האחרון והגרף נמצא בירידה. 

מחוסנים ומחלימים פטורים מבדיקת קורונה בכניסה לבולגריה. 

אתר הסקי בנסקו (צילום: Nataliya Nazarova, Shutterstock)
בנסקו, בולגריה|צילום: Nataliya Nazarova, Shutterstock

רומניה

מצב התחלואה ברומניה, אחת המדינות שתמיד היו אהובות על הישראלים, בדגש על עיר הבירה - בוקרשט, עומד על כ-700 חולים בממוצע ביום והגרף נמצא בירידה. היות ולא מעט מדינות נסגרו, המדינה הופכת להיות יעד מאוד מבוקש לאחרונה. 

כדי להיכנס לרומניה כולם חייבים לעשות בדיקת קורונה 48 שעות לפני הטיסה. מחוסנים ומחלימים פטורים מבידוד במדינה. 


בחריין

אם אתם מחפשים יעד קרוב, מחוץ לאירופה ושיכול להיות תחליף לאיחוד האמירויות שהפכה היום (20.12) לאדומה - בחריין היא האלטרנטיבה כרגע. ממוצע החולים ביעד מהמפרץ עומד על כ-60 ביום, ונכון לעכשיו, היות ולא הרבה ישראלים טסים אליה, היא לא "מועמדת" להיכנס לרשימה האדומה. 

כדי להיכנס לבחריין יש לעשות בדיקת קורונה 48 שעות לפני הטיסה. מי שאינו מחלים או מחוסן צריך בידוד של 10 ימים ביעד.

תמונת נוף עירוני בחריין  (צילום: אור מאני)
החלופה הכי קרובה לדובאי. מנאמנה, בחריין|צילום: אור מאני

תאילנד

נמשיך להתרחק עוד מזרחה. נכון להיום תאילנד, שהיתה סגורה בפני הישראלים במשך זמן רב, פתוחה ומצב התחלואה בה טוב יחסית. בשבוע האחרון ממוצע החולים היומי עומד על כ-3,000 חולים ביום (במדינה יש 70 מיליון תושבים) והגרף ממשיך לרדת. 

כדי להיכנס לתאילנד צריך לא מעט בירוקרטיה: הכניסה למחוסנים, מחלימים וילדים עד גיל 12. יש לעשות בדיקות קורונה 72 שעות לפני הטיסה, עוד אחת בנחיתה ולחכות לתוצאה שלילית כדי לצאת מהמלון. בנוסף יש לעשות ביטוח קורונה ולעשות עוד בדיקות במהלך השהות.


נפאל

אחד היעדים האהובים על הישראלים במזרח - נפאל, מציג נתונים מרשימים עם כ-210 חולים חדשים בלבד ביום. 

מחוסנים ומחלימים פטורים מבדיקת קורונה שלילית שנעשתה 72 שעות לפני הטיסה. מי שאינו מחלים או מחוסן צריך בידוד של 10 ימים. יש למלא טופס לפני הכניסה למדינה

נערכים לארוחת הסדר בקטמנדו (צילום: בית חב
מדינה אהובה על הישראלים. נפאל|צילום: בית חב"ד קטמנדו, נפאל, חדשות

מקסיקו

מהצד השני של הגלובוס: יעד נוסף שהיה מוגדר אדום הרבה זמן וכיום הוא אחד הבטוחים והפתוחים בעולם - הוא מקסיקו. ממוצע החולים היומי במקסיקו עומד על כ-2,000 חולים חדשים ביום (במדינה של 130 מיליון תושבים).

כדי להיכנס למקסיקו לא צריך להציג שום דבר ואין הגבלות כלשהן.