@idan524 #יספלאנט #סופרלנד #foryou #עידןדזורייב ♬ Meet you at the graveyard -

מי שהגיע לאחרונה לאזור הסופרלנד והיס פלנט שבראשון לציון זכה לראות מראה עצוב: שהאגם המפורסם, שהיה אחד הסמלים של העיר והאזור נעלם לגמרי. במקום ישנה אדמה בוצית, וכמה סירות פדלים שנראה שמונחות שם ללא תכלית.

> מה יש לעשות בראשון לציון

> 24 שעות מפתיעות בראשון לציון

"באתי לפני כמה ימים ליס פלנט וראיתי שהאגם היפה פתאום נעלם. פשוט התאדה. זה אחד המקומות הכי יפים בראשון לציון והסביבה", סיפר אוריאל. "זה הזכיר לי את ההתאדות של ים המלח. מהאגם היפה הזה לא נשאר הרבה. בעיקר בוץ".

"זו הייתה אטרקציה יפה ליד הסופרלנד ולא נשאר ממנה הרבה", אמרה אורית. "הילדים אהבו להסתובב במקום". אגמון הסופרלנד בשמו הלא רשמי, נוצר בחורף 1992 כתוצאה מגשמים שירדו בעוצמה רבה באזור. במקום יש אוכלוסיית דגים גדולה, כמו שפמנונים ואמנונים, עופות מים רבים ואפילו תנים שרואים במקום סוג של בית עבורם. במקום גם היה ניתן לעשות פיקניק, לפדל בסירות פדלים ולהתהלך על השבילים שסביבו.

אגם ראשון 1 (צילום: עידן גרוס)
האגם בימיו היפים. בעירייה מקווים להחזיר אותו למצבו המקורי במהרה|צילום: עידן גרוס

מבדיקה שעשינו, מתברר שה"אשם" העיקרי בהיעלמותו של האגם הוא צמח המים היקינתון שהתפשט בשנים האחרונות על פני האגם וצבע אותו בצבע סגול. מתברר שמדובר במפגע אקולוגי שמאיים על בעלי החיים במקום. מנגד, פעילי סביבה טוענים שאין קשר בין התפשטות היקינתון לבין התייבשות האגם היות וכבר לפני כשנתיים היקינתון החל להשתלט.

כך או כך, בעיריית ראשון לציון השקיעו בשנה האחרונה עשרות מיליוני שקלים במטרה להעלים את היקינתון ולהחזיר את האגם לצורתו המקורית. בתוך כך, העירייה שכרה כבר לפני כשנה חברה חיצונית במטרה לפנות את מרבדי היקינתון, אך זה לא התקדם בקצב משביע רצון.

"אנחנו מעלימים את היקינתון בצד אחד והוא מופיע בצד השני", ציין גורם בעירייה, "זו עבודת נמלים. אנחנו עושים הכול כדי להחזיר את האגם למה שהיה קודם, אבל העבודה להוצאת היקינתון מורכבת מאוד. זה יכול לקחת כמה חודשים טובים אבל אנחנו עובדים מסביב לשעון כדי שהאגם יחזור לימיו היפים".

מעיריית ראשון לציון נמסר בתגובה: "בחמש השנים האחרונות עיריית ראשון לציון השקיעה מיליוני שקלים בשיקום והצלת האגם וזאת לאחר שצמח היקינתון המים שהוא מין פולש ועקשן השתלט עליו. הצמח מסוגל להכפיל עצמו בתוך חמישה ימים ומונע מקרני השמש לחדור למים. הדבר פוגע בדגה, פוגע באיכות המים, דוחק ומכחיד צמחי מים מקומיים ומפר את האיגון האקולוגי בסביבה הימית. בשבועות האחרונים החלה העירייה בעבודות שמטרתן טיפול ביקינתון המים למען הצלת האגם בידיעה שאם לא נעשה זאת האגם ילך ויגווע מעצמו. לכן נדרש בשלב הראשון לייבש חלק מהאגם, להוציא את הצמח מהשורש  בכדי לאפשר לאגם  שהוא אגם מי נגר עילי, לקיים בתוכו את המאזן האקולוגי הבריא שנחוץ לקיומו".