עשרות ישראלים שנתקעו בקפריסין בעקבות המצב הביטחוני מוצאים דרכים יצירתיות לחזור הביתה, לאחר שנתקלו בקשיים למצוא טיסות זמינות וזולות לישראל. בעוד משרד התחבורה טרם מימש את הבטחותיו לשאטל ימי והטסת ישראלים באמצעות מטוסי הרקולס, פונים אזרחים לפתרונות עצמאיים.

"פנינו לכמה בעלי יאכטות, חלקם בקפריסין וחלקם בארץ, בבקשה להשיט אותנו תמורת תשלום", מספר ר', אחד הישראלים התקועים. "הצענו להשתתף בעלויות הדלק וההוצאות, בסכום של כ-1,000 דולר לנוסע. בלתי אפשרי למצוא טיסות לישראל, ואם בכלל - הן יקרות מאוד".

לרנקה נמל קפריסין (צילום: Alexey Chistenko, shutterstock)
חלק מהישראלים בוחרים בפתרונות יצירתיים כדי לחזור לישראל. לרנקה, קפריסין|צילום: Alexey Chistenko, shutterstock

א', בעל יאכטה, מאשר כי קיבל פניות להשטת ישראלים, אך מדגיש את הסיכונים הכרוכים בכך: "מערכות ההגנה לא מיירטות טילים שנורים לים, וקיימת סכנה של ירי מלבנון. רוב בעלי היאכטות לא יסתכנו בהפלגה מישראל לקפריסין, אבל אלה שכבר נמצאים בקפריסין מוכנים להשיט שניים-שלושה נוסעים. זה יכול לעלות בין 750 ל-1,000 דולר לנוסע, זול יותר מטיסה".

במקביל, כ-100 ישראלים הצליחו לחזור לארץ בימים האחרונים באמצעות מטוסים פרטיים ששכרו. "לקחנו עשרה חברים מטוס פרטי. כל אחד שילם 800 דולר והגענו לישראל בטיסה כיפית בלי כל הבלגן", מספר אורי, אחד החוזרים.

המצב ממחיש את הייאוש של ישראלים רבים השוהים בחו"ל ומנסים לחזור הביתה בכל דרך אפשרית, גם אם היא כרוכה בסיכונים או בעלויות גבוהות. בעוד שהרשויות מתקשות לספק פתרונות מהירים, האזרחים נאלצים לקחת את היוזמה לידיים ולמצוא דרכים יצירתיות לשוב לארץ.