"זה קרה בפושקר באמצע פסטיבל ה'הולי'. הרגשתי שמישהו צובט לי בגוף, בטוסיק ובחזה. הסתובבתי צרחתי עליו והוא ברח מהמקום", שחזרה ד', מטיילת ישראלית בהודו. "ואני לא היחידה שהוטרדה. היו עוד מטיילות ישראליות שהוטרדו מינית על ידי צעירים הודים וזו הייתה תחושה נוראית ובעיקר של חוסר אונים, כי לא הייתה שום דרך לאתר אותם בכל כל הבלגן ולהזעיק שוטרים שיתפסו אותם".
>> לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש
הסיפור הזה ודומים לו הם לא תופעה חדשה בהודו, ומטיילות רבות שהגיעו לתת היבשת התלוננו על תחושה לא נעימה מצד המקומיים במקרה הטוב ועל הטרדה גופנית במקרה הרע. היות ולפני כשבוע התקיים בהודו פסטיבל ההולי, לא מעט מטיילות ישראליות העלו בקבוצת הפייסבוק "הודו מטיילים עם מירון", סיפורים המתארים חוויות לא קלות שעברו במהלך החגיגות, בעיקר בפושקר.
"אני זוכרת שנכנסנו אני וחברה לגסטהאוס בפושקר. הבעלים של המקום הציע לנו כל מיני הצעות מגונות והטריד אותנו מינית. הוא הציע לנו עיסוי וסירבנו בתוקף", נזכרת נ', מטיילת נוספת שהעלתה פוסט לאחרונה. "אחר כך הוא התקשר במהלך הלילה והציע לנו כל מיני הצעות. למחרת עזבנו את המקום. פחדנו שייעשה לנו משהו. היינו לבד".
מקרה דומה התרחש בבית מלון גדול בפושקר, שגם בו עובד ומנהל הציעו לישראליות עיסוי בחינם באמצע הלילה ולא הרפו גם לאחר שסורבו. "הוא לא הפסיק להתקשר אלינו מהרגע שנכנסנו למלון שלו ולהציע לנו עיסוי. אמרנו שאנחנו לא רוצות אבל הוא המשיך להתקשר. באמצע הלילה לקחנו את התיקים ועזבנו את המקום", סיפרה מטיילת אחרת.
"מומלץ להסתובב בקבוצות גדולות"
גם נ' העלתה פוסט בו סיפרה כיצד חברתה שלא רוצה להיחשף הוטרדה מינית בגסטהאוס בגואה: "התעוררתי באמצע הלילה כי הרגשתי משהו זז עליי, חשבתי שזה עכבר, הדלקתי את האור וגיליתי שזה אחד העובדים שנכנס אליי לחדר. מיד התחלתי לצעוק עליו שיצא והוא ניסה להגיד לי להיות בשקט ולבוא איתו. אחרי עוד כמה ניסיונות הצלחתי לנעול את עצמי מבפנים אחרי שהוא ניסה להדוף את הדלת כמובן. ברור שלא עצמתי עין עד הבוקר".
לדבריה, כבר בבוקר היא עזבה את המקום לאחר ששילמה את הכסף עבור ימי הלינה שהזמינה. לטענתה, היא הצביעה בפניו על העובד שניסה לתקוף אותה מינית אך לא עשו לו דבר. "אצלי הכול נגמר עוד בסדר הלוואי ואצליח למנוע את המקרה הבא", סיכמה נ' את החוויה הלא נעימה שעברה חברתה.
מטיילים ותיקים ששהו בהודו כמה פעמים המליצו לבנות להגיע לגסטהאוסים בקבוצות גדולות עם כמה בנים כדי למנוע כל ניסיון לפגוע בהן. כמו כן, כמה מטיילות טענו שהצטיידו באולרים, באלות, בגז מדמיע ובברזלים חדים כדי להגן על עצמן מכל ניסיון של תקיפה או הטרדה מינית.
בנוסף להמלצות השונות של המטיילים, כמובן שהרשויות במדינה מכירות את התופעה ומנסות למנוע אותה בדרכים שונות. כך למשל, במדינת קארלה, בדרום הודו, ישנן ניידות משטרה ורודות בשם : PINK POLICE PATROL שמאוישות על ידי שוטרות מקומיות ומטרתן לטפל באלימות כלפי נשים וילדים.