באורך שבעה קילומטרים בלבד וברוחב שני קילומטרים, האי חריסי אולי קטן, אבל הוא אטרקטיבי ביותר. הנופשים מגיעים בעיקר לשמורת הטבע המוגנת על החופים החוליים המשובחים שלה, עצי הערער, דיונות החול ויערות הארזים. חוף הזהב הוא האטרקציה העיקרית של חריסי: חוף חולי רחב ידיים עם מים צלולים על הרקע של כרתים. אבל עכשיו אף אחד לא יהיה רשאי יותר לבקר בחריסי - הממשל האזורי של כרתים הטיל איסור על כניסה לאי.

>> רוצים לטייל בכרתים? הכנסו למדריך המלא

התיירים בחוץ הטבע בפנים

למרות שאל האי חריסי ניתן להגיע רק באמצעות סירה, כ-200 אלף מבקרים מציפים את האי הקטנטן מדי שנה. חלקם אף התיישבו בבקתות בבנייה עצמית באי במהלך חודשי הקיץ. הממשל האזורי של כרתים יצא כעת בהצהרה כי הוא עוצר את ההצפה התיירותית באי עם איסור כניסה, כפי שמדווחים כלי תקשורת אזוריים שונים.

חריסי כרתים יוון  (צילום: Georgios Tsichlis, shutterstock)
כ-200 אלף מטיילים מגיעים כל שנה|צילום: Georgios Tsichlis, shutterstock
חריסי כרתים יוון שלט (צילום: GTzach, shutterstock)
שלטים בחריסי מורים לתיירים לא להשאיר דבר באי|צילום: GTzach, shutterstock

על פי הודעת הרשויות, הטבע באי חריסי הושמד, במיוחד עצי "ארזי חריסי". רוב העצים, שחלקם בני יותר מ-100 שנים, עומדים למות. איסור הכניסה אפוא הכרחי כדי שהטבע באי יוכל להתאושש אחרי שנים של הרס איטי. על כן מותר למבקרים להתקרב לאי רק באמצעות סירה ולשחות לחוף, אך אין להתהלך באי או להמשיך לבלות בו במהלך הביקור.

האי חריסי כרתים ייוון  (צילום: Georgios Tsichlis, shutterstock)
האי נסגר כדי לתת לטבע להתאושש|צילום: Georgios Tsichlis, shutterstock
תיירים באי חריסי כרתים ייוון (צילום: Georgios Tsichlis, shutterstock)
התיירים כבר לא יוכלו לבלות שעות על האי |צילום: Georgios Tsichlis, shutterstock

החי והצומח הושמדו על ידי האדם

המבקרים הרבים באי חריסי יצרו אשפה ונכנסו אל פנים האי, עובדה שהובילה להרס שלה הצמחים הצעירים. לארזים במיוחד מערכת שורשים רגישה ומרחיקה לכת שנפגעה קשות. אבל זה לא הכל: תושבי הקיץ אפילו בנו טברנות מאולתרות ושאבו מים ממי התהום - שבתורם חסרו לצמחים. נכון לעכשיו עדיין לא בטוח כמה זמן האי חריסי לא יהיה נגיש והאם הטבע יצליח להתאושש לחלוטין.