אחרי תקופה ארוכה שעונת הקיץ החמה והעלייה בכמות חולי הקורונה, הבריחו את התיירים מאיחוד האמירויות, הישראלים מתחילים לחזור בהמוניהם למדינה שנפתה לנו רק לפני שנה. בתוך כך, גם הסיפורים השונים על ישראלים שמסתבכים במדינה עם החוקים הנוקשים, מתחילים לחזור.
לאחרונה, תייר ישראלי שנסע באור אדום בעת שטייל באבו דאבי נקנס בסכום של 45 אלף שקל. בנוסף, על פי החוקים במדינה הרכב היוקרתי מסוג 'למבורגיני', שהיה שייך לחברת השכרה, הוחרם לחודש ימים והוא נדרש לשלם לחברה עוד 15 אלף לאחר הנחה ותחנונים. התייר התקשה להאמין למשמע אוזניו, אבל באבו דאבי הבהירו לו שללא תשלום החוב הוא לא יוכל לצאת מהמדינה.
"הוא לקח הלוואה מהבנק ובעזרת חברים קרובים הוא שילם את הקנס ורק אז יכול היה לצאת מהמדינה. זה לקח לו שבוע", סיפר מדריך טיולים ישראלי שסייע לתייר. "הישראלים חושבים שאיחוד האמירויות זה כמו בישראל והם יכולים להשתולל בכבישים ולעשות מה שבא להם. יש פה מצלמות שמתעדות הכול והקנסות פה כבדים ביותר, אין פה חוכמות. הם עושים הכול כדי למגר את הפשע ועבירות התנועה. כנראה שהתייר הישראלי יצטרך להבין דרך הכיס שפה מחמירים מאוד עם עברייני תנועה ולא משנה אם זה תייר או מקומי".
על פי הערכות של גורמים בענף התיירות, מאז נפתחו הטיסות לדובאי ואבו דאבי מאות ישראלים נקנסו בגין עבירות תנועה שביצעו. החל מחציית קווי הפרדה, נהיגה במהירות מופרזת וחניות במקום אסור. באבו דאבי למשל, העלו את סכום הקנס לנהגים שנוסעים באור אדום ל-50 אלף שקל. רק כדי להמחיש: בישראל הקנס על חצייה באור אדום הוא של 1,500 שקל ועשר נקודות חובה.
"היו מקרים שתיירים ישראליים לא חצו במעבר חצייה ונקנסו ב-400 דירהם (כ-350 שקל) או נהגים שנסעו בפראות ולא אפשרו להולכי רגל לחצות את הכביש ושילמו קנסות של אלפי דירהם. ההקפדה פה על תרבות נהיגה בכבישים היא חשובה מאוד עבור השלטון", הסביר סוכן נסיעות שמתגורר לסירוגין בדובאי ובישראל. "הם מעלים את הקנסות כדי להרתיע בעיקר תיירים שמשתוללים בכבישים ומסכנים בני אדם".
במקרה אחר, ישראלי שביצע עבירת תנועה חמורה בה נהג במהירות מופרזת של 200 קמ"ש, נאלץ לשלם קנס של עשרות אלפי שקלים, לא כולל עוד כ-30 אלף שקל לחברת ההשכרה מכיוון שהרכב בו נהג הוחרם על ידי המשטרה המקומית לחודש ימים.
בנוסף, כמה עשרות ישראלים שחנו במקומות אסורים ונקנסו ב-1,000 דירהם (כ-850 שקל) וסירבו לשלם את הקנס לחברת ההשכרה לא הורשו לחזור לישראל עד לתשלום החוב. הובהר להם שהפרטים שלהם הועברו לביקורת הגבולות בשדה התעופה והם לא יורשו לטוס ללא תשלום הקנסות.
"בשנה האחרונה יש עלייה גדולה בעבירות תנועה חמורות במדינה בעיקר של תיירים והשלטונות החליטו להחמיר בסכומי הקנסות כדי להרתיע. הישראלים מתנהגים כמו במערב פרוע לצערי ואחר כך הם בוכים למה חטפו קנסות כבדים", הוסיף סוכן הנסיעות, "פה החוקים נוקשים. אתם באים לטייל פה תתנהגו בהתאם לחוקים במדינה".