ברחבי העולם מתמודדים עם תיירות יתר בכל מיני שיטות יצירתיות, אך אין ספק שבמערות הבודהיסטיות של יונגאנג (Yungang) בסין מצאו שיטה לא שגרתית שמנצחת את כל השאר.
באתר המורשת של אונסק"ו, בו יש -51,000 פסלים שנחצבו ב-252 מערות לפני כ-1,500 שנים, מתמודדים בשנים האחרונות עם עומס מבקרים, שהגיע עד 3 מיליון בשנה, וגורם בין השאר לתורים ארוכים לשירותים. בעקבות כך החליטו במקום להציב טיימרים שיראו למבקרים כמה זמן נמצא מי שנכנס לתא.
סרטון ששותף לאחרונה באתרי חדשות סיניים וברשתות החברתיות, מציג סט טיימרים המותקן מעל שורה של תאי שירותים לנשים, כשמעל כל תא יש שעון דיגיטלי משלו. כאשר התא פנוי, מסך ה-LED מציג את המילה "ריק" בירוק. אם הוא בשימוש, הוא מציג את מספר הדקות והשניות שהדלת נעולה.
"זו אמורה להיות שיטה מתקדמת שמטרתה לגרום לכך שלא תצטרך לעמוד בתור בחוץ או לדפוק על דלת תא השירותים", אמר אחד המבקרים במקום. "אבל גם זה קצת מביך. זה הרגיש כאילו עוקבים אחרי".
איש צוות במקום טען שהטיימרים הותקנו כדי להתמודד עם עלייה במספר המבקרים באטרקציה - וזה כולל את המתקנים בתוך אתר התיירות. "הם לא נמצאים שם כדי לשלוט על משך הזמן שאתה יכול להשתמש בשירותים", הוא אמר. "זה בלתי אפשרי שנעיף מישהו באמצע השימוש. אנחנו לא מגדירים מגבלת זמן כמו חמש או 10 דקות. זה נועד לעזור למי שממתין".
ברשת התגובות היו פחות סלחניות לשיטה. "אתר תיירות הוא לא משרד - מי יבלה את זמנו בשירותים? האם זה באמת נחוץ?" אמר אחד הגולשים. "למה שלא יוציאו את הכסף על בניית תאי שירותים נוספים?" אמר אחר.