לא רק באירופה: ישראלים שמתגוררים באוסטרליה מעידים על שבתקופה האחרונה הם מרגישים יחס עוין כלפיהם, שהתגבר מאוד מאז מתקפת הפתע הרצחנית של חמאס בשבעה באוקטובר.

אלון, צעיר ישראלי שעבר להתגורר במלבורן לפני כשנתיים, סיפר בשיחה עם mako כי בשנה האחרונה גובר החשש ברחובות להזדהות כיהודים בשל ההפגנות האלימות של הפרו-פלסטינים והיחס נגד ישראלים מצד המהגרים שחיים באוסטרליה. "יש פה המבורגרייה ממש מפורסמת שהבעלים שלה זה אחד מהמארגנים של ההפגנות נגד ישראל, לבעלים של המקום היה סניף באזור היהודי של מלבורן", מספר אלון. "ברגע שהיהודים שמעו שהוא מארגן את ההפגנות האלה, הם החליטו לא לקנות מהעסק שלו יותר, ומה שהוא עשה זה פשוט להצית את העסק שלו בשביל לקבל את כספי הביטוח, ועוד הוא דאג להאשים את היהודים בהצתה. האירוע הזה פתח את כל מהדורות החדשות והוביל להפגנות עוד יותר אלימות, ממש חיפשו יהודים והכו אותם ברחובות מלבורן. היהודים פה חווים עלילות דם וגלים של אנטישמיות, אפשר לעשות מה שרוצים פה ליהודים וזה לא מעניין אף אחד, כאילו הדם שלנו מותר".

> הרשימה השחורה: המדינות שלא תומכות בישראל

> לא לפחד כלל: היעדים הכי בטוחים באירופה

אלון טוען כי אותם פרו-פלסטינים לא חוששים לאיים בפומבי כלפי יהודים, ואף מפרסמים ברשתות החברתיות פוסטים שקוראים לתקוף את היהודים ואף באחת משדרות הגרפיטי הכי מפורסמות באזור יש קריאות לתמוך במאבק הפלסטיני ואיומים לפגיעה בחייהם של יהודים. "אפילו המועצות העירוניות כאן מציגות מצע פרו-פלסטיני כדי להיבחר. לא מזמן נערכו הבחירות, ובמקום לדבר על כיסוח דשא ברחובות ומחירי ארנונה, המועמדים היו צריכים להציג עמדות נגד ישראל כדי לצבור עוד ועוד קולות".

מודעה נגד ישראלים (צילום: מתוך הרשתות החברתיות)
מסתובבים עם כאפייה באוניברסיטה|צילום: מתוך הרשתות החברתיות
מודעה נגד ישראלים (צילום: מתוך הרשתות החברתיות)
מודעה אנטישמית נגד יהודים|צילום: מתוך הרשתות החברתיות

גם באוניברסיטה גדולה ומוכרת באוסטרליה הקריאות נגד ישראל הפכו להרגל, ועטיית כאפייה הפכה לעניין שבשגרה. "היה יום שתומכי פלסטין נכנסו להרצאות וביקשו ממי שתומך בפלסטין להרים את היד, וכל מי שלא הרים את היד, אפילו שהוא לא תומך בישראל אלא רק מתנגד להביע עמדה פוליטית, 'קיבל' שיימינג ברשתות החברתיות. הם דאגו לצלם את הפנים של כל מי שלא הרים יד והפיצו את הפרטים ברשתות החברתיות. וזה לא דבר חריג, זה קרה יותר מפעם אחת בכל מיני פקולטות."

באירוע קשה נוסף, שהתרחש השבוע בצפון מזרח אוסטרליה, אישה מקומית גייסה כספים לתמיכה במאבק הפלסטיני. ישראלי שעבר במקום ניגש אליה וביקש ממנה לבדוק לעומק את העובדות של מה שקורה ברצועת עזה לפני שהיא מגייסת כספים. אותה אישה שאלה אותו מאיפה הוא, וכשהשיב לה שהוא מישראל, היא צעקה עליו, וטענה ש'לא אכפת לה שהוא מישראל, אלא רק מזה שהוא יהודי מלוכלך'".

לדברי אלון, יש לא מעט מקומיים שתומכים בישראל, אך מפחדים להביע את דעתם עקב העוינות מצד הגורמים הפרו-פלסטינים. "מי שעושה פה את הבלגן מהגרים מהגרים שמהווים 3 אחוזים מהאוכלוסייה הכללית. הרבה מאוד אוסטרלים פה ממש בעדנו אך הם שקטים, מפחדים. הבעיה זה בעיקר בתקשורת המיינסטרים פה שמציגה רק צד אחד של הסכסוך".

גם ניר, שעבר מסידני לחווה בצפון מזרח אוסטרליה, מספר כי בקבוצות השונות בוואטסאפ של ישראלים שמתגוררים במדינה תמיד יש דיווחים על מיקומים של הפגנות פרו-פלסטיניות ולאן לא כדאי להתקרב בשל גורמים עוינים: "אני חושב שבאופן פרטני להרבה אנשים קרה פה מקרה שהגיבו להם על זה שהם מישראל בצורה מתריסה או מסתכלת. בקבוצות השונות שלנו תמיד דואגים לעדכן על אירועים מהסוג הזה".


כזכור, הממשלה האוסטרלית מעודדת הגירת עזתים והזמינה לשטחה למעלה מ-3,000 תושבי הרצועה מאז השבעה באוקטובר. רק השבוע נודע כי הרשויות באוסטרליה מנעו כניסה למדינה של איילת שקד. השרה לשעבר הוזמנה להשתתף בבירה קנברה, והודיעה כי ממשלת הלייבור סירבה להעניק לה אשרת כניסה בגלל התנגדותה של שקד להקמת מדינת פלסטינית.

בעקבות האירוע החריג, גורמים מדיניים הודיעו השבוע כי ישראל בוחנת את ביטול הסכם הפטור מוויזה עם הממשלה האוסטרלית. שר הפנים משה ארבל פרסם גינוי חריף והגדיר את ההחלטה של ממשלת אוסטרליה כ"נבזית".