בסוף השבוע האחרון התקיימו במרוקו עשרות הפגנות תמיכה ברחבי הערים הגדולות ובאצטדיוני הכדורגל בעד חמאס וחיזבאללה ונגד נגד מדינת ישראל והיהודים. בחלק מהאצטדיונים  הקהל שיבח את התקפת החמאס ב-7 באוקטובר על מדינת ישראל. תמונות של מנהיג חמאס יחיא סינוואר, שחוסל כמה ימים לפני כן, נישאו על ידי הקהל הרב, לצד איסמעיל הנייה, חסן נסראללה ומנהיג איראן חמינאי. חלק מהאוהדים לבשו חולצות מודפסות של ה-7 באוקטובר בהתרסה נגד מדינת ישראל. כיום, נדמה שהמדינה שהייתה אהובה על התייר הישראלי ממש עד תחילת המלחמה העלתה את רף השנאה שלה לשיאים חדשים.

> כבר מתחילת המלחמה: השנאה לישראל במרוקו היתה גדולה

> ישראליות נדרשו לשלם שוחד כדי להיכנס למרוקו

"אני מרגיש פה כמו בעזה", אומר י', יהודי שגר במרוקו, בראיון ל-mako. "ביום שבת היו עשרות הפגנות תמיכה גדולות בחמאס, בחיזבאללה ובאיראן בכל רחבי מרוקו. מעולם לא הייתה שנאה כזו נגד מדינת ישראל ואני נולדתי במרוקו וגר בה 50 שנה. יש חרם גדול על חנויות של יהודים, לא קונים מאיתנו סחורות, נפגענו כלכלית בצורה קשה ביותר. גם הרשויות במדינה הפכו לפרו פלסטיניות ולצערי נראה שמרוקו עקפה את טורקיה בשנאתה למדינת ישראל וליהודים. השוטרים ברחובות מעלימים עין מההפגנות שרובן לא חוקיות, יהודים שיש להם עסקים בורחים מפה ונשארו רק המבוגרים מהמעמד הנמוך שחוששים לצאת מהבתים שלא יעשו בהם פרעות".

חברי הקהילה היהודית זועמים על כך שהמלך והרשויות במרוקו, המשטרה, בתי המשפט והתביעה לא יוצאים נגד ההפגנות ומונעים אותן. "ב-58 ערים במרוקו היו הפגנות והמלך שותק ולא פוצה פה על כל ההפגנות והשנאה לישראל וליהודים, דבר שלא קרה מעולם במרוקו. נדמה שלא איכפת לו מכלום. לאורך כל השנים המלכים במרוקו תמיד דאגו להגן על היהודים ולא אפשרו הפגנות כאלה סוערות נגד מדינת ישראל. זה מדאיג מאוד שכולם שותקים בגלל אינטרסים כלכליים ומדיניים".

ואם לא די בכך. גורמים בכירים בקרב מקבלי ההחלטות במרוקו נתנו הוראה להחרים חברות ישראליות המייצאות מוצרי מזון למדינה בנימוק שזו הנקמה על הפלישה של הצבא הישראלי לעזה וללבנון. "יש קמפיינים הקוראים לחברות מרוקאיות שלא לייצא לישראל קוסקוס ומוצרי מזון שונים ולא לסחור עם חברות ישראליות בגלל המלחמה בעזה ובלבנון", אומר גורם בקהילה היהודית. "בכלי התקשורת המובילים במרוקו יש שנאה לישראל מכנים אותה 'הישות הכובשת'. גורמים במרוקו המקושרים לפרלמנט מכנים את סינוואר גיבור אמיץ אשר הגן על מולדתו, וגינו בחריפות את חיסולו ידי ישראל".

גם התיירות מישראל למרוקו לא ידעה שפל כזה. מדריכת טיולים וותיקים ביטלה טיול קבוצתי של 14 יום במרוקו, שהיה אמור לצאת בחנוכה, בגלל המצב במדינה והחשש של חברי הקבוצה שרכשו את החבילות.

"אנשים לא רוצים לשמוע בכלל על מרוקו, רק בודדים ואמיצים פנו אליי וטסו. הופתעו לטובה שנהנו ולא פגעו בהם בגלל שהם ישראלים, אבל כאלה יש מעטים. מרבית הטיולים למרוקו, שהיו מיועדים לשבועות הקרובים בעיקר בקבוצות, בוטלו. ההפגנות במרוקו והפרסומים מפחידים. לדעתי מרוקו מפסידה לא רק את היהודים שבורחים ממנה, אלא גם את הישראלים שלא רוצים לטייל בה יותר".