ההתפשטות המואצת של נגיף הקורונה בלונדון, שככל הנראה נגרמת ממוטציה חדשה שפיתח הנגיף וגורמת לו להתפשט במהירות רבה יותר, הביא מדינות רבות באירופה לסגור את שעריהן בפני טיסות מהאי הבריטי. צרפת הודיעה אמש על ביטול כל הטיסות שהיו אמורות לנחות במדינה ב-48 השעות הקרובות.
"לא נאפשר כניסת אנשים מבריטניה לצרפת ב-48 השעות הקרובות בכל דרך אפשרית. נבחן את המשך ההגבלות לאחר 48 שעות, אנחנו מתנצלים על אי הנוחות", אמר דובר הממשל הצרפתי. בכך מצטרפת צרפת להולנד, בלגיה, אוסטריה, איטליה, אירלנד וישראל שהודיעו כי הן סוגרות את שעריהן לטיסות מבריטניה.
מהחשש וההבנה כי מדינות רבות צפויות לנקוט בצעדים דומים, אלפים פקדו הלילה את שדה התעופה המרכזי של לונדון במטרה לצאת מהעיר שנמצאת בסגר הדוק. תורים ארוכים של נוסעים השתרכו סמוך לדלפקים של חברת בריטיש איירוויס בתקווה לנסות לעלות על הטיסות האחרונות לדבלין השכנה לפני סגירת הגבולות.
Londra Heathrow Havalimanı'ndaki binlerce yolcu mahsur kaldı.#Covid20#Londraheathrow#İngiltereHavaalanı pic.twitter.com/5Oh8rJFeSH
"אנחנו לא מבינים מה הולך פה. מאות אנשים עם כרטיסים הגיעו לדלפק של בריטיש איירוויס אבל הם לא באמת יודעים מה לעשות איתנו", כתב נוסע שהמתין לטיסה לדבלין, "בריטיש איירוויס בקשר עם השלטונות באירלנד כדי להבין אם אפשר לטוס לשם. אני מקווה מאד שנחגוג את חג המולד באירלנד ולא בלונדון".
גרמניה, שנמצאת גם היא בסגר הדוק ובשלב זה טרם הכריזה על עצירת הטיסות מבריטניה, צפויה לעשות זאת היום. "זה עניין של שעות עד שגרמניה תאסור על כניסת תיירות מבריטניה", אמר מקור בברלין לסוכנות AFP, "אני מניח שזאת תהיה בסופו של דבר גם המדיניות של כל המדינות החברות באיחוד האירופי". מדינה שבשלב זה הכריזה כי תאפשר לטיסות מבריטניה להמשיך כסדרן היא ארה"ב. "אני לא חושב שיש סיבה לדאגה כרגע", אמר הלילה ל-CNN מונסף סלאווי, ראש הצוות של מפתחי החיסונים לקורונה בארה"ב.
על פי ההערכות המוטציה כבר מזמן עברה את שערי בריטניה והגיע למדינות שטרם אבחנו את הזן החדש של הנגיף. משרד הבריאות באיטליה הודיע אתמול כי תושב ששב מבריטניה בימים האחרונים אובחן כחולה בזן החדש. בדרום אפריקה נחשפה מוטציה נוספת שבשונה מהמוטציה הבריטית, נראה שזן זה אמנם לא מדביק יותר, אך הוא עשוי לגרום למחלה חמורה יותר.
"הגל השני שאנחנו חווים מונע על ידי וריאציה חדשה של הנגיף", אמר שר הבריאות של דרום אפריקה בתדרוך וירטואלי שנעשה ביום שישי האחרון. החדשות הטובות הן שהחיסונים שפותחו ככל הנראה יהיו יעילים גם נגד המוטציה הבריטית וגם המוטציה החדשה הזו, כך שכרגע אין חשש לכך שהיא עמידה מפני החיסונים.