בקבוקים קטנטנים של מוצרי טיפוח כמו שמפו, סבון וג'ל רחצה ייאסרו להפצה ברחבי אירופה, ובייחוד בבתי המלון ביבשת. כך על פי הנציבות האירופית שהציעה לאסור את השימוש במוצרי טואלטיקה במלונות כחלק מהכללים החדשים להפחתת הפסולת, שאוסרים על הספקים להמשיך ולהפיץ את האריזות הקטנות. במקום זאת, בתי מלון ייאלצו להשתמש בבקבוקים גדולים יותר לשימוש חוזר, או שהאורחים יצטרכו להביא איתם את הבקבוקים מהבית.
בקבוקי הטיפוח הקטנים לא רק מקלים על האורחים שלא צריכים לארוז סבונים במזוודה שלהם, אלא גם הופכים למעין מתנה מהמלון לאורחים, שכן רבים לוקחים אותם איתם חזרה הביתה. מדובר בפעולה שתורמת גם לבתי המלון מבחינת שיווק והפצת שמם אצל אורחים פוטנציאלים בעתיד.
אבל לנציבות האירופית יש סיבות טובות לאסור את הפצת האריזות האלה. הכל חלק מהניסיון להקטנת טביעת הרגל הפחמנית של האיחוד האירופי בעשור הבא. על פי המדדים, כל מדינה אירופית מייצרת כמעט 180 ק"ג של פסולת פלסטיק בשנה.
הדוח של הנציבות האירופית מציין כי אריזות הן אחד השימושים העיקריים של חומרי פלסטיק, כש-40 אחוז מהפלסטיק ו-50 אחוז מהנייר ברחבי האיחוד האירופי מיועדים לאריזה. "ללא פעולה, האיחוד האירופי יראה גידול נוסף של 19 אחוז בפסולת אריזות הנייר עד 2030, ובפסולת אריזות פלסטיק גידול של 46 אחוז.
מדינת קליפורניה בארצות הברית העבירה חוק דומה ב-2019, כשהאיסור יחול על מלונות עם יותר מ-50 חדרים, החל משנת 2023, ואלה עם פחות מ-50 חדרים ב-2024. המפרים ייקנסו ב-500 דולר בגין עבירה ראשונה, ובו-2,000 דולר עבור הפרות חוזרות.
>> פקחו עיניים: היעדים הפופולריים באירופה עם שיעורי הגניבות הגבוהים ביותר
>> כתוב בכוכבים: זה מה שאמורים לקבל במלון לפי הדירוג שלו
>> השמועה כבר רצה: זה יהיה הריזורט בעונה השלישית של הלוטוס הלבן?
תיירים רבים מסתמכים על הבקבוקים המיניאטוריים למרות שכמה מרשתות בתי המלון כבר הפסיקו להציע אותם. רשת Marriott International החלה להפסיק בהדרגה את השימוש בבקבוקי פלסטיק קטנים בחדרי המלון שלה מדצמבר 2020. חברת IHG, בעלת Holiday Inn ומותגים נוספים, הורידה כ-200 מיליון בקבוקי פלסטיק קטנים בבתי המלון שלה.
לא רק מוצרי הטיפוח הזעירים בין המוצרים שהאיחוד האירופי נפטר מהם. בנוסף אליהם, נאסרות אריזות חד פעמיות של פירות וירקות, במטרה לקדם מיכלים שניתן למלא מחדש ולעשות בהם שימוש חוזר. עדיין לא פורסם מתי האיסור ייכנס לתוקף מכיוון שההצעה עדיין צריכה לעבור את אישורו של הפרלמנט האירופי.