הרשויות בדנמרק הודיעו כי בשל מחסור בכוח אדם היא תגייס פלוגות צבא כדי להגן על מוסדות ישראלים והיהודיים, בעיקר בעיר הבירה קופנהגן. אותם כוחות שאמורים להבטיח את שלומם של היהודים בעיר, יחלו לעשות זאת כבר ממחר (רביעי) ובין היתר יאבטחו את שגרירות ישראל ובית הכנסת בקופנהגן. "איום הטרור בדנמרק חמור", אמר שר ההגנה טרואלס לונד פולסן.
ההחלטה הזו מגיעה בעקבות העובדה שהמשטרה נמצאת כבר בתפקוד מלא בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות, מחאות והפרות סדר, ולכן היא זקוקה לתמיכה מיחידות הצבא. כמו במדינות רבות באירופה, לאחר מתקפת חמאס על ישראל התקיימו מחאות איסלאמיסטיות גדולות שהובילו גם לעלייה באיומים כלפי הקהילה היהודית והישראלית, ובתוכם גם על התיירים מישראל.
מתוך 5.9 מיליון תושבי דנמרק, כ-250,000 הם מוסלמים ו-7,000 הם יהודים. הממשלה הסוציאל-דמוקרטית נוקטת כבר שנים במדיניות נוקשה כלפי הגירה, אחת הקשות והמגבילות באירופה. בחודשיים האחרונים התקיימו מחאות רבות, בייחוד במרכז קופנהגן, בחלקן הניפו מפגינים את דגל הארגון האסלאמיסטי חיזב א-תחריר, שמטרתו להקים ח'ליפות כלל עולמית וקראו ל"ג'יהאד" - מלחמה נגד כל הכופרים.
אתמול (שני) פירסם המל"ל רשימה ארוכה של כ-80 מדינות שבהן קיים איום כלשהו לישראלים, חלקן למספר של מדינות באירופה כמו גרמניה, צרפת, ספרד ובריטניה שעלו לרמת 2 מתוך 4. ישראלים המגיעים אליהן צריכים לגלות עירנות מוגברת בשל חשש לתקריות אנטישמיות ועלייה במוטיבציה לפיגועי טרור.
לעומת אותן מדינות ולמרות העלייה במתיחות, לדנמרק אין אזהרת מסע מטעם המל"ל. "כמובן שיש חשש בקרב אנשי הקהילה פה, היו כמה מקרים של גילויי אנטישמיות ופוסטרים שנתלו עם תמונות מחרידות", אומר רפי אסרף שמתגורר עם אישתו בדנמרק בשני העשורים האחרונים. "אני מבין למה דנמרק ירוקה, אני לא מבין למה מדינות אחרות באירופה לא ירוקות, לצורך העניין".